"Rafo" Oneşti a plătit peste 96% din datoriile către stat

Ziarul BURSA #Companii / 22 martie 2004

"Rafo" Oneşti a efectuat, în ultimele cinci luni (octombrie 2003-februarie 2004), plăţi către bugetul de stat în valoare 2.980,8 miliarde lei din totalul datorat de 3.108,5 miliarde lei, ceea ce reprezintă peste 96% din datoriile curente, informează un comunicat al companiei petroliere. Planul de restructurare al "Rafo" Oneşti este viabil, iar procesul de eficientizare, care a inclus şi o redimensionare a personalului folosit în Rafinărie, are rezultatele scontate de noua echipa managerială.

Datoriile Rafinăriei Dărmă-neşti către "Rafo" sînt cu peste 750 de milioane de lei mai mari decît cele vehiculate în presă, precizează sursa citată. Conducere companiei "Rafo" a propus, în toamna anului trecut, Rafinăriei Dărmăneşti stingerea datoriilor reciproce, prin circuit bancar. Conducerea de la Dărmăneşti a refuzat la vremea respectivă propunerea "Rafo".

Referitor la datoriile către stat în urma importului de ţiţei din data de 18.02.2003, compania a făcut următoarele precizări: petrolierul Tyulenev 3 a adus în Portul Constanţa o cantitate de 58.000 de tone de ţiţei destinată "Rafo". Compania a depus la vremea respectivă Declaraţia Vamală Sumară şi a plătit comisionul vamal, conform legislaţiei în vigoare. Comunicatul de presă mai informează că aceste documente (Declaraţia Vamală Sumară şi ordinele de plată pentru comisionul vamal) certifică legalitatea importului de ţiţei efectuat de "Rafo" şi anulează suspiciunea de import ilegal (contrabandă) care ar putea duce la confiscarea ţiţeiului şi implicit la prejudicierea bugetului de stat cu suma de 13,7 milioane de dolari, contravaloarea ţiţeiului. Soluţionarea situaţiei juridice referitoare la acest import de ţiţei face obiectul unui proces intentat de "Rafo" Oneşti şi aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, mai precizează compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb