RASDAQ Acţiunile "Argus" Constanţa au fost printre preferatele investitorilor

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 august 2004

Pe piaţa Rasdaq a fost înregistrată vineri o valoare de tranzacţionare de 18,7 miliarde de lei, din care suma de 12,4 miliarde provine din încheierea a patru oferte publice de prelure/vînzare la societăţile "Agi România", "Construcţii Feroviare" Drobeta Turnu Severin, "Societatea de căi ferate Banat" şi "Vinalcool" Vîlcea. Tendinţa generală a şedinţei a fost de scădere a cursurilor, fapt reflectat şi de deprecierea indicilor RAQ-I şi RAQ-II cu 0,25% şi respectiv 0,42%. Acţiunile "Argus" Constanţa (UARG) au fost în topul preferinţelor investitorilor, cu o valoare de tranzacţionare de 1,1 miliarde de lei. Lichiditatea a fost însă redusă, numărul titlurilor transferate fiind de 43.378. Brokerii consideră că atenţia crescută a investitorilor faţă de acţiunile UARG se datorează raportării de către societate a unui profit brut aferent primului semestru de peste patru ori mai mare decît cel înregistrat cu un an în urmă. Titlurile "Unirea Shopping Center" (SCDM) au fost dorite de trei investitori, care au plătit pentru acestea un preţ mediu mai mare cu 10,11% decît în şedinţa precedentă. Acţiunile societăţii "Cocor" au făcut obiectul unei singure tranzacţii perfectată la preţul de 1.350.000 lei/titlu, mai mic cu 7,85% decît preţul mediu aferent şedinţei anterioare.

La prima categorie, cea mai mare lichiditate a fost înregistrată de acţiunile "Socep" Constanţa (SOCP), însă volumul de tranzacţionare a fost modest. Preţul mediu a fost în uşoară scădere, de 0,66%, faţă de şedinţa anterioară.

Acţiunile "Asigurarea Românească Asirom" (ASRA) au fost cele mai căutate de la categoria a doua, ele înregistrînd, la categoria mai sus menţionată, cea mai mare lichiditate, valoare de tranzacţionare precum şi creştere de preţ. Astfel, au fost transferate 82.868 în valoare totală totală de 233,5 milioane de lei. Cursul mediu a fost de 2.819 lei/acţiune, cu 4,4% mai mare decît nivelul aferent şedinţei anterioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb