RECORD ISTORIC LA CONSTANŢA:  În trei ore au fost înregistrate 356 dosare pentru accesarea fondurilor guvernamentale destinate IMM - urilor

Dan Nedelcu,
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 11 aprilie 2007

Aproximativ 400 de persoane, reprezentând 175 agenţi economici, au depus, ieri, la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Constanţa (OTIMMC), dosare pentru accesarea fondurilor guvernamentale gestionate de Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. Dumitru Nancu, directorul executiv al OTIMMC, ne-a declarat că între orele 9,00 şi 12,00 instituţia pe care o conduce a înregistrat 356 dosare în prima zi de depunere pentru cele 6 programe devenite operaţionale ieri. El ne-a mai spus că unii agenţi economici au format cozi în faţa instituţiei constănţene încă înainte de Paşti, pentru a ocupa locuri mai în faţă la rând, din teama de a nu se epuiza fondurile.

În judeţul Constanţa cele mai solicitate programe au fost "Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă" - pentru care au optat 50% din aplicanţi, "Programul privind creşterea competitivităţii IMM-urilor prin implementarea şi certificarea sistemelor calităţii" - 20%, "Programul naţional multianual pe perioada 2006-2009 de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii în dezvoltarea exportului" - 10%. Acestea au fost urmate de "Programul naţional multianual pe perioada 2006-2009 pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului", "Programul naţional multianual pe perioada 2006 - 2009 pentru susţinerea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la servicii de instruire şi consultanţă" şi de "Programul pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii prin fonduri în limita sumelor plătite pentru profitul brut reinvestit" (mulţi agenţi economici constănţeni s-au înregis­trat la organele fiscale cu un profit prea mic sau fără profit).

Dumitru Nancu a declarat, pentru ziarul "Bursa", că la nivel naţional a fost stabilit ieri un record istoric românesc, înregistrându-se cei mai mulţi aplicanţi într-o singură zi şi că este posibil ca în acest ritm să fie anunţată în câteva zile epuizarea fondurilor puse la dispoziţie. "Dacă anul trecut au fost înregistrate câte 480 aplicaţii pe program în patru luni, la nivel naţional, acum numai în primele două ore au fost înregistrate 400 aplicaţii pe program. Cozile reprezintă, de această dată, un fapt îmbucurător şi arată că oamenii de afaceri români au început să conştientizeze utilitatea acestor finanţări" - a relatat directorul executiv al OTIMMC.

În cursul anului trecut OTIMMC a înregistrat 246 aplicaţii, pentru accesarea de finanţări în valoare totală de 2,6 milioane lei. Din punct de vedere al ratei de absorbţie a fondurilor gestionate de ANIMMC, Constanţa s-a situat în 2006 pe locul doi la nivel naţional, după Bucureşti, cu o rată de 19%, în condiţiile în care în acest judeţ funcţioneaza 18 IMM - uri la 1.000 locuitori, faţă de Capitală - 48 IMM şi de media UE, care se situează la 54 IMM -uri la mia de locuitori - a mai spus Dumitru Nancu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb