RAPORT EURASAI:  Infrastructura critică reprezintă o mare vulnerabilitate a României

J.P.
Comunicate de presă / 3 august 2020

 Infrastructura critică reprezintă o mare vulnerabilitate a României

Dacă România nu introduce un cadru de reglementări şi investiţii adecvate în modernizarea tehnologică din sectoarele Energiei, Transporturilor şi a Utilităţilor, atunci riscă o reducere semnificativă a investiţiilor străine, o scădere economică în următoarele decenii şi chiar expunerea ridicată la vulnerabilităţi serioase de securitate, avertizează EurasAI, într-un raport recent realizat în parteneriat cu S&T România, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Pe măsură ce domeniul sistemelor de control s-a dezvoltat de-a lungul ultimului secol, a atras şi multe îmbunătăţiri în procesele industriale. Cu toate acestea, încorporarea tehnologiilor digitale în controlul sistemelor din anii 90 s-au dovedit a fi cu două tăişuri, aducând atât dezvoltări majore, cât şi riscuri.

Integrarea IT / OT este stadiul final căutat de organizaţii unde în loc de separare IT şi OT ca zone tehnologice cu diferite domenii şi responsabilităţi, există un proces integrat şi un flux de informaţii. Integrarea IT şi OT şi securitatea sunt subiecte cheie în sectorul CI de astăzi, mai arată raportul.

În contextul industriei 4.0, IoT, Big Data şi AI sunt trei câmpuri interconectate care se consolidează reciproc. IoT industrial joacă un rol esenţial în alimentarea revoluţiei industriale bazate pe date şi relaţia de cauzalitate între generarea de date, agregarea de date şi sistemele inteligente de învăţare este fundamentul acestei schimbări.

În timp ce protejarea şi modernizarea CI sunt o prioritate în Strategia Naţională de Apărare a României, cadrul naţional de reglementare nu prevede îndrumări clare în probleme precum actualizarea sistemelor de control industrial şi introducerea IIoT în instalaţiile de infrastructură critică şi reţele, conform sursei citate.

Ministerul Afacerilor Interne prin NCCCIP îndeplineşte rolul de manager centralizat al riscurilor, iar fiecare autoritate de reglementare deţinută de stat, operator de stat, operator privat sau public gestionează dezvoltarea tehnologică şi strategică din CI pe cont propriu, fără a adopta o abordare integrată.

Sectorul utilităţilor are un potenţial enorm de dezvoltare şi poate atrage finanţare masivă din partea Uniunii Europene. Acest lucru creează o oportunitate importantă pentru crearea unei mentalităţi inovatoare care ar putea îmbunătăţi calitatea şi securitatea serviciilor publice.

Oficialii Comisiei Europene afirmă" "Sistemele de transport inteligente (ITS) sunt vitale pentru a spori siguranţa şi abordarea problemele de congestie din Europa. Se pot face transporturi mai sigur, mai eficient şi mai durabil prin aplicarea diverselor tehnologii de informare şi comunicare pentru pasageri dar şi pentru transportul de marfă. Mai mult, integrarea tehnologiilor existente poate creea servicii noi. STI sunt esenţiale pentru susţinerea locurilor de muncă şi creşterea sectorului transportului. Însă, pentru a fi eficient, derularea ITS trebuie să fie coerentă şi coordonat corespunzător în toată UE. "

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb