Rămăşiţele unei bombe aeriene au fost găsite în drona care s-a prăbuşit la Zagreb

Rămăşiţele unei bombe aeriene au fost găsite în drona care s-a prăbuşit la Zagreb

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 13 martie 2022

În drona care s-a prăbuşit joi seara în sud-vestul Zagrebului au fost găsite rămăşiţe ale unei bombe aeriene, a relevat duminică ministrul croat al apărării, Mario Banozic, transmite HINA, conform Agerpres.

"Au fost găsite urme ale unui dispozitiv exploziv, ceea ce indică faptul că nu era o dronă de recunoaştere. Am găsit părţi ale unei bombe aeriene", a declarat Banozic reporterilor, la locul prăbuşirii, după ce partea principală a dronei a fost scoasă din pământ.

Acesta a precizat că este vorba despre un vehicul aerian fără pilot de fabricaţie sovietică, dar că încă nu este clar dacă a venit din partea Rusiei sau a Ucrainei.

"Vom putea spune care a fost scopul său doar după o analiză. Acest tip de bombă a fost folosit de avioane", a adăugat acesta.

Banožić a dat asigurări că zona din jurul craterului este acum sigură şi că nu există substanţe explozive acolo.

Serviciul de seismologie din Croaţia a comunicat sâmbătă că seismografele sale au înregistrat impactul unui obiect zburător în zona Jarun din sud-vestul Zagrebului, joi, la ora 23:01:49.

Drona a căzut la aproximativ 50 de metri de un cămin studenţesc, dar nimeni nu a fost rănit. Aproximativ 40 de maşini aflate într-o parcare din apropiere au fost avariate.

Dispozitivul s-a prăbuşit în Croaţia după ce a survolat România şi Ungaria.

''Se va face o analiză detaliată cu aliaţii noştri din NATO pentru a vedea ce s-a întâmplat. Bineînţeles, nu suntem mulţumiţi de reacţia ţărilor vecine care au observat obiectul zburător mult mai devreme, fără a reacţiona. Dacă ar fi fost detectat la timp, nu am fi fost astăzi aici'', a declarat Banozic.

Ministrul croat al apărării a menţionat că a vorbit duminică dimineaţă cu omologii săi din Ungaria şi România şi aşteaptă un răspuns după ce aceştia i-au spus că evaluează datele disponibile pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Drona este Ukraineana....

    1. Expertii s-au pronuntat ca ar fi un model sovietic Tu-141 abandonat de toti mai putin de Ucraina care l-a revigorat prin 2014, parca.

      Nu este confirmat modelul. 

       

      Dar eu pun urmatoarea intrebare. Care este probabilitatea ca o drona de asemenea dimensiuni sa traverseze fara pilot, fara control, doua tari NATO (Ungaria si Romania) si sa cada in Croatia? Ministerul Apararii din Romania a vazut drona pe radar timp de 3 minute dar nu a putut face nimic pentru ca mergea prea repede si vremea nu a permis interceptarea. 

      "Analistul militar Igor Tabak despre prăbușirea dronei din Zagreb: Apărarea noastră antiaeriană este practic inexistentă, iar poveștile despre scutul antirachetă sunt goale. Ar trebui căutată explicația NATO!" 

       

      Pun intrebarea daca nu cumva aceasta drona, despre care ucrainienii neaga ca ar fi a lor sau ca ar fi pierdut controlul, nu cumva rusii au preluat controlul dronei si au trimis-o catre spatiul NATO tocmai ca foc de avertisment?

      "plausible deniability".... tragi un foc de avertisment catre NATO folosind armele adversarului. Genial ar fi spus Trump. 

      sau o trimiti sperand sa fortezi mana nato

      Era o drona ruseasca care facea "execitii militare anuale" in Belarus:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb