RASDAQ Cotaţia "Argus" Constanţa a urcat cu +14%

Valentina Cosma
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 iulie 2006

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost ieri de 563.529 RON (157.944 euro), mai mare cu 58% decît cea din şedinţa precedentă. La formarea acestei valori, cea mai semnificativă contribuţie au avut-o tranzacţiile cu acţiunile "Argus" SA Constanţa (simbol UARG). Producătoarea de ulei şi grăsimi brute s-a situat pe locul întîi la categoria cele mai mai mari valori transferate cu 15,25% din valoarea totală a tranzacţiilor. În luna iunie, la "Argus" SA Constanţa, au fost raportate mai multe vînzări de acţiuni şi o singură cumpărare de către o persoană din interiorul societăţii. Conform ultimei raportări a structurii acţionariatului din luna februarie, SIF Oltenia deţinea 11,92% din totalul acţiunilor, Leu Vasile deţinea 11,32 % iar restul acţiunilor aparţineau altor investitori. Preţul mediu al acţiunilor UARG a crescut ieri semnificativ cu 14,43% faţă de cel din şedinţa precedentă.

Locul secund în topul celor mai mari valori tranzacţionate ieri îl deţine "Aker Brăila" SA (simbol SNBB) cu 81.600 RON adică 14,48% din valoarea tuturor transferurilor realizate ieri. Societatea se ocupă cu construcţia şi repararea navelor. Cotaţia acţiunilor SNBB evoluează neuniform din luna martie, preţurile oscilînd între 2,9 şi 4,06 RON/acţiune. Ultima tranzacţie de ieri s-a încheiat la preţul de 4,1 RON/acţiune. Acţiunile şantierului naval "Aker Brăila" au fost suspendate la tranzacţionare în perioada septembrie 2005- ianuarie 2006 pentru efectuarea operaţiei de majorare a capitalului social. Potrivit ultimei raportari din martie, acţionarul majoritar al "Aker Brăila" era "Scanidor" cu o participaţie de 83,68% din totalul acţiunilor emise.

Tot ieri, transferuri importante s-au realizat şi cu titlurile societăţii "Condmag" Braşov (simbol COMI). Acestea s-au ridicat la valoarea de 62.087RON adică 11% din valoarea totală a tranzacţiilor realizate ieri pe această piaţă. Societatea are ca obiect de activitate construcţia de clădiri şi lucrări de geniu. Cotaţia acţiunilor COMI continuă să evolueze pe un trend relativ constant de la începutul acestei luni, ultima tranzacţie încheindu-se ieri la preţul de 0,81 RON/acţiune. Potrivit ultimelor raportări efectuate de acţionari, fondul de investiţii "Julius Baer" a achiziţionat 9,62% din totalul acţiunilor. În cadrul AGEA din 16 iunie, acţionarii au hotărît promovarea societăţii braşovene la categoria I la BVB Bucureşti. Producătoarea de articole de îmbracăminte "Confecţii" SA Vaslui (simbol COVB) a realizat 24,7% din numărul total al acţiunilor transferate ieri pe piaţă. Cotaţia titlurilor COVB a început să scadă din luna aprilie de la 0,16 RON la 0,12 RON/acţiune, preţ la care s-a efectuat ieri ultima tranzacţie. În data de 21 iunie, Micoriciu Valentin împreună cu Micoriciu Georgeta au raportat că deţin împreună 9,73% din totalul acţiunilor emise de societate. Un volum mare de acţiuni tranzacţionate s-a realizat şi cu titlurile societăţii "Avicola "SA Buzău (simbol AVZU). Acţiunile producătoarei de carne de pasăre au fost transferate la preţuri cuprinse între 0,04 şi 0,045 RON/acţiune. În cadrul AGA din 16 iunie acţionarii societăţii au luat la cunoştinţă de prevederile Dispunerii de Măsuri a CNVM nr 8/2006. Aceştia au constatat că societatea nu îndeplineşte condiţiile stabilite de CNVM cu privire la retragerea societăţii de la trazacţionarea pe piaţa BVB Rasdaq. Cotaţia acţiunilor AVZU a început să scadă din luna aprilie de la 0,05 RON la 0,04 preţ la care s-a încheiat ieri ultimul transfer. Potrivit ultimei raportări din 15 martie, "Aaylex Trading" SRL era acţionarul majoritar al "Avicola"SA Buzău cu o participaţie de 66,36%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb