RASDAQ Valoarea tranzacţiilor efectuate pe piaţa Rasdaq a depăşit 100 miliarde de lei

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 ianuarie 2005

Pe piaţa Rasdaq au fost efectuate ieri tranzacţii în valoare totală de 101,45 miliarde de lei.

Toţi cei trei indici s-au apreciat, pe fondul aprecierii cotaţiilor la un număr mare dintre simbolurile tranzacţionate. Indicele Rasdaq Compozit s-a apreciat cu 0,2%, Raq I cu 0,48%, iar RAQ II a înregistrat o apreciere de 2,88% faţă de finele anului trecut.

Cea mai mare valoare de tranzacţionare a fost înregistrată ieri de titlurilor societăţii "Comvex" din Constanţa (CMVX). Acestea au fost transferate în număr de 345.903, valoare titlurilor transferate fiind de 48,43 miliarde de lei. Preţul mediu la care au fost transferate aceste acţiuni a fost de 140.015 lei/titlu, preţ cu 4,36% mai mare decît cotaţia medie aferentă sesiunii de tranzacţionare anterioare.

Titlurile companiei petroliere "Rompetrol" Bucureşti au înregistrat ieri un volum modest de tranzacţionare, fiind transferate mai puţin de 300.000 de acţiuni, la un preţ mediu unitar de 818 lei, acesta fiind cu 1,21% mai mic decît cursul mediu aferent şedinţei precedente.

Titlurile operatorului portuar "Socep" au fost preferatele inves-titorilor (la prima categorie), acestea înregistrînd un volum de tranzacţionare de 4,7 milioane de acţiuni şi o valoare a trans-ferurilor perfectate cu acestea de aproape 18 miliarde de lei.

Acţiunile "Romportmet", operatorul portuar din Galaţi, au fost şi ieri în atenţia investitorilor. Au fost transferate 28.550 acţiuni la preţul mediu de 39.462 lei/acţiune, în creştere cu 3,09% faţă de şedinţa anterioară. Compania gălăţeană are un capital social de 33,85 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală 1.000 de lei. Potrivit ultimelor raportări de pe piaţa Rasdaq, 78,22% din capitalul emitentului este deţinut de fondul de investiţii "Broadhurst Investment". Societatea "Sidex Trading" este acţionar semnificativ al emitentului cu o deţinere de 11,45% din titlurile "Romportmet".

Titlurile "Diham" au avut ieri o lichiditate ridicată. Au fost trans-ferate peste 3,4 acţiuni, la preţul mediu de 4.000 lei/acţiune, acesta fiind cu 2,49% peste cotaţia medie aferentă şedinţei bursiere anterioare.

O lichiditate ridicată, la categoria bază a pietei Rasdaq, a fost înregistrată ieri şi de titlurile companiei "Ardaf-societatea de asigurarea reasigurare". Acestea au fost transferate în număr de peste 1,5 milioane, la un curs mediu unitar de 1.220 lei, în creştere cu 1,38% faţă de preţul mediu aferent şedinţei anterioare.

Acţiunile societăţii "Romlux" au fost transferate în număr de 341.600, la un preţ mediu de 387 lei/acţiune, preţ cu 2,25% mai mic decît cursul mediu aferent sesiunii precedente.

"Romlux" are ca obiect de activitate producţia de lămpi electrice şi echipamente de iluminat. Potrivit ultimelor raportări de pe piaţa Rasdaq, 69,6% din capitalul companiei se află în posesia fondului de investiţii "Brodhurst Investment Ltd".

Cu tilturile "Fondului Oamenilor de Afaceri" au fost efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri trei tranzacţii în valoare totală de 30,4 milioane de lei. Preţul mediu la care acestea au fost tranzacţionate a fost de 36.070 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb