RAPORT PWC: Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor din România a scăzut cu 6% în 2020

S.B.
Miscellanea / 18 martie 2021

Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor din România a scăzut cu 6% în 2020

Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor din România a scăzut cu 6% anul trecut faţă de 2019, pe fondul incertitudinilor aduse de pandemia de COVID-19, reiese din raportul PwC M&A Outlook, prezentat în conferinţa "M&A: Transformare, consolidare, oportunitate. Cum creăm valoare în vremuri incerte?", informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, valoarea acestei pieţe s-a ridicat la 4,9 miliarde de euro în 2020, faţă de cele 5,2 miliarde euro înregistrate în 2019 şi 5 miliarde de euro în 2018.

Pe parcursul anului trecut au fost încheiate, în total, 254 de tranzacţii, cu 18% peste volumul din anul anterior, iar mai mult de 50% din valoarea pieţei a fost realizată prin tranzacţii care au depăşit 100 de milioane euro.

Analiza PwC arată că în topul celor mai importante zece tranzacţii de peste 100 milioane de euro, finalizate în 2020, se află: achiziţia CEZ de către Macquarie Infrastructure and Real Assets; achiziţia unui pachet de 5,3% din acţiunile Electrica de către Allianz SE; Parcul Eolian Crucea, cumpărat de Hidroelectrica; Pachetul de acţiuni deţinut de Fondul Proprietatea la OMV Petrom; achiziţia Smart Diesel de către DKV; achiziţia Floreasca Business Park de către Fosun International Ltd; Zeus Capital Management; achiziţia portofoliului NEPI Rockastle de către AFI Group; achiziţia Globalworth Real Estate Investments de către CPI Property; achiziţia reţelei fixe Telekom de către Orange; rundele de finanţare UiPath; achiziţia Al Dahra - Agricost de către ADQ.

Raportul PwC Romanian M&A Outlook a fost întocmit de echipa integrată de tranzacţii a PwC România şi D&B David şi Baias, pe baza informaţiilor publice disponibile în legătură cu tranzacţiile semnate şi/sau închise în anul 2020. Tranzacţiile anunţate public care, din diferite motive, nu au fost închise în 2020 şi tranzacţiile semnate în 2019, dar închise în 2020, nu sunt incluse în acest studiu.

PwC este o reţea de firme prezentă în 155 de ţări, cu mai mult de 284.000 de profesionişti ce oferă servicii în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

D&B David şi Baias este societatea de avocatură afiliată PwC în România şi este parte din reţeaua internaţională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3.000 de avocaţi în peste 90 de ţări, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb