Deputatul PSD Alexandru Rafila solicită autorităţilor să facă ceva încât să detensioneze situaţia, în contextul protestele din această săptămână şi pentru a avea o predictibilitate privind o evoluţie favorabilă a pandemiei în România. El a adăugat că nu pricepe de ce medicii de familie nu sunt integraţi în sistem, în contextul în care aceştia pot ajuta în legătură cu testarea oamenilor, în identificarea focarelor de infecţie sau anchetele epidemiologice,
potrivit news.ro.
Acesta a mai spus că sse testează puţin în continuare în ţara noastră, deşi au fost achiziţionate milioane de teste rapide.
"Cred că e în continuare de foarte mare actualitate criza sanitară care se pare că încet-încet evoluează şi spre o criză socială. Vedem manifestaţii de prostest, unele justificate, altele mai puţin justificate. Cred că trebuie să solicităm autorităţilor să facă ceva încât, pe de o parte situaţia să se detensioneze şi pe de altă parte să avem o oarecare predictibilitate privind o evoluţie favorabilă a pandemiei în ţara noastră", a afirmat Alexandru Rafila, joi într-o conferinţă de presă.
Social-democratul a mai spus că nu înţelege de ce Ministerul Sănătăţii a precizat că România are o capacitate nelimitată de testare, însă în continuare este redusă testarea la noi în ţară.
"Ne găsim într-o situaţie paradoxală în continuare când testăm tot puţin, însă Ministerul Sănătăţii a spus că România are o capacitate de testare nelimitată. S-au achiziţionat milioane de teste rapide şi totuşi oamenii nu au acces uşor la testare. Numărul de pacienţii în secţiile COVID şi mai ales cei de la ATI este într-o creştere permanentă. Cred că s-a ajuns la l o limită a capacităţii de internare în unităţile spitaliceşti. Am auzit despre un proiect legat de testarea din farmacii, rămâne de văzut câte dintre ele vor dori să se înscrie în program. Nu înţelegem de ce medicii de familie nu sunt integraţi rapid în sistem. Ei trebuie să primească teste rapide şi să poată ajuta autorităţile de sănătate publică în identificarea focarelor, în desfăşurarea anchetelor epidemiologice", a completat Rafila.
Acesta a vorbit şi despre proiecte pilot în alte state în ceea ce priveşte testarea oamenilor înainte să participe la spectacole sau evenimente şi consideră că şi în România acest lucru poate fi făcut.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.04.2021, 12:01)
Nu intelegeti pentru ca nici voi de la Organizatia Mondiala a Sanatatii nu sunteti in stare decat sa propagati si sa generati stress si "semnul Fiarei " cum spune un cititor atent pe Bursa .
unde apare 666 la pagina 13din 128 din ghidul vostru ilustrat ?
Asta e maxim ce pot face specialistii de la OMS ?
Pt Rafila : Daca te vedem tot timpul stresat inseamna ca nu ai citit nici tu ghidul vostru ce insulta inteligenta mondiala sa propagati domeniul in care sunteti voi specializati "Parapsihopupuleana" ce utilizeaza "energii " sa amelioreze sau sa acutizeze o problema mondiala :"psihoza in masa"
"Cum să faci ceea ce contează
în perioade stresante:
Un ghid ilustrat"
cauta :10665/336712/WHO-EURO-2020-36 1-40096-55995-rom.
doar atat puteti?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.04.2021, 12:53)
Se pare ca nici din statutul Societatii Romane de Microbiologie nu a citit , dar nu e tarziu nici acum sa citeasca sa inteleaga ceva:
CAPITOLUL II – Scop. Obiective..
...
e) Participarea la elaborarea unor programe naţionale de cercetare;
f) Participarea la soluţionarea problemelor de etică şi deontologie medicală în colaborare cu Colegiul Medicilor din România;
g) Crearea unui cadru adecvat schimburilor de idei şi soluţii între membrii săi, pentru a rezolva mai bine, împreună, problemele lor specifice;
h) Asigurarea accesului la o informaţie de calitate şi difuzarea unor informaţii utile domeniului, inclusiv asupra ultimelor evoluţii în plan internaţional atât pentru specialiști, cât si pentru publicul larg;
i) Susţinerea şi reprezentarea intereselor profesionale ale membrilor săi în raporturile cu autorităţile publice, cu asociaţiile profesionale similare din ţară şi străinătate, cu celalalte persoane fizice şi juridice;
j) Dezvoltarea parteneriatului cu organismele publice din domeniul sănătații si educației pentru a răspunde cât mai bine cerinţelor din domeniul microbiologiei si sănătații publice;
k) Dezvoltarea de campanii de educație pentru sănătate si informare in domeniul bolilor transmisibile, controlului infecțiilor si a masurilor specifice(vaccinare) si nespecifice de prevenire a acestora.