Regiunea Vest va beneficia de 460 de milioane de euro fonduri structurale

Eugen Chiosa
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 25 iunie 2007

Agenţia de Dezvoltare Regională 5 Vest, din care fac parte judeţele Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş, va beneficia în perioada 2007- 2013 de fonduri structurale în valoare de 460 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional. Sorin Maxim, directorul Agenţiei, a declarat că regiunii îi revin circa 10,34 procente din buget total, suma urmând să fie împărţită între cele patru judeţe. Fondurile alocate prin POR reprezintă 19% din totalul fondurilor structurale alocate României în perioada menţionată, bugetul total fiind de 4,6 miliarde de euro, cu 85% participare unională şi 15 procente contribuţia ţării noastre. "Prin POR se urmăreşte dezvoltarea echilibrată a tuturor celor opt regiuni din România şi reducerea decalajelor care există între acestea. Toate regiunile vor primi finanţare, cu precizarea că regiunile mai slab dezvoltate vor beneficia de finanţări mai mari, pentru a reduce decalajul", a afirmat Sorin Maxim.

POR finanţează proiecte locale şi regionale în şase domenii, prioritară fiind sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, ca potenţiali poli de creştere economică, cu 30% din bugetul alocat Regiunii Vest. Al doilea aspect urmărit de program este îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport, cu un buget regional alocat de 20% din total, din care se vor finanţa reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene şi centuri rutiere, străzi urbane sau sectoare din oraşele mari.

De asemenea, alte obiective urmărite sunt îmbunătăţirea infrastructurii sociale, sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri sau dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, cu 15% din bugetul alocat Regiunii 5 Vest. Solicitanţii de finanţare pot fi autorităţile publice locale, primăriile, instituţiile publice, şcolile, spitalele, mediile academice, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, ONG-urile. Programul Operaţional Regional va fi lansat în perioada următoare. Sorin Maxim, directorul ADR Vest a precizat că "la momentul actual suma totală pentru proiectele care sunt deja pregătite se ridică la 739 de milioane de euro. Până acum, numărul total de proiecte pregătite se ridică la 131, din care 35 sunt din judeţul Timiş."

Judeţul Timiş va beneficia de fonduri în valoare de 260 de milioane de euro, în timp ce judeţul Caraş-Severin va avea alocate 156 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb