RĂZBOIUL DECLARAŢIILOR DIN COALIŢIE PD-L contraatacă, PSD bate în retragere

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2009

Premierul Emil Boc: "E greu să trecem peste aceste atacuri".

Premierul Emil Boc: "E greu să trecem peste aceste atacuri".

Videanu pune acuzele pesediştilor pe seama "crizei din interiorul PSD"

Nica face apel la calm

Democrat-liberalii le-au răspuns, ieri, colegilor lor social-democraţi de la guvernare, după ce mai mulţi lideri PSD au lansat, weekendul trecut, atacuri dure la adresa miniş­trilor PD-L. Preşedintele PD-L, premierul Emil Boc, a catalogat atacurile pesediştilor drept "greu de acceptat", iar limbajul utilizat de către aceştia ca fiind "neplăcut", însă a precizat că responsabilitatea Coaliţiei este să ducă ţara dincolo de criza economică.

Şeful guvernului, Emil Boc, a comentant astfel atacurile liderilor PSD: "Nu e un lucru plăcut, dar cred că avem în primul rând această responsabilitate de a face ceea ce trebuie pentru România. Cei care doresc să facă acest lucru o pot face în continuare, important e să aibă bună-credinţă. Evident că asemenea comportamente şi asemenea mesaje şi limbaj cu privire la un parterner este greu de acceptat, dar vrem să punem accent pe partea care ţine de interesul general de a duce Româ­nia, într-o perioadă dificilă, dincolo de criza economică".

Premierul a admis că este dezamăgit de atacurile reprezentanţilor PSD şi a opinat că cele două partide trebuie să fie unite pentru a trece pes­te perioada economică dificilă.

"Avem o dezamăgire la nivel şi personal şi instituţional, dar cred că trebuie să avem cu toţii tăria, chiar dacă este foarte greu, să facem ceea ce trebuie pentru a depăşi perioada de criză şi de a uni ceea ce se poate uni să scoatem ţara din situaţia economică pe care o avem şi să tragem la aceeaşi căruţă", a declarat Boc, care a subliniat că "e greu" să treacă peste aceste atacuri.

"E greu, dar cred că poate e mai bine să punem orgoliile şi dezamăgirile personale sub interesul general de a trece peste această perioadă dificilă", a spus Emil Boc, citat de NewsIn.

La rândul său, prim-vicepreşedintele democrat-liberal Adriean Videanu a anunţat că formaţiunea sa nu va răspunde politic la provocările liderilor social-democraţi.

Videanu a pus comentariile răuvoitoare ale pesediştilor pe seama "crizei din interiorul PSD".

Ministrul Economiei a declarat: "PD-L rămâne angajat în rezolvarea problemelor generate de criza economică şi nu va răspunde politic la provocarea pe care PSD o încearcă în această perioadă. Pentru a rezolva problema românilor, avem nevoie de partide mature şi oameni politici maturi care să aibă puterea să treacă peste orgoliile personale şi să încercăm să rezolvăm problemele profunde cu care se confruntă societatea în acest moment".

Pe de altă parte, vicepremierul Dan Nica a declarat, ieri, la finalul şedinţei coaliţiei, că ambele formaţiuni de la guvernare au convenit să ceară propriilor membri să dea dovadă de reţinere şi să se preocupe de problemele economice şi sociale.

Dan Nica a declarat: "Am avut o discuţie şi pe tema anumitor discuţii private care au apărut în mass-media. Decizia a fost de a avea un dialog instituţional şi responsabil. Am decis să cerem tuturor membrilor celor două partide să dea dovadă de reţinere şi în acelaşi timp să ne preocupăm şi să avem toată energia pentru ca ceea ce înseamnă aşteptările românilor şi mai ales depăşirea crizei să constituie principala prioritate".

Problemele dintre PSD şi PD-L nu au rămas nespeculate de către partidele din opoziţie.

"Cele două partide de guvernământ se comportă ca doi soţi într-o familie, care au locuri de muncă prost plătite, care trăiesc din alocaţia pentru copii şi care, în loc să-şi caute un loc de muncă, se bat între ei, cheltuiesc alocaţia de copii pe băutură, iar atunci când copiii le cer de mâncare, în loc să le dea de mâncare, îşi bat şi copiii", şi-a exprimat prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban viziunea asupra relaţiilor dintre cele două partide de guvernământ.

Acuzele pesediştilor

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că formaţiunea sa aşteaptă de la PD-L şi de la Traian Băsescu un răspuns în legătură cu "imixtiunea nepermisă" a preşedintelui în actul de guvernare, anunţând că în lipsa clarificărilor, social-democraţii vor lua o decizie în consecinţă.

"Va trebui să facem o evaluare serioasă până în septembrie, dacă participarea noastră în cadrul guvernării e bună din punct de vedere electoral", le-a spus Mircea Geoană membrilor PSD prezenţi la reuniunea CEx, potrivit unei înregistrări a Realitatea TV.

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea l-a făcut tâmpit pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (PDL), iar preşedintele PSD Mircea Geoană le-a vorbit colegilor despre puterea unui şef de stat, în cadrul unei discuţii în CExN, surprinsă de Realitatea Tv: "Era tâmpitul ăsta de Berceanu la o întâlnire a Coaliţiei: . Ei aşa pun problema. Ce, Emil Boc e mai capabil decât Dan Nica? Am ajuns să ne dea lecţii! Şi Blaga care vorbeşte când? Numai dimineaţa, că după-amiază are o problemă. Ce, Pogea e mai capabil decât Niţă? Nici nu e comparaţie". (N.I.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb