Raport ESG: PepsiCo a dublat amprenta globală a agriculturii regenerative la peste 1,8 milioane de acri în 2023

F.D.
Companii / 21 iunie

Sursa foto: https://www.pepsico.com/

Sursa foto: https://www.pepsico.com/

PepsiCo a publicat astăzi Raportul de mediu, social şi guvernanţă (ESG) pentru anul 2023. Raportul ESG 2023 include ESG Summary, ESG Topics A-Z şi ESG Data Hub, oferind o prezentare detaliată a pep+, programul nostru global de transformare care urmăreşte să stimuleze performanţa pe termen lung şi valoarea afacerii, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În 2023, PepsiCo a atins unele obiective mai repede decât era prevăzut, a introdus altele noi şi a făcut progrese semnificative în privinţa altora, în timp ce anumite obiective, inclusiv în ceea ce priveşte ambalajele, continuă să prezinte provocări. Printr-o gamă largă de inovaţii, investiţii strategice, parteneriate revoluţionare şi prin numeroasele acţiuni desfăşurate de cei 318.000 de asociaţi la nivel global, compania a avut următoarele rezultate:

- A redus emisiile Scope 1 şi 2 cu 13% şi emisiile totale Scope 1, 2 şi 3 cu 5% faţă de anul trecut;

- A redus utilizarea plasticului virgin provenit din surse neregenerabile cu 4% de la an la an;

- A dublat amprenta globală a agriculturii regenerative la peste 1,8 milioane de acri (728.435 hectare);

- A înregistrat o creştere cu 25% a eficienţei utilizării apei în locaţiile deţinute de companie cu risc ridicat de apă, în comparaţie cu un nivel de referinţă din 2015 - PepsiCo a atins acest obiectiv cu doi ani mai devreme decât era prevăzut;

- A ajutat peste 10 milioane de persoane să obţină acces la apă sigură, ajungând la un total de peste 91 de milioane de persoane din 2006;

- A introdus două obiective noi de reducere a sodiului şi de furnizare de ingrediente diverse (36% din volumul alimentelor PepsiCo s-a încadrat sau a fost sub noile obiective de reducere a sodiului, PepsiCo a furnizat 75 de miliarde porţii de ingrediente diverse)

În România, PepsiCo a implementat mai multe proiecte cu rezultate:

- Investiţii semnificative în energie verde: PepsiCo a investit 2,1 milioane de dolari în instalarea a peste 3.000 de panouri fotovoltaice în locaţiile din Dragomireşti, Popeşti şi Covasna. Cu o capacitate de 1.700 kWp, aceste panouri au un potenţial de a genera anual peste 1.300 MWh de energie verde. Se estimează că utilizarea acestor panouri fotovoltaice va duce la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone.

- Linie nouă de PET: PepsiCo a investit 13 milioane de dolari într-o linie de producţie de PET de mare viteză în Dragomireşti. Această linie de producţie este considerată cea mai automatizată din portofoliul PepsiCo din Europa şi poate produce până la 1 milion de sticle pe zi. Consumul de energie al acestei linii este redus cu aproximativ 30% în comparaţie cu liniile convenţionale, în timp ce eficienţa în consumul de energie per litru produs este cu 30% mai mare. De asemenea, noua linie produce cu 60% mai multe băuturi pe unitatea de timp, utilizând cu 20% mai puţin dioxid de carbon şi reducând consumul de apă cu 30% per litru de băutură produs. În acelaşi timp, aceasta contribuie la scăderea cantităţii de plastic utilizat cu aproximativ 30 de tone pe an.

- Flotă de maşini hibride: PepsiCo a înlocuit 80% din flota sa cu 450 de vehicule hibride, contribuind la reducerea emisiilor de CO₂. În conformitate cu datele şi recomandările constructorului auto, compania estimează o reducere de 15% a emisiilor de CO2 generate de flota sa de vehicule din România, comparativ cu 2022, şi o scădere de 46% faţă de nivelul de referinţă din 2015.

Jim Andrew, Chief Sustainability Officer la PepsiCo, a declarat: "După trei ani de activitate pep+, este clar că accentul pe care l-am pus în cadrul companiei funcţionează în multe domenii. Utilizarea materialelor plastice virgine a scăzut de la an la an, iar emisiile totale Scope 1, 2 şi 3 au scăzut faţă de 2022, precum şi faţă de nivelul de referinţă din 2015. Aceste realizări merită să fie celebrate. Cu toate acestea, drumul care ne aşteaptă va continua să prezinte provocări. Continuăm să analizăm unde să dedicăm timp şi resurse pentru a produce un impact semnificativ şi să ne asigurăm că ne concentrăm eforturile. Construirea unor parteneriate puternice şi strategice cu alţi jucători de anvergură şi adoptarea şi extinderea tehnologiilor revoluţionare sunt esenţiale pentru strategia noastră."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb