Raportul pe justiţie, prezentat în septembrie

N.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iunie 2009

Preşedinţia suedeză a UE, care va începe la 1 iulie, aşteaptă, în luna septembrie, rapoartele pe justiţie pentru România şi Bulgaria, şi consideră că mecanismul de cooperare şi verificare a fost "de ajutor" până acum, iar UE a învăţat să monitorizeze şi implementarea, nu doar adoptarea acquis-ului.

Ministrul de Externe al Suediei, Carl Bildt, şi ministrul Afacerilor Europene Cecilia Malmstrom, au prezentat, ieri, la Bruxelles priorităţile preşedinţiei UE pe care ţara lor o va prelua la 1 iulie. Întrebată dacă va susţine menţinerea mecanismului de cooperare şi verificare pentru Bulgaria şi România şi după următoarele rapoarte ale Comisiei Europene, Malmstrom a spus că deocamdată este prea devreme pentru a prefigura un răspuns.

Cecilia Malmstrom a declarat: "Rapoartele Comisiei trebuiau să apară în iulie şi înţeleg că au fost puţin amânate până în luna septembrie. Vom lucra îndeaproape cu Comisia pentru a vedea evaluarea şi raportul din septembrie şi pentru a avea un dialog cum să procedăm mai departe. Cred că atât în România, cât şi în Bulgaria, există înţelegerea că acest mecanism a fost de ajutor până acum în procesul de reformă. Este însă prea devreme să spunem cum vom continua".

În contextul extinderii în Balcanii de Vest, ministrul Bildt a spus că una din lecţiile pe care le-a învăţat UE cu aderările anterioare în domeniul statului de drept, corupţiei şi transparenţei este să urmărească şi implementarea, nu doar adoptarea legislaţiei comunitare.

Întrebat dacă preşedinţia suedeză va avea standarde mai stricte în acest domeniu, atât faţă de ţările can­didate, cât şi Bulgaria şi România, Bildt a răspuns: "Standardele pe care le vom susţine sunt cele ale Uniunii, noi vom fi preşedinţia UE. Şi veţi vedea că Executivul va urmări cu diligenţă aceste probleme".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb