Putin speră ca UE să ajute Ucraina să îşi plătească datoria

E.D.
Internaţional / 17 octombrie 2014

Putin susţine că a ajuns la un acord cu Poroşenko privind termenii livrărilor de gaze, ''cel puţin pe perioada iernii''

Traian Băsescu şi Vladimir Putin au discutat despre principalele aspecte ale relaţiei bilaterale

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Ucraina este în criză de bani şi şi-a exprimat speranţa că partenerii occidentali vor ajuta guvernul ucrainean să depăşească deficitul de fonduri, potrivit AFP.

"Partenerii noştri europeni, Comisia Europeană (...) trebuie să sprijine Ucraina şi să o ajute să rezolve problema" datoriei faţă de Rusia, a declarat liderul de la Kremlin.

"Există anumite instrumente, precum împrumuturi intermediare (...) sau garanţiile unei bănci de prim rang", a precizat el.

El a mai spus că a ajuns la un acord cu omologul său ucrainean Petro Poroşenko privind termenii livrărilor de gaze naturale ruseşti, "cel puţin pe perioada iernii", transmite Reuters.

"Am căzut de acord asupra condiţiilor reluării livrărilor de gaze, cel puţin pe perioada iernii", a spus Putin, la sfârşitul unei întrevederi bilaterale cu Poroşenko în marja unui summit Europa-Asia la Milano.

Preşedinţia Rusiei a anunţat că preşedintele Vladimir Putin s-a întâlnit astăzi şi cu omologul său român, Traian Băsescu, la Milano, cu ocazia Summitului Asia-Europa (ASEM), cei doi lideri discutând despre "principalele aspecte" ale relaţiei bilaterale.

"Vladimir Putin s-a întâlnit cu preşedintele României, Traian Băsescu, cu care a discutat pe scurt despre principalele aspecte ale relaţiei bilaterale", a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Traian Băsescu şi Vladimir Putin se află la Milano pentru a participa la Summitul Asia-Europa, desfăşurat joi şi vineri în oraşul din nordul Italiei.

Vladimir Putin a avut întrevederi şi cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi cu Julie Bishop, ministrul de Externe al Australiei. La întrevederea de vineri dimineaţă dintre Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au asistat premierul britanic David Cameron, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Franţei, Francois Hollande, premierul italian Matteo Renzi, preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele în funcţie al Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pai, daca tot s-au intalnit Basescu cu Putin, sau invers pastrand proportiile geopolitice, noi de ce nu stim ce s-a discutat? Poate o vorba asa, ne-ar fi si noua buna, sa stim daca emigram sau nu anul viitor. Ca de luptat acum pe front ca ucrainenii nu prea as vrea sa vad pe nimeni. L-as trimite pe dl.Ponta sa lupte, cu toti PSD-istii lui, ca tot vrea el sa uneasca Romania cu Rep.Moldova. Nu de alta, dar asta parca-i trebuia chelului, tichie de margaritar, ca restul le-aveam pe toate...

    Dar de ce EUROPA? Nu ei au incurajat revolutiile portocalii, nu ei au impartit "cookies" in piata Maidan in timpul Marii Revolutii din Februarie 2014, nu ei au initiat sanctiuni si ingradiri Rusiei si au bagat in cap idiotenii naziste unora care au uitat sau nu au invatat istoria!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb