Putin încearcă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral

G.B
Internaţional / 20 iunie 2021

Putin încearcă să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral

Preşedintele Vladimir Putin a încercat ieri să ofere partidului la putere în Rusia un impuls preelectoral cu promisiunea de a cheltui mai mult pentru infrastructură, educaţie şi sănătate, notează Reuters, citată de Agerpres.

Putin, în vârstă de 68 de ani, şi-a anunţat aliaţii cheie, miniştrii apărării şi cel de externe, că vor fi în fruntea campaniei partidului la guvernare Rusia Unită pentru alegerile parlamentare din septembrie.

Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic intern al lui Putin, şi aliaţii săi au interdicţie să se prezinte la alegeri după ce au fost declaraţi "extremişti".

Vorbind la congresul partidului său, Putin a lăudat Rusia Unită pentru "capacitatea de reînnoire şi dezvoltare constantă".

Odată cu scăderea salariilor reale şi creşterea inflaţiei, ratingurile sale sunt la un nivel redus de mai mulţi ani, potrivit unui sondaj realizat de Centrul Levada, un pollster independent. Acesta arată că doar 27% dintre ruşi au susţinut partidul în martie, în scădere de la 31% în august.

Putin i-a propus pe ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi pe şeful diplomaţiei Serghei Lavrov să conducă lista candidaţilor partidului la alegeri.

"Sunt sigur că Rusia Unită stabileşte cel mai înalt nivel în sine, pentru a-şi confirma poziţia de lider şi a obţine o victorie la alegeri", a spus el.

Putin nu l-a numit pe Dmitri Medvedev, liderul partidului şi fost preşedinte şi prim-ministru, printre candidaţii de top. Sondajele de opinie au arătat că Medvedev are un rating de popularitate scăzut.

Andrei Kolesnikov, expert la Centrul Carnegie din Moscova, a declarat că Lavrov şi Şoigu sunt cei mai populari miniştri.

"Este suficient să-i arăţi pe cei doi tipi populaţiei şi este evident că acesta este partidul lui Putin", a spus el.

Putin a propus extinderea unui program de împrumuturi pentru infrastructură până în 2026 şi un program de 100 miliarde de ruble (1,4 miliarde de dolari) de recuperare după pandemie.

"Bunăstarea oamenilor are cea mai mare valoare", a spus el.

El a promis de asemenea mai multe fonduri pentru construcţia drumurilor şi a reiterat sprijinul său pentru interzicerea exporturilor anumitor tipuri de cherestea din 1 ianuarie 2022.

Putin a ajutat la înfiinţarea partidului Rusia Unită în urmă cu 20 de ani, dar nu a fost niciodată membru.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toata lumea se intrece in spune prostii care mai de care mai despre Rusia lui Putin.In Rusia,mai este totusi o miscare a anumitor forte care cica sunt democrate si care i se opun lui PUTIN. Acelasi lucru se intampla si cu CHINA,unde Partidul Comunist Chinez este criticatde toti IDIOTII din lume,fara sa se gandeasca ce s-ar intampla in China la o populatie de 1,7 miliarde de locuitori daca acolo ar exista mai multe partide politice.In sinea lor,toti cei care condamna regimul din CHINA, se bucura ca regimul comunist chinez tine cu pumnul de fier ordinea si disciplina.Intreb,dacva un sfert din populatia chineza ar emigra in asa zisele Tari democrate,cred ca acele tari,ar fi saracite instant,criminalitatea ar atinge cote nebanuite,iar foamea ar pune stapanire pe acele tari.Dar ca sa nu creada cineva ca eu sunt impotriva democratiei,dau totusi un exemplu din Tara noastra.Daca pe timpul regimului Ceausescu,ar fi existat,PNTCD,PNL,USR si alte partidulete,oare in Romania s-ar fi construit cat a construit poporul Roman. ?Este clar nici vorba. Dupa caderea lui Ceausescu,Partidele nou aparute nu au construit nimic,au FURAT si DISTRUS tot ce construise poporul Roman cu mari sacrificii. Asa ca este suficient sa vedem ce fac acum Partidele SUROGAT care conduc azi TARA,FURA si DISTRUG nu numai ce a construit poporul roman pana in 89,dar DISTRUG si batranii care au construit Romania de pana in 89,ca sa aibe HOTII de azi ce sa FURE.!

    1. lasa, ca adevarata China, Republica China, cea care controleaza doar Taiwan si cateva insule din Fujian se descurca mai bine. Asa ar fi si in restul Chinei fara comunisti. Nu se revarsa lumea din India(doar f putin comparativ cu populatia totala), crezi ca China ar fi mai praf?

      impostorii care au infiintat Republica Populara Chineza doar au saracit-o inainte sa se poata lauda ca vai, au scos sute de milioane din saracie.

      si nu are 1,7 miliarde, are 1,5 si in scadere. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb