RASDAQ Valoarea totală a tranzacţiilor s-a înjumătăţit

Alexandra Mariş
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 ianuarie 2006

Tranzacţiile cu titlurile de pe piaţa Rasdaq au atins ieri o valoare totală de aproape un milion RON, comparativ cu ziua de vineri, cînd s-a înregistrat o valoare record pentru acest an de 2,8 milioane RON. Cei trei indici bursieri au avut tendinţe contradictorii, singurul care s-a depreciat fiind RAQ-II (cu 4,27%). Indicele care reflectă lichiditatea tuturor acţiunilor listate pe piaţă, Rasdaq Compozit, a crescut cu 0,36%, în timp ce RAQ-I a înregistrat o apreciere mai puternică, de 1,85 puncte procentuale.

Tranzacţiile efectuate la categoria de bază au reprezentat 50% din piaţă. Cele mai lichide titluri au fost "Ductil" Buzău (DUCL), fiind realizate transferuri în valoare totală de 144.249 RON. Acţiunile companiei au fost tranzacţionate la preţuri între 0,67 şi 0,69 RON/acţiune. Cotaţia titlurilor DUCL s-a depreciat cu 1,54 puncte procentuale, în condiţiile unor rezultatele slabe înregistrate de companie în primele nouă luni ale anului trecut. Astfel, la o scădere a veniturilor totale cu aproape 4% (pînă la 8,9 milioane RON) s-a înregistrat o diminuare de peste 40% a profitului (pînă la 1,2 milioane RON), ceea ce denotă o dinamică mai rapidă a cheltuielilor faţă de venituri.

O companie atractivă pentru investitori a fost ieri "Armax Gaz" Mediaş (ARAX), fiind trans-ferate peste 200.000 de acţiuni în valoare totală de aproape 90.000 RON. Cele patru tranzacţii au fost realizate la preţuri cuprinse între 0,42 şi 0,45 RON/ acţiune. Cotaţia titlurilor a crescut semnificativ, cu 12,5 punc-te procentuale.

Cu acţiunile companiei clujene "Sanex" (SANE) au fost încheiate 16 transferuri la preţuri cuprinse între 0,36 şi 0,38 RON/acţiune. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost redusă, depăşind cu puţin 20.000 RON. Cotaţia s-a redus nesemnificativ, cu 0,25 puncte procentuale.

Cele mai lichide titluri din cadrul primei categorii au fost cele ale companiei "Braiconf" Brăila (BRCR). Cu acţiunile produ-cătorului de îmbrăcăminte au fost realizate 23 de transferuri la preţuri cuprinse între 0,42 şi 0,45 RON/acţiune, care s-au cifrat la peste 117.000 RON. Cotaţia a înregistrat o creştere de 7,14 puncte procentuale.

La categoria a doua s-au realizat 33 de tranzacţii cu o valoare totală de peste 200.000 RON. În cadrul acestei categorii, cele mai lichide titluri au fost "Elpreco" Craiova (ELPS), tranzacţiile sub simbolul ELPS însumînd 96% din totalul categoriei. Cotaţia acţiunilor ELPS s-a depreciat cu 2,98 puncte procentuale. Au fost realizate 21 de transferuri la preţuri cuprinse între 60 şi 65 RON/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb