RAPORTUL "RETAILERS STRATEGIES IN CEE 2007": România va deveni lider al investiţiilor în comerţul en detail

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 12 aprilie 2007

Investiţiile în comerţul en detail din România ar putea să ajungă în acest an la 700 milioane de euro, ţara îndrep­tându-se spre poziţia de lider central-european în domeniul atragerii investiţiilor societăţilor comerciale, se afirmă într-un studiu al firmei de analiză "PMR", citat de Rompres.

În cursul anului trecut au intrat pe piaţa din ţara noastră marile companii de retail "Auchan" şi "Real", şi de aceea nimeni nu credea că anul acesta investiţiile în acest domeniu vor fi mai mari. Cu toate aces­tea, analiştii "PMR" spun că ţara noastră are şanse mari ca în 2007 să atragă cele mai mari investiţii în comerţul en detail din regiune. În raportul "Retailers" strategies in CEE 2007" publicat de PMR se mai arată că investiţiile în retail vor ajunge în ţara noastră la peste 30 de euro pe cap de locuitor, cu peste 50% mai mare decât cel din Polonia.

România va fi vedeta investiţiilor în segmentul comerţului en detail şi pentru că pieţele din Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia sunt saturate, crede Marcin Szaleniec, analist al comerţului en detail din "PMR". Domnia sa a mai subliniat şi faptul că de piaţa de retail din ţara noastră sunt interesate şi firme din Polonia. Un exemplu este compania de îmbrăcăminte "Vistula & Wólczanka", care începând cu acest an doreşte să deschidă mai multe magazine la Bucureşti. Pe de altă parte, în Polonia şi-a anunţat intrarea compania "Aldi", cea mai mare reţea de discounturi din Europa.

Jerzy GarczyZski, directorul Camerei Poloneze de Textile şi Îmbrăcăminte a declarat că investitorii străini care produc haine în lohn au fost atraşi în ţara noastră de preţurile scăzute atât în ceea ce priveşte mâna de lucru, cât şi pentru alte servicii. Un alt motiv, crede domnul GarczyZski este lipsa unor prevederi referitoare la protecţia mediului sau cea socială la fel de riguroase ca cele din UE. Domnia sa crede că faptul că hainele unor firme prestigioase ca H&M, Armani sau Max Mara sunt produse în ţara noastră face din România un producător de haine la scară europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb