BURSA Analytics

Randament de 6,82% pentru Antibiotice, înaintea publicării rezultatelor aferente primului semestru

F.D.
BURSA Analytics / 15 august

Randament de 6,82% pentru Antibiotice, înaintea publicării rezultatelor aferente primului semestru

Metropolitan Life era singurul fond de pensii Pilon II ce avea acţiuni ale companiei, la finele lunii iunie

Acţiunile producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi au înregistrat o creştere de 6,82%, în perioada 6 - 13 august, în raport cu moneda euro, clasându-se astfel în top zece aprecieri ale acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul avut în vedere.

Compania şi-a publicat, ieri, rezultatele financiare aferente primelor şase luni ale anului, respectiv venituri totale de 380 milioane lei, cu 8% peste cele din prima jumătate a anului trecut, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 74,2 milioane lei, în creştere cu circa 20% faţă de cel din intervalul ianuarie-iunie 2023.

Veniturile din vânzările pe pieţele internaţionale au înregistrat o creştere cu 25% ajungând la 150,8 milioane lei, în prima jumătatea a anului, perioadă în care compania a accesat patru noi pieţe din Europa cu produse injectabile: Italia, Franţa, Polonia şi Bulgaria. De asemenea, compania a mai pătruns în Emiratele Arabe Unite şi Australia, potrivit raportului Antibiotice.

Pentru primul trimestru, producătorul de medicamente raportase un profit net de 37,3 milioane lei, în creştere cu 68% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut.

Acţiunile producătorului de medicamente din Iaşi s-au instalat pe o traiectorie ascendentă încă din vara anului trecut, îndeosebi pe fondul rezultatelor financiare în creştere şi a planurilor de investiţii, conform brokerilor. Ieri, la ora 17:00, preţul titlurilor Antibiotice era de 2,99 lei, similar cu cel din şedinţa anterioară.

La jumătatea lunii iunie, compania a anunţat că este foarte aproape să beneficieze de investiţii de 100 milioane de euro în producţia de medicamente critice, suma fiind deja negociată cu Comisia Europeană, conform declaraţiilor Ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, potrivit News.ro.

În iunie, fondul de pensii Pilon II Metropolitan Life avea 0,47% din Antibiotice, în vreme ce fondul Pilon III BCR Plus deţinea un pachet de acţiuni ce echivala cu 0,09% din producătorul de medicamente.

Statul Român, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53% din producătorul de medicamente din Iaşi, a cărui evaluare bursieră se ridică la două miliarde de lei.

Indici - apreciere de 1,34% pentru BET - FI

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 1,04%, în perioada 6 - 13 august. Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 1,34%, în intervalul avut în vedere, iar indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a apreciat cu 1,31%, în perioada menţionată.

UCM Reşiţa - cel mai mare randament dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB

Acţiunile UCM Reşiţa se situează în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 6 - 13 august, cu o creştere de 11,72%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se clasează titlurile Transelectrica, cu un randament de 9,02%, iar pe poziţia a treia se află acţiunile Aages, ce au urcat cu 8,01%, în raport cu euro, în perioada avută în vedere.

Fonduri de investiţii - randament de 3,21% pentru BT Index Austria ATX

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 5 - 12 august, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, cu o apreciere de 3,21%. Titlurile ETF Energie Patria - Tradeville s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 3,13%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile FDI TehnoGlobinvest care au urcat cu 2,51%.

Bitcoin a avut o creştere de 7,7%, în perioada 6 - 13 august, iar cotaţia aurului a urcat cu 1,86%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,01%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cu P/E 24 e mai scumpa ca Pfizer, GSK, Novartis, etc. A fost frumos sa o detii dar acum e doar hobby...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Boiler room sa poata sa descarce niște baieti. Sa vedem cine intra in hora...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb