Război în PNŢCD

A.D.
Ziarul BURSA #Politică / 25 august 2008

Război în PNŢCD

Sinaia: Ciuhandu, eliberat din funcţia de preşedinte al CNC, Sârbu, exclus din PNŢCD

PNŢCD s-a împărţit ieri, duminică, în două reuniuni diferite de partid: pe de o parte, Comitetul Naţional de Conducere, convocat la Sinaia de preşedintele formaţiunii, Marian Miluţ, şi, pe de altă parte, un congres extraordinar la Bucureşti, organizat de foşti lideri ţărănişti, care se opun candidaturilor PNŢCD pe listele electorale ale PNL, conform protocolului încheiat cu liberalii.

Comitetul Naţional de Conducere (CNC) al PNŢCD a votat ieri pentru destituirea lui Gheorghe Ciuhandu din funcţia de preşedinte al acestui for şi excluderea din partid a lui Radu Sârbu şi Alin Popa, organizatorii Congresului Extraordinar de la Bucureşti. ""PNŢCD a votat cu o largă majoritate eliberarea din funcţia de preşedinte al CNC a lui Gheorghe Ciuhandu, existând doar cinci abţineri. S-au luat şi decizii radicale, cum ar fi excluderea din partid, cu unanimitate de voturi, a lui Radu Sârbu şi a lui Alin Popa, dovedit colaborator al Securităţii, fost preşedinte al Organizaţiei Alba. A fost suspendat din calitatea de membru de partid Radu Rizescu, membru supleant în CNC"" - a precizat Miluţ. El a mai arătat că CNC nu a luat nicio decizie în legătură cu participanţii la ""aşa-zisul"" congres extraordinar de la Bucureşti: ""Nu putem să judecăm în acest moment, într-un context general, de ce sunt ei prezenţi acolo. Sunt mulţi dintre ei care n-au fost informaţi sau au executat din vanitate o cerinţă a şefului de organizaţie. Prin urmare, nu putem să ne pronunţăm cu privire la participanţii la acel congres. (...) CNC mai dă astfel o şansă tuturor care au participat la acel congres să rămână în continuare membri loiali ai PNŢCD şi ei nu vor fi excluşi din partid"". Totodată, reprezentanţii PNŢCD au adoptat în unanimitate o rezoluţie prin care declară Congresul de la Bucureşti ""nelegal, nestatutar şi fără efecte juridice"".

""Congresul este nelegal, nestatutar şi nu are efecte juridice asupra PNŢCD. De asemenea, cu unanimitate au fost revocate toate hotărârile luate nelegal de juriul de onoare şi disciplină al partidului, care a încălcat legea partidelor politice, substituindu-se ca un suprafor de decizie, şi pe baza acestor invalidări s-au creat mai multe fracţiuni în partid"" - a afirmat liderul partidului, Marian Miluţ, într-o conferinţă de presă.

Potrivit deciziei CNC, locul lui Ciuhandu va fi luat de vicepreşedintele partidului, Marius Popovici, fost preşedinte al Organizaţiei Timiş.

În ceea ce priveşte eliberarea din funcţie a lui Ciuhandu, Miluţ consideră că rămânerea acestuia în PNŢCD ţine doar de ""opţiunea sa"".

Bucureşti: Radu Sârbu, ales preşedintele PNŢCD

Radu Sârbu a fost ales, ieri, la Congresul extraordinar al PNŢCD, organizat la Bucureşti, preşedintele formaţiunii, cu 369 voturi "pentru", trei "împotrivă" şi două voturi anulate.

Domnia sa a promis ţărăniştilor reuniţi, ieri, în Congres că împreună cu echipa pe care o propune va reuşi să scoată PNŢCD din criza identitară în care se află şi va reuşi să ridice nivelul scorurilor electorale obţinute de PNŢCD, începând cu europarlamentarele. Ţărănistul a subliniat că fractura din PNŢCD este provocată de actualul preşedinte Marian Miluţ şi de către prim-vicepreşedintele formaţiunii Aurelian Pavelescu.

Radu Sârbu a mai spus că România are nevoie de o nouă clasă politică şi de alţi politicieni, adică de ţărănişti.

El le-a propus ţărăniştilor o echipă formată din Dorel Năsui, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, Gheorghe Ciuhandu pentru poziţia de preşedinte al CNC, vicepreşedinţi Ion Caramitru, Alexandru Herlea, Adrian Ghiţă, Virgil Petrescu, Andrei Dimitriu, Mihai Grigoriu şi Radu Rizescu şi secretar general Alexandru Calapodescu.

Radu Sârbu s-a născut la 22 ianuarie 1952, la Cluj. Absolvent al liceului "Gheorghe Bariţiu", a continuat studiile la Facultatea de Fizică a Universităţii "Babeş- Bolyai", pe care a absolvit-o în anul 1974. Şi-a început activitatea profesională ca fizician la Întreprinderea de Porţelan "IRIS" din Cluj, unde a funcţionat timp de trei ani, până în 1977. A fost apoi, timp de 15 ani, cercetător ştiinţific la Institutul de Tehnologii Izotopice şi Moleculare din Cluj. S-a preocupat de cercetări în domeniul fizicii corpului solid, prin metoda spectrometriei de masă, dar a realizat şi cercetări fundamentale şi aplicative în domeniul hidrurilor metalice. Rezultatele ştiinţifice sunt cuprinse în lucrări publicate în ţară şi în străinătate, comunicări la congrese internaţionale şi simpozioane naţionale de fizică şi un brevet de invenţie. În anul 1992 a abandonat activitatea de cercetător, în favoarea liberei întreprinderi. A înfiinţat şi condus o firmă care s-a ocupat cu importul de tehnică de calcul, iar din anul 1995 a devenit administratorul unei societăţi comerciale care importa şi comercializa carburanţi.

În anul 1997, a renunţat la afaceri pentru a contribui la acţiunea administrativă a PNŢCD. În anii "97-"98, a fost director al Direcţiei Judeţene Cluj a Fondului Proprietăţii de Stat (FPS), iar apoi al Sucursalei Teritoriale Cluj a FPS. Între octombrie 1998 şi decembrie 2000 a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Fondului Proprietăţii de Stat, calitate în care a condus activitatea de privatizare din întreaga ţară. În perioada 2000-2007 a lucrat în calitate de consultant în afaceri. A debutat în politică în noiembrie 1990, ca membru fondator al Alianţei Civice, devenind preşedintele filialei judeţene Cluj în 1991. În 1992 a fost ales preşedinte al organizaţiei Cluj a Forumului Democratic Antitotalitar.

Din martie 1991 este membru PNŢCD. Între anii 1993-1997 a fost vicepreşedintele organizaţiei PNŢCD-Cluj, în anii 1993, 1995, 1996 - preşedintele filialei judeţene a CDR, iar la localele din 1996 a fost candidatul CDR la Primăria Clujului. La alegerile generale din acelaşi an, a fost şeful campaniei electorale a CDR în judeţul Cluj. Între anii 2000-2001 a condus, în calitate de preşedinte, organizaţia judeţeană PNŢCD- Cluj, iar în perioada 2000-2002 a fost vicepreşedinte PNŢCD şi membru BNC al PNŢCD. Până în 2004 a fost membru al Delegaţiei Permanente Naţionale a PNŢCD, iar în 2007 a fost desemnat candidat al PNŢCD la alegerile pentru Parlamentul European. Este căsătorit şi are doi copii.

CNC al PNŢCD a votat protocolul de colaborare cu PNL

Membrii Comitetul Naţional de Conducere (CNC) al PNŢCD au votat, ieri, în unanimitate, protocolul de colaborare cu PNL, potrivit căruia ţărăniştii vor participa la alegerile din toamnă, în 30 de colegii, pe listele liberalilor. ""În acest fel se răspunde deciziei pe care a luat-o PNL prin votul pe care l-au dat în Delegaţia Permanentă. În această situaţie protocolul devine valid şi săptămâna (n.r. acesta) va fi semnat de liderii celor două formaţiuni. Prin acest acord devine foarte clar că PNŢCD va participa pe aceeaşi listă cu PNL în 30 de colegii. Alte alianţe politice, alte participări la alegerile parlamentare nu mai pot avea loc. Prin urmare, orice alte încercări de a realiza aşa-zise congrese devin fără niciun fel de eficienţă juridică, fără niciun fel de însemnătate pentru viaţa politică românească, doar exerciţii de imagine"", a arătat, duminică, Miluţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb