RBS vinde 318 sucursale către "Santander"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 august 2010

Analiştii cred că "Santander" urmează să vândă 20% din divizia britanică până la finele anului, iar prin această ofertă banca spaniolă ar putea obţine 3,3 miliarde lire.

Analiştii cred că "Santander" urmează să vândă 20% din divizia britanică până la finele anului, iar prin această ofertă banca spaniolă ar putea obţine 3,3 miliarde lire.

Preţul final al tranzacţiei nu este cunoscut

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, a decis să vândă 318 sucursale către "Banco Santander" SA - cea mai mare bancă din Spania, tranzacţia fiind urmarea salvării RBS de la faliment.

Divizia britanică a băncii spaniole, "Santander UK" Plc, va plăti 350 de milioane de lire sterline (558 milioane de dolari) peste valoarea netă a activelor sucursalelor RBS la momentul finalizării afacerii, în decembrie 2011, potrivit anunţului RBS. La finele anului trecut, sucursalele în cauză aveau o valoare de circa 1,3 miliarde lire.

"Această vânzare este un pas important în procesul de restructurare a băncii", a declarat directorul executiv al RBS, Stephen Hester.

RBS vinde cele 318 sucursale ca să se alinieze reglementărilor Uniunii Europene, după ce a beneficiat de o injecţie de capital de 45,5 miliarde lire în perioada crizei creditelor. Achiziţia va face din "Santander" a patra bancă britanică, după numărul sucursalelor. Înaintea sa se află "Lloyds Banking Group" Plc, "Barclays" Plc şi RBS, potrivit datelor Asociaţiei Bancherilor Britanici.

"Santander" a câştigat cursa pentru sucursalele RBS în defavoarea rivalilor, printre care se numără "National Australia Bank" Ltd., "Banco Bilbao Vizcaya Argentaria" SA şi "Virgin Money" Ltd.

După ce a cumpărat "Abbey National", în 2004, "Santander" şi-a extins prezenţa în Marea Britanie, preluând "Alliance & Leicester" Plc şi părţi din "Bradford & Bingley" Plc. Creditorul spaniol ar putea vinde o cotă din divizia sa britanică în cadrul unei oferte publice iniţiale pe piaţa din Londra, după cum anunţa, luna trecută, directorul executiv al instituţiei financiare, Alfredo Saenz.

RBS, amendată cu 5,6 milioane de lire

"Royal Bank of Scotland" a fost amendată cu 5,6 milioane de lire sterline - una dintre cele mai mari penalităţi impuse vreodată de autoritatea financiară britanică -, pe motiv că instituţia nu a reuşit să se asigure că nu derulează transferuri de bani către grupuri teroriste.

Autoritatea pentru Servicii Financiare din Marea Britanie a ajuns la concluzia că RBS nu a fost suficient de vigilentă ca să împiedice o serie de infracţiuni de spălare de bani. Normele britanice în materie interzic băncilor să ofere împrumuturi ori alte servicii financiare persoanelor aflate pe "lista neagră" a teroriştilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DIRECTORUL DE LA SANTANDER A PARTICIPAT LA REUNIUNEA DIN CANADA A GRUPULUI BILDERBERG. ATUNCI S-A STABILIT SI ACEST TRANSFER.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb