Putin: "Constructorii comunismului sunt nişte copy-pasteri jalnici"

F.A.
Internaţional / 20 decembrie 2013

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ideologii comunismului au copiat valorile sale din creştinism, transmite site-ul Lenta.ru.

"< Codul moral al constructorului comunismului > este o copie jalnică a Bibliei", a explicat Putin.

Domnia sa a observat că în prezent este nevoie de dezvoltarea valorilor tradiţionale, care trebuie să înlocuiască ideologia comunistă, principiile căreia le-a numit "cvasireligioase".

"Fără aceste valori (tradiţionale - n.r.), societatea se degradează, iar noi trebuie să revenim la ele", a adăugat preşedintele, care a opinat că revenirea va permite societăţii ruse să avanseze.

La întrebarea legată de conservatorismul excesiv al valorilor tradiţionale, Putin a răspun cu un citat din filosoful Nicolai Berdiaev, pe care îl rostise şi în timpul alocuţiunii din faţa Adunării Federale, din data de 12 decembrie: "Sensul conservatorismului este nu de a împiedica mişcarea înainte şi în sus, ci de a împiedica mişcarea înapoi şi în jos".

În acacelaşi timp, cetăţenii ruşi, în opinia lui Putin, trebuie apăraţi de "unele cvasivalori" ale statelor occidentale, care sunt "greu acceptate" de ruşi. Preşedintele a adăugat că societatea trebuie să fie ferită de comportamentul agresiv al unor "grupuri sociale care nu doar trăiesc cum vor, ci încearcă să-şi impună punctul de vedere celor din jur".

Anterior, Vladimir Putin declarase că valorile tradiţionale devin tot mai populare în întreaga lume, iar respingerea lor este antidemocratică.

Politica recentă a Rusiei are tendinţe conservatoare, vizibile în special în adoptarea, la sfârşitul lunii iunie, a legii care interzice "propaganda homosexuală către minori", încălcarea căreia atrage amenzi echivalente cu de la 156 până la 31.000 de dolari.

"Codul moral al constructorului comunismului" este un document format din 12 principii, incluse în textul Celui de-al Treilea Program al Partidului Comunist din Uniunea Sovietică (PCUS), şi a fost adoptat în anul 1961. Codul conţine principii precum munca cinstită, respectul faţă de familie şi intoleranţa faţă de duşmanii comunismului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb