BURSA Analytics

Randament de 6,9% pentru acţiunile Sphera

F.D.
BURSA Analytics / 5 august

Randament de 6,9% pentru acţiunile Sphera

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 1 IULIE - 1 AUGUST 2024

Fondul Metropolitan Life a intrat în acţionariatul companiei, în iunie

Sphera ţinteşte un profit net de aproape 100 milioane lei în acest an, în creştere cu 20%

Titlurile Sphera Franchise Group (SFG), companie ce reuneşte sub umbrela sa lanţurile de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, au înregistrat o creştere de 6,9%, în perioada 1 iulie - 1 august, în raport cu moneda euro, clasându-se astfel în top zece aprecieri ale acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul avut în vedere.

Alin Brendea, directorul de operaţiuni al casei de brokeraj Prime Transaction, a scris, în ultimul său raport de analiză: "Într-o economie care creşte semnificativ, sectorul serviciilor se află printre câştigători".

Operatorul lanţurilor de alimentaţie publică îşi va prezenta rezultatele aferente celui de-al doilea trimestru în data de 30 august.

"Sphera înregistra şi în urmă cu un an rezultate bune, mai ales la nivelul profitabilităţii, creşterea de 132% din ultimul an fiind cea mai bună dovadă a calităţii rezultatelor financiare livrate pe piaţă. Am putea vorbi despre un efect de bază negativ, însă cu o influenţă care ar putea fi nesemnificativa dacă privim la trendul puternic ascendent al raportărilor din ultimele trimestre", spune Alin Brendea.

Fondurile de pensii deţineau 13,9% din Sphera, la finele lunii iunie

Fondul de pensii private obligatorii Metropolitan Life a intrat în acţionariatul Sphera, achiziţionând pe parcursul lunii iunie 644.743 de acţiuni SFG, echivalentul a 1,66% din companie. Tranzacţiile realizate de fondul de pensii au reprezentat 60% din rulajul total realizat cu titluri Sphera în acea lună, conform datelor disponibile pe site-ul desprepensiiprivate.ro.

În total, la finele lunii iunie, fondurile Pilon II deţineau 12% din Sphera Franchise Group, iar cu tot cu Pilonul III, deţinerea fondurilor de pensii în companie era de 13,88%.

În iulie, traiectoria ascedentă ordonată a acţiunii companiei a continuat, ceea ce sugerează noi achiziţii ale fondurilor de pensii, care încă nu au fost raportate.

Sphera a plătit în acest an un dividend de 1,05 lei pe titlu, dar conducerea companiei a anunţat că intenţionează să propună acţionarilor încă o distribuire similară, astfel încât este posibil ca operatorul lanţurilor de alimentaţie publică să aloce un dividend de 2,1 lei pe titlu, echivalentul unui randament brut de 6,1% faţă de preţul de închidere al acţiunii SFG din data de 15 mai, ziua în care investitorii trebuiau să deţină acţiuni ale companiei pentru a beneficia de dividendele deja aprobate.

Pentru acest an Sphera estimează o creştere a vânzărilor în restaurante cu 12% faţă 2023, până la 1,65 miliarde lei şi ţinteşte un profit net normalizat de 95,7 milioane lei, cu 20% mai mare decât cel aferent anului trecut.

Evaluarea bursieră a operatorului lanţurilor de alimentaţie publică, ce reuneşte sub umbrela sa brand-urile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, se ridică la 1,56 miliarde de lei.

Indici - apreciere de 5,22% pentru BET - FI

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 2,48%, în perioada 1 iulie - 1 august. Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 5,22%, în intervalul avut în vedere, iar indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a apreciat cu 2,44%, în perioada menţionată.

Zentiva - cel mai mare randament dintre acţiunile din Piaţa Reglementată de la BVB

Acţiunile Zentiva, se situează în topul randamentelor din Piaţa Reglementată de la BVB, din intervalul 1 iulie - 1 august, cu o creştere de 21,06%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se clasează titlurile Aquila, cu un randament de 9,15%, iar pe poziţia a treia se află acţiunile Transelectrica, ce au urcat cu 8,84%, în raport cu euro, în perioada avută în vedere.

Fonduri de investiţii - randament de 24,36% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 1 - 31 iulie, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 24,36%. Titlurile OTP Real Estate & Construction Clasa E s-au clasat pe poziţia a doua, cu o creştere de 5,01%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP Real Estate & Construction Clasa L care au urcat cu 4,99%.

Bitcoin a avut o creştere de 3,95%, în perioada 1 iulie - 1 august, iar cotaţia aurului a urcat cu 4,23%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,02%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb