Răzvan Corneţeanu a publicat o scrisoare

F. A.
Miscellanea / 1 aprilie 2010

Pagina de media a publicat scrisoarea lui Răzvan Corneţeanu:

"Dragi prieteni, colegi pana aseara tarziu

Scriu aceste randuri inca afectat de evenimentele petrecute ieri incepand cu ora 18.00. M-am gandit mult la ce urmeza sa scriu pentru ca as putea povesti in zeci de pagini care au fost evenimentele de ieri si de ce lucrurile pana la un punct erau previzibile.

Din fericire pentru mine la evenimentele de ieri au participat 18 de oameni de inalta tinuta profesionala si morala asa ca pentru a nu fi acuzat de subiectivism va invit sa discutati cu ei si sa cereti sa auziti povestea de la ei care au o sansa de a fi mult mai obiectivi si mai rigurosi in detalii.

Nicoleta Anton, Adina Puiu, Adriana Vlasceanu, Laurentiu Ciocazanu, Grigore Cartianu, Dana Turlac, Adrian Dinu, Cristian Velicu, Simona Carcei, Alex Carcei, Stefan Bara, Claudiu Dumitru, Ioana Voicu, Roxana Craciun, Dorina Petruzzi, Bogdan Radulescu, Ovidiu Nahoi, Galina Mititelu au fost martorii unor evenimente atat de socante incat imi declin competenta de a le povesti.

In ceea ce ma priveste sunt socat si afectat sa constat pentru ce oameni am muncit si mi-am consumat sanatatea 3 ani si jumatate. Si daca e vreo lectie, asta poate e prima.

Exact ca in filmele cu gangsteri si cartile lui Mario Puzo ne-am trezit asaltati de o serie de indivizi dubiosi care reclamau relatia cu patronul. Din pacate pentru acesta in birou la mine mai erau 18 oameni. Din fericire tot pentru el erau numai 18. Pentru ca orice om care ar fi asistat pe viu la ce s-a intamplat ieri la Adevarul fara sa auda o varianta diluata de oboseala, sarmul de povestitor si personalitatea fiecaruia ar fi descoperit lucruri pe care iti doresti mereu sa nu le stii. Sau daca le stii sa le ignori si daca nici asta nu se poate macar sa nu le crezi.

Va datorez povestea intreaga spusa din gura mea si fara "filtre" sau aranjamente de culise cu patronul apriori dar dupa tot ce am facut in aceasta companie, dupa toate vorbele rotunde si simandicoase pe care le-am auzit cu totiii de la propietar, dup ace am fost urmarit, ascultat, amenintat, furat masini, pus in pericol familia si prietenii de mafioti carora acesta le datoreaza bani pur si simplu mi s-a interzis sa stau de vorba sis a-mi iau un decent "la revedere" de la oamenii cu care am muncit la tot ce am construit aici.

Exista multe lucruri care s-au oprit la mine in acesti 3 ani si jumatate pentru m-am straduit si am reusit in mare masura sa scot binele din complexa structura a actionarului majoritar si sa-i ascund defectele de oameni pe care atat eu cat si ceilalti manageri ii doream in companie si ii doream si motivati. Am stat 3 ani si jumatate in preajma actionarului si am vazut si auzit lucruri pe care mi-e jena sa le povestesc mai ales ca ar fi vorba la plecare si mie imi repugna astfel de lucruri. Nu isi mai aduce aminte de multe si in rest mizeaza, si bine face, pe bunul meu simt.

Dar va pot spune cu mana pe inima un lucru pe care ieri- l-am repetat si a fost considerat obraznicie (ha!) si anume ca minte! Minte mult si fara sa clipeasca! M-a mintit pe mine, v-a mintit pe voi si minciunile vor curge in continuare. Minte fara sa clipeasca, minte cand respira, minte sofisticat. De un cinism care explica multe dintre actiunile sale (aseara a repetat de cel putin 40 de ori ca "ii pare rau" dar poate oricine sa plece imediat) actionarul a insultat mereu profesionalismul oamenilor si actul jurnalistic. Desi pe fata spunea altceva.

Ca sa ma marginesc numai la ziua de ieri, pentru ca restul celor 3,5 ani contin intimitati care nu vor razbate probabil niciodata si pe care intr-o anumita masura i le datorez macar pentru partea buna a personalitatii lui cu care am lucrat sporadic in aceasta perioada, am auzit ieri impreuna cu colegii vostri (din nou pentru mine) o serie de observatii si dovezi care pun sub semnul intrebarii orice urma de credibilitate si respect asupra oamenilor. Povestea pe care ne-a spus-o (si in Brazilia) cu Murdoch este relevanta pentru ce crede despre jurnalisti si cum respecta actul jurnalistic.

Faptul ca (in mod delirant) afirma sus si tare ca oameni din petrol si dulciuri pot conduce si dirija afaceri de presa completeaza imaginea respectului pentru zona comerciala. Adica nu exista.

Ironia sortii a facut ca ieri sa aud o fraza celebra cu care ma obisnuisem pe vremea cand lucram in alta companie "Valoarea acestei companii este data de valoarea oamenilor care lucreaza in companie; oamenii sunt cel mai valoros bun al companiei". Nici nu stii daca sa razi sau sa plangi si imi vine in minte speech-ul de Craciun cand a amenintat direct toti oamenii din compania care tocmai incheia un an plin de performante si momentul imediat urmator din biroul meu cand la nedumerirea mea de "cea fost speech-ul asta?" mi-a spus aproape scuzandu-se "n-ai vazut ce fetze aveau? Jumatate din ei nu merita sa fie in compania asta".

Apropo de Ringier, l-a atacat foarte tare orice comparatie pe care o faceam luandu-l pe Michael Ringier ca exemplu de comportament pentru un patron de presa. Oricum comparatia e o gluma.

As vrea sa inchei. Pentru ca eu am timp si voi nu. Pentru ca eu am spatiu si pentru voi numarul de semen este intotdeauna limitat.

Nu l-am amintit aici pe Peter Imre pentru ca mi-e sila. Si daca nu va e deja in curand o sa va fie si voua. Daca I-ati fi vazut ieri numai intr-un episod de 5 minute pe el si pe MBA-fiul (asta in caz ca nu ati urmarit paine si circ in Jacuzzi imbracat) v-ati fi lamurit de ce am refuzat cu atata incapatanare acest parteneriat. Celalalt nu e decat un mic golanas care conduce masini scumpe si apare in tabloide cu singura calitate ca s-a nascut bine, cum ar zice Basescu.

Incerc sa glumesc dar as face pe grozavul daca nu as spune ca am un nod in gat.

Ieri au fost acolo 18 oameni. In plus multi oameni stiau mult mai multe. Cine vrea sa afle ce se intampla in jurul lui va afla adevarul. Nu poate fi ascuns si nici "prelucrat"".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb