RALUCA TURCAN:  "Modul în care sunt taxate în prezent contractele part-time este o măsură profund injustă"

D.T.
Politică / 13 februarie 2023

"Modul în care sunt taxate în prezent contractele part-time este o măsură profund injustă"

Deputatul PNL Raluca Turcan anunţă că formaţiunea a depus în Parlament un nou proiect de lege de eliminare a suprataxării contractelor part-time, ea arătând că modul în care sunt taxate în prezent contractele cu timp parţial este o inechitate şi este o măsură profund injustă, potrivit News.ro. Turcan afirmă că Ministerul de Finanţe şi-a propus colectarea mai multor bani la buget, însă rezultatul este contrar, iar munca la negru creşte, iar oamenii care muncesc pe bani puţini sunt cei mai afectaţi.

"Sute de mii de oameni sunt afectaţi de prevederile actualei legi. Prin această iniţiativă situaţia lor se poate îndrepta. Multe contracte de muncă vor fi scoase din economia subterană şi încasările la bugetul consolidat vor creşte", a spus Raluca Turcan la Parlament.

Ea a precizat că "PNL consideră că munca trebuie încurajată şi nu suprataxată".

"Este foarte important să susţinem mai mult România care munceşte. Atunci când ceva nu merge trebuie să avem inteligenţa şi flexibilitatea să admitem şi să corectăm. Modul în care sunt taxate în prezent contractele cu timp parţial este o inechitate şi este o măsură profund injustă", a mai afirmat fostul ministru. Turcan a arătat că "e nedrept ca un angajat să fie suprataxat, deşi munceşte câteva ore pe zi", continuă sursa.

"Ministerul de Finanţe şi-a propus colectarea mai multor bani la buget, însă rezultatul este contrar. Munca la negru creşte şi oamenii care muncesc pe bani puţini sunt cei mai afectaţi", a explicat Turcan necesitatea eliminării suprataxării contractelor part-time, ea arătând că PNL vrea ca baza de calcul să nu mai fie calculată la nivelul salariului minim brut pe economie, ci să fie calculată la venitul efectiv realizat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. De unde stie ca a crescut munca la negru? Sa ia datele din Revisal si sa faca comparatie intre nr. contracte inainte si dupa adoptarea legii. Dupa cum spunea Budai, de la introducerea legii, au creacut contractele cu norma intreaga cu 100000.Care-i adevarul? Adevarul e ca daca ai 4 contracte de 2 ore, platesti aceasi suma ca si cel care are contract de munca de 8 ore! Daca n-ai contract de 8 ore si ai de numai 2 ore, cum reusesti sa-ti asiguri un trai decent! Adevarul ca se facea foarte multa evaziune fiscala cu contractele part - time. Patronii iti faceau contract de 2 ore, contributia pentru pensii o plateau tot pentru doua ore, iar restul de bani (ca tu munceai de fapt 8-10ore) ii primeai la negru! Ajungi la pensie si vezi ca pensia ta e un sfert din pensia minima si nu intelegi de ce, ca tu ai lucrat permanent 8 ore! Asa ca las-o mai moale Turcan, vezi realitatea din teren.

    1. Dar asistatii social cum isi asigura un trai decent prin nemunca toata viata ?

      munca cu negru...

      Aia sunt votantii PSD.Sunt exceptati.

      si numarul total de angajati a crescut sau a scazut?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb