RASDAQ Titlurile "Armax Gaz" Mediaş au crescut cu 0,6%

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 februarie 2011

Titlurile "Armax Gaz" Mediaş au crescut cu 0,6%

Acţiunile producătorului de echipamente pentru industria energetică "Armax Gaz" Mediaş (simbol ARAX) s-au scumpit, ieri, cu 0,6%, la 0,1509 lei/titlu, fiind tranzacţionate, în total, 1,14 milioane titluri. Preţurile de schimb au variat între 0,15 lei şi 0,1515 lei/acţiune.

La începutul lunii, conducerea "Armax Gaz" a anunţat că a semnat un contract de 6,4 milioane de euro, fără TVA, cu producătorul de gaze naturale "Romgaz". Firma va trebui să proiecteze şi să construiască două staţii de uscare gaze. Anunţul a survenit după ce, la finele anului trecut, "Armax" a reuşit să obţină un contract de 5,4 milioane de euro de la compania turcă "Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi" (TPAO), potrivit informaţiilor furnizate de conducerea "Armax". Contractul, obţinut în urma unei licitaţii desfăşurată, cons-tă în realizarea a două staţii de uscare de gaze naturale.

"Armax Gaz" are o capitalizare bursieră de 92,65 milioane de lei, potrivit preţului de 0,1509 lei/acţiune, înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. Mircea Simion Vescan are o participaţie de 39,42% din acţiunile ARAX. Conducerea companiei a anunţat, recent, că "Armax Gaz" va promova pe piaţa reglementată.

Valoarea tranzacţiilor încheiate, ieri, pe Rasdaq, a fost de 552.169 de lei.

Indicele Rasdaq-C, care arată evoluţia acţiunilor de pe piaţă, a câştigat 0,13%, urcând la 1.709,86 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb