Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, care nu a participat vineri la depunerea candidaturii premierului pentru funcţia de preşedinte al PNL, a precizat că moţiunea lui Florin Cîţu este una a modernizării PNL şi a României, informează news.ro.
Potrivit unor surse politice, dacă este ales Cîţu la şefia partidului, Turcan ar putea rămâne fără funcţie în formaţiune, cât şi fără portofoliul Muncii şi înlocuită de Robert Sighiartău.
"- Moţiunea "România liberală", susţinută de Florin Citu, este motiunea modernizarii PNL si a modernizarii Romaniei, iar reformele demarate la ministerul Muncii sunt piatra de temelie pentru reforma statului.
- Reuşita acestei motiuni pentru PNL se va vedea in alegerile din 2024. Florin Citu si echipa pe care a creat-o in aceste saptamani vor castiga alegerile in PNL si vor face, alaturi de partenerii din actuala Coalitie, o buna guvernare a Romaniei - pentru ca aceasta este prioritatea si aceasta este asteptarea romanilor.
- Românii sunt sătui de promisiuni, singurele garantii reale sunt faptele, iar faptele arata ca guvernul Cîţu a reusit lucruri importante.
- În primul rand, am intervenit rapid si corect cu masuri de sustinere a companiilor si pentru protejarea locurilor de munca in pandemie: 7,3 miliarde de lei, masuri active care au functionat pana la jumatatea acestui an. Aceasta a fost baza pentru cresterea economica de 13,6% pe trimestrul 2 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In plus, ultimele 7 luni au insemnat o crestere de 120.000 de noi contracte de munca.
- Aceste rezultate economice arata ca guvernul Citu a actionat corect si ne ofera certitudinea unei evolutii economice bune in acest an, dupa o criza economica dura anul trecut si in conditiile in care ne confruntam cu presiuni economice globale majore determinate de dezechilibrele in lanturile de aprovizionare si de cresteri record ale preturilor la materiile prime.
- În al doilea rand, despre schimbarile institutionale si legislative de care este urgenta nevoie si care au fost amanante 30 de ani, in domeniul pensiilor, a salarizarii, asistentei sociale si pietei muncii, a digitalizarii institutiilor. Iar aici cel mai important instrument este PNRR, in cadrul căruia componenta de redresare după criză şi de rezilienţă este dublată de componenta de reforme.
- Aceste reforme garantează că investiţiile nu mai sunt doar investiţii pe hârtie, cum s-a întâmplat de multe ori în trecut, ci vor aduce cu adevărat bunăstare.
- PNRR presupune o alocare de 368 de milioane de euro pentru reforme în domeniul muncii şi protecţiei sociale. Alocarea pentru reforma sistemului de pensii urmareste un nou cadru legal echitabil, predictibil şi sustenabil, iar banii vor merge concret către susţinerea procesului de evaluare a dosarelor de pensii aflate în plată, respectiv către servicii electronice avansate prin digitalizarea Casei Naţionale de Pensii Publice şi a structurilor teritoriale. Exista, de asemenea, o alocare consistenta pentru dezvoltarea componentei de infrastructură socială: reforma sistemului de protecţie a persoanelor adulte cu dizabilităţi si dezvoltarea infrastructurii sociale pentru copii.
- Tot prin PNRR, venim cu fonduri pentru partea de ocupare, formalizarea muncii şi dezvoltare a economiei sociale, iar in cadrul Pilonului II - Transformarea digitală - raspundem nevoii de digitalizare si venim cu fonduri pentru digitalizarea ANOFM, Inspecţiei Muncii si ANPIS.
- Rezultatul concret al acestor actiuni se va vedea în final in buzunarele românilor, prin creşterea veniturilor, după reformele din domeniul pensiilor şi salarizării publice si intr-o mai buna functionare a sistemelor publice, cum este cel al asistentei sociale. Prin toate aceste masuri modernizam România, asta este baza platformei "România Liberala" sustinuta de Florin Citu, viitorul preşedinte al PNL", a scris Raluca Turcan.
Florin Cîţu şi-a depus moţiunea prin care candidează la şefia PNL şi a afirmat că a intrat în competiţie pentru a uni partidul. El a adăugat că 32 de filiale îl susţin pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii.
Moţiunea acestuia se numeşte "România liberală" şi are 28 de pagini. Principalele puncte ale documentului propuse de premier pentru dezvoltarea României sunt revizuirea Constituţiei, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, intrarea ţării noastre în Spaţiul Schengen şi apropierea de moneda euro, creşterea investiţiilor şi încurajarea antreprenoriatului, cât şi digitalizarea ANAF, recuperarea prejudiciilor din infracţiuni şi sporirea încrederii în instituţiile statului.
"Esenţa liberalismului: proprietatea privată şi toate corolarele care decurg din aceasta - ordinea pieţei libere, încrederea în capacitatea antreprenorială şi buna funcţionare a democraţiei - nu s-au bucurat de atenţia cuvenită în societatea românească, ci au fost mai degrabă stigmatizate", precizează Florin Cîţu în textul moţiunii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2021, 19:46)
Cu Romania nu v-a reusit pana acum. Nu ati modernizat nimic, nu ati facut nimic notabil, nu ati claditr nimic.
Mai aveti maxim 3 ani!
2. CARPE de STERS pe jos
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2021, 22:47)
Asta tine cu Citu
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.08.2021, 23:34)
voi (pnl-ul) va discreditati prin faptul ca sustineti un penal (nu vine de la pnl)
nu conteaza pt ce a facut si cat a facut puscarie ci ca a mintit sau a ascuns acest fapt, de aici si a piedut orice credibilitate.
a mai tras si teapa la o banca, fapt mult mai grav, nu ca bancile nu ar merita o, ele sunt hoti cu acte un regula, dar cine mai crediteaza un hot.
deci pnl-ul ati pierdut orice credibilitate, nu ca ati fi avut foarte multa.
toti politicieni sunt la fel; hoti, mincinosi, fara scupule.
trebuie schimbata constitutia.
un guvern tehnocrat sustinut de populatie printr un sistem meritocratic de participare la discutii, legi printr un sist informatic modern, totul sa fie transparent si vizualizat de toti cei care doresc sau sunt interesati.
doar specialisiti si oameni cu un anumit nivel de experienta sa participe la legi din domeniul lor.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.08.2021, 07:20)
Ai intenții bune dar ești prea radical ! Nu-i i-au apărarea lui Câțu pe care nu-l plac, mai ales că e susținut de nulități gen Iohannis, Batistută, Turcan etc dar chestia cu bautul intră în categoria ale tinereții valuri, chestia cu banca e o simplă neatenție din partea lui !
Greșești grav însă cu schimbarea Constituției! Din nou intentii bune dar oamenii nu sunt roboți, meritocratia promovată de tine ar duce la abuzuri iar în final la dictatură! Cine ar cenzură excesele acestor " meritocrati "?
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.08.2021, 09:11)
cand dispar politicieni si legile sunt corecte nu facute cu dedicatie.
in institutii vor aparea oameni cinstiti si capabili (nu toate pilele si relatiile) atunci aceste institutii se supravegheaza reciproc cum ar trebui sa fie si acum.
plus ca poporul ar fi mult mai informat si speram mai educat in asi urmari interesul, acum voteaza o data la patru ani, deobicei in contra si nu pentru (alegem raul mai putin rau) si pe urma doar se plang ca alesi (mai bine zis aia care castiga) isi fac de cap.
ei ies in stada pt lbg nu pt c or sa moara de frig si foame in case sau pe strada daca nu le confisca banca