RASDAQ Şedinţă fără transferuri mari

C.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 august 2006

Fără transferuri importante cu titlurile unui emitent anume, piaţa Rasdaq înregistrează scăderi. Astfel valoarea totală transferată a scăzut cu aproape 50%, până la 1.040.289 lei (293.204 euro), iar volumul total a pierdut 44%, până la 2.082.685 titluri transferate.

Dintre indicii pieţei Rasdaq doar unul a încheiat şedinţa de ieri pe plus, şi anume indicele care urmăreşte evoluţia preţurilor tuturor acţiunilor cotate, RAQ-C (+0,03%). Indicele primei categorii a scăzut cu -0,85%, iar indicele categoriei a doua a pierdut -0,76%.

Cea mai semnificativă contribuţie la formarea valorii totale a avut-o "Albalact" SA Alba Iulia (simbol ALBZ), cu titlurile căreia s-au realizat tranzacţii în valoare de 122.920 lei. Societatea este profilată pe fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor. Potrivit ultimei raportări din 20 iulie, Ciurtin Petru Raul deţinea 15,35% din totalul titlurilor emise, Ciurtin Petru deţinea 45,9%, iar restul titlurilor aparţineau altor investitori. Cursul acţiunilor a scăzut în martie de la 0,8 la 0,4 lei/acţiune. În continuare, cursul s-a situat pe un trend ascendent, până la 0,64 lei/acţiune, preţ la care a fost transferat ultimul pachet de ieri.

Şi cu acţiunile "Condmag" SA Braşov s-au efectuat ieri tranzacţii importante, în valoare de 105,867 lei. Societea este profilată pe construirea de clădiri şi lucrări de geniu civil iar titlurile sale se tranzacţionează sub simbolul COMI. Acţionarii societăţii braşovene au fost convocaţi în 28 august pentru a dis-cuta descărcarea din gestiune a membrilor CA pe perioada 1 ianuarie-28 august. În cadrul aceleiaşi şedinţe se va discuta revocarea din funcţie a membrilor CA, şi alegerea noului consiliu de administraţie. Cotaţia titlurilor COMI evoluează relativ constant din luna mai la preţul de 0,8 lei/acţiune. Următorul loc în topul celor mai mari valori transferate a fost ocupat de "Fepa" SA Bârlad, care a ocupat ieri locul trei şi în ceea ce priveşte volumul transferat. Societatea are ca obiect de activitate producţia de echipamente de măsură, reglare şi control pentru procesele industriale. În luna iunie acţionarii au hotărât majorarea capitalului social al "Fepa" cu aport în numerar în sumă de 2.003.395 lei, prin emisiunea unui număr de 801.358 acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 2,5 lei/acţiune. În vara anului trecut, SIF "Trasilvania" a raportat că şi-a vândut participaţia deţinută, iar Curta Otilia a raportat că deţine 10,41% din totalul acţiunilor.

Ieri au fost transferate 312.000 acţiuni "Comcereal" SA Vaslui (simbol CCEV), emitentul fiind lider la această categorie. Societatea are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor, porumbului şi a altor plante. În anul 2005, societatea a înregistrat un profit de 390.293 lei. "Comcereal" a alocat dividende de 350.000 lei. Cursul acţiunilor CCEV a atins în martie un maxim de 0,19 RON/acţiune, după care s-a înscris pe un trend descendent. Şedinţa de ieri s-a închis la 0,05 lei /acţiune. Preţul mediu a scăzut semnificativ ieri cu -15%.

Potrivit celei mai recente raportări din mai 2006, acţionarul majoritar al "Comcereal" era "Racova" cu o participaţie de 84,35%.

Locul secund în topul celor mai mari volume transferate a aparţinut producătoarei de coloranţi şi pigmenţi "Progresul" SA Ploieşti. În februarie Ivan Alexandru a raportat că deţine 10% din capitalul social "Progresul" iar în luna mai, Hente Florin a raportat pieţei că deţine 10,75% din totalul titlurilor emise.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb