RASDAQ Tranzacţie specială cu 9% din "Foraj Sonde" Ernei

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 iunie 2011

Tranzacţie specială cu 9% din "Foraj Sonde" Ernei

Omul de afaceri Vasile Aron, acţionarul majoritar al companiei "Foraj Sonde" Ernei (simbol FOSP), a vândut, ieri, pe piaţa Deal, circa 9% din acţiunile societăţii, pentru 8,4 milioane lei. Tranzacţia a impulsionat lichiditatea schimburilor de pe pieţa Rasdaq, care a totalizat, ieri, 8,88 milioane de lei.

Acţiunile au fost cumpărate de firma olandeză IOT Dosco (Independent Oil Tools), care se ocupă cu închirierea echipamentelor de foraj. Tranzacţia a fost efectuată la un preţ de 250 lei/acţiune, de 2,2 ori peste cea mai recentă cotaţie de pe bursă, de 110,5 lei, înregistrată la 31 mai.

IOT Dosco a intrat în acţionariatul Foraj Sonde Târgu-Mureş la începutul acestui an şi a continuat să cumpere acţiuni din piaţă. După tranzacţia de miercuri, participaţia sa a urcat la peste 19%.

Titlurile producătorului de aparatură şi instrumente de măsură "Electromagnetica" Bucureşti (simbol ELMA) au consemnat, ieri, o corecţie de 0,53%, la 0,3183 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 67.066 de lei.

Cele 209.212 acţiuni ELMA tranzacţionate, ieri, au avut preţurile cuprinse între 0,3182 de lei şi 0,327 de lei/acţiune.

"Electromagnetica" are o capitalizare bursieră de 215 milioane de lei, potrivit preţului de 0,3183 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. SIF "Oltenia" are o participaţie de circa 15% din companie, în timp ce Asociaţia Salariaţilor are o deţinere de 31,26%. Din acţionariat mai face parte şi fondul de investiţii "Broadhurst".

În urmă cu două luni, conducerea companiei a anunţat că "Electromag-netica" vrea să îşi dezvolte, pe termen lung, afacerile în segmentul energetic, plănuindu-şi să ajungă la o capacitate de producţie de energie în bandă de 10-12 MWh. În prezent, microhidrocentralele "Electromagnetica" au o putere instalată de peste 5 MWh.

Compania şi-a plănuit să promoveze pe piaţa reglementată, conducerea ELMA estimând că evenimentul va avea loc în toamna acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb