Raport Microsoft Cyber Signals: "atacurile cibernetice BEC în creştere cu 38%"

T.B.
Miscellanea / 26 mai 2023

Raport Microsoft Cyber Signals: "atacurile cibernetice BEC în creştere cu 38%"

Microsoft a lansat cea de-a patra ediţie a raportului Cyber Signals, o sinteză privind ameninţările cibernetice care evidenţiază date şi tendinţe de securitate în baza celor 65 de trilioane de semnale analizate zilnic de peste 8.500 de experţi în securitate. În noul raport, Microsoft anunţă creşterea atacurilor cibernetice ce vizează compromiterea e-mailurilor de afaceri (BEC), tacticile comune folosite de operatorii BEC şi oferă recomandări privind modul în care organizaţiile se pot apăra în faţa acestor atacuri.

Compromiterea e-mailului de business (BEC), un atac de tip phishing care vizează organizaţii şi guverne cu scopul de a fura bani sau informaţii critice, se află pe un trend crescător.

"Nici o organizaţie nu este imună la atacurile BEC. Una dintre concluziile raportului Microsoft Digital Defense 2022 este că 921 de atacuri asupra parolelor au loc în fiecare secundă - o creştere cu 74% de la an la an. Odată cu sporirea ameninţărilor de această natură şi trecerea rapidă către o economie digitală, nevoia de profesionişti calificaţi în securitate cibernetică este foarte mare.

Tehnologiile Microsoft conectează miliarde de persoane din întreaga lume. Iar acest lucru ne permite să analizăm date de securitate pentru a înţelege amploarea şi complexitatea ameninţărilor digitale de pe tot globul", declară Bogdan Putinică, Country Manager Microsoft Romania şi Moldova.

Tentativele de atacuri de tip BEC pot lua multiple forme, precum e-mailuri, apeluri telefonice, mesaje text. Principalele ţinte sunt directorii, managerii financiari, angajaţii HR cu acces la date personale şi financiare, dar şi noii angajaţi. Deşi actorii ameninţărilor au creat instrumente specializate pentru a facilita fraudarea e-mailurilor de business, inclusiv kituri de phishing şi liste de adrese de e-mail verificate, există metode pe care organizaţiile le pot folosi pentru a preveni atacurile şi a reduce riscul, printre care se numără: folosirea aplicaţiilor cloud care utilizează capabilităţi AI, securizarea identităţii,

adoptarea unei platforme de plată sigură şi pregătirea angajaţilor pentru a identifica e-mailurile frauduloase sau rău intenţionate.

Pentru persoanele interesate sau curioase de mai multe informaţii în legătură cu aceste ameninţări cibernetice, pot consulta Security Insider.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb