Randamente lunare de 0,62% la depozitele în lei

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 29 septembrie 2010

Randamente lunare de 0,62% la depozitele în lei

Deponenţii care s-au hotărât, în perioada 27 august - 27 septembrie, să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit mai bine inspiraţi, înregistrând câştiguri de până la 0,62% la această categorie de plasament, dacă au optat pentru Piraeus Bank România, care a avut cea mai bună ofertă de pe piaţă.

De cealaltă parte, depozitele în euro au înregistrat randamente mai scăzute, cei mai câştigaţi fiind cei care au optat pentru Banca Comercială Carpatica, care a continuat să aibă cea mai bună ofertă de pe piaţă. Câştigul s-a ridicat la 0,29%, cu mult pes-te aprecierea monedei euro din acelaşi interval.

Dintre acţiunile cotate la BVB, cele mai performante au fost cele ale operatorului portuar "Socep" Constanţa (simbol SOCP), care au înregistrat, în perioada menţionată, o apreciere de 116% (raportat la moneda europeană), până la 0,35 lei/unitate. Miza tranzacţiilor cu acţiunile SOCP este controlul companiei, în condiţiile în care verii Niculae şi Ion Duşu, proprietarii "Celco" Constanţa şi-au majorat participaţia la peste 40%, în acelaşi timp cu grupul "Transport Trade Services" Bucureşti, care a ajuns, în câteva zile, să controleze aproape 14% din companie.

Tot în aceeaşi perioadă, şi piaţa de capital locală a fost o sursă de profit pentru investitorii care au optat pentru plasamente în indicii bursieri.

Indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o apreciere de 1,21% în ultima lună, în timp ce indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a câştigat 6,75%, pe fondul optimismului din piaţă. În acelaşi timp, şi indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la Bursă, a crescut cu 2,17%.

Cei care au achiziţionat bijuterii şi alte obiecte din aur s-au cam ars, metalulul galben ieftinindu-se cu 0,50%, pe fondul scăderii cererii acestuia la nivel mondial, după ce sentimentul investitorilor faţă de economiile ţărilor cu probleme s-a deteriorat constant.

Şi persoanele care au preferat, luna trecută, să îşi păstreze banii "la ciorap" au înregistrat pierderi de 0,04%, pe fondul deprecierii leului în raport cu moneda europeană.

În schimb, persoanele care au avut inspiraţia să achiziţioneze titluri la fondul "Active Dinamic", administrat de Swiss Capital Asset Management, s-au putut considera mult mai norocoase decât restul investitorilor care au optat pentru alte fonduri de investiţii, câştigând 2,84%.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb