RAPORT DTZ ECHINOX: ANUL ACESTA, Piaţa rezidenţială din ţara noastră rămâne subdezvoltată

Andrei Stan
Companii #Imobiliare / 11 mai 2016

Piaţa rezidenţială din ţara noastră rămâne subdezvoltată

Piaţa rezidenţială din ţara noastră rămâne subdezvoltată anul acesta, iar investitorii vor continua să achiziţioneze terenuri pentru dezvoltări pe termen lung, arată un raport al companiei DTZ Echinox, trimis redacţiei.

"Anul 2016 a început cu o tranzacţie semnificativă pentru piaţa de terenuri din Bucureşti. Vastint, investitor suedez, a achiziţionat un teren de 48 ha în Băneasa - Siseşti pentru un proiect mixt (în principal rezidenţial). Per total, în primul trimestru al anului 2016, au fost tranzacţionate terenuri cu destinaţie comercială în valoare de 35 milioane euro, valoare dublă faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Piaţa rezidenţială din România rămâne subdezvoltată, iar investitorii vor continua să achiziţioneze terenuri pentru dezvoltări pe termen lung, având în vedere preţurile accesibile şi cererea în creştere pentru locuinţe noi", se arată în raport.

Potrivit acestuia, retailerii dominanţi - operatori de tip "big box" - continuă să aibă planuri de extindere în Bucureşti şi vor fi printre cei mai activi cumpărători în 2016, vizând în principal zonele cu densităţi rezidenţiale ridicate.

"În Bucureşti, sunt prognozate livrări semnificative de clădiri de birouri în 2016 şi 2017. Cu toate acestea, din moment ce finanţarea rămâne restrictivă, este posibil ca o parte dintre proiectele planificate pentru 2018, să fie vândute înainte de începerea construcţiei", precizează DTZ Echinox.

În Bucureşti, în 2015 au fost tranzacţionate terenuri cu destinaţie comercială cu o suprafaţă totală de 45 ha şi un preţ cumulat de 90 milioane euro. Cei mai activi cumpărători care au achiziţionat terenuri pretabile pentru dezvoltări comerciale au fost investitorii suedezi şi cei locali.

"Cele mai interesante achiziţii au fost performate de jucători precum IKEA şi Skanska: IKEA a achiziţionat un teren în partea de Est a Bucureştiului, în timp ce Skanska a achiziţionat două terenuri în Bucureşti, unul în Barbu Văcărescu - Floreasca (în partea de Centru-Nord a Bucureştiului) şi unul în zona Politehnică (partea de Vest a Bucureştiului). Ambele locaţii se află printre cele mai importante destinaţii de birouri din Bucureşti. Investitorii greci şi austrieci, care au fost printre cei mai activi în România în ultimul deceniu, nu au avut achiziţii semnificative în 2015", se mai arată în raport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb