BURSA Analytics

Randament de 15,89% pentru acţiunile Antibiotice

T.B., F.D.
BURSA Analytics / 18 ianuarie 2024

Randament de 15,89% pentru acţiunile Antibiotice

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10 - 17 IANUARIE

Posibila eliminare a taxei de clawback şi includerea în indicii MSCI, printre oportunităţile companiei, potrivit Tradeville

Antibiotice a raportat o creştere a profitului cu 160%, în primele nouă luni ale anului trecut

Acţiunile producătorului de medicamente Antibiotice (ATB) au înregistrat un randament de 15,89%, în perioada 10 - 17 ianuarie 2024, în raport cu moneda euro, a treia cea mai mare creştere de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada avută în vedere.

Conform echipei de analiză a TradeVille, există o serie de oportunităţi pe care le are compania. Între acestea sunt creşterea pieţei de medicamente din ţara noastră din ultimii ani, posibila eliminare a taxei de clawback şi includerea în indicii MSCI.

Evaluarea acţiunilor ATB - sub media P/E a industriei europene farmaceutice în noiembrie, conform Tradeville

Potrivit analiştilor casei de brokeraj, la finele lunii noiembrie, acţiunile ATB se tranzacţionau la un multiplu P/E de 11,4x, sub media companiilor similare de 26,2x, potrivit Simplywall.st. În acelaşi timp, acţiunile se găseau sub media P/E a industriei europene farmaceutice, de 22,7x, potrivit Tradeville.

Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o cifră de afaceri de 463,4 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de 2022 şi cu 14% peste nivelul planificat pentru acea perioadă, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 76 milioane de lei, cu 160% mai mare, pentru acelaşi interval de raportare.

În prima parte a lunii noiembrie, compania a luat un împrumut de 25 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru finanţarea construirii unei noi fabrici până în 2027.

Acţiuni - UCM Reşiţa şi Socep, pe primele două poziţii în topul randamentelor de la BVB

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în intervalul 10 - 17 ianuarie 2024, de acţiunile UCM Reşiţa care au crescut cu 94,89%, în raport cu moneda euro. Pe poziţia a doua se situează titlurile Socep, cu un randament de 16%. Pentru operatorul portuar există perspectiva accesării unor ajutoare de stat, în condiţiile în care, recent, Comisia Europeană a aprobat o schemă pentru România în valoare de 126 de milioane euro în vederea sprijinirii investiţiilor în porturile care se confruntă cu o creştere a fluxurilor comerciale ca urmare a războiului din Ucraina, informează protv.ro.

Indici - randament de 0,95% pentru BET-FI, singurul coş de acţiuni în creştere

Indicele BET- FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 0,95%, în intervalul 10 - 17 ianuarie 2024. Din cadrul său, cea mai bună evoluţie au avut-o titlurile Fondul Proprietatea (FP), cu un randament de 2,07%, în raport cu moneda euro.

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a depreciat, în perioada perioada 10 - 17 ianuarie 2024, cu 0,81%, în vreme ce indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate treizeci de titluri ale pieţei noastre, a coborât cu 0,57%, în perioada menţionată. Acţiunile TeraPlast (TRP) au avut cea mai bună evoluţie din cadrul ambilor indici, cu un randament de 9,38%, în raport cu euro.

Fonduri de investiţii - randament de 5,84% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 9 -16 ianuarie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu un randament de 5,84%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Fortuna Classic, ce a înregistrat o apreciere de 2,25%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Active Dinamic, care au urcat cu 2,12%, în raport cu euro.

Bitcoin - scădere de 7,75%

Bitcoin, cea mai vestită criptomonedă a lumii, a înregistrat o depreciere de 7,75%, în intervalul 10 - 17 ianuarie, în raport cu moneda euro.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,18%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,06%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb