Regulamentul propus de BNR va reduce tranzacţiile imobiliare

Bianca Cojocaru
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 31 iulie 2008

Regulamentul propus de BNR va reduce tranzacţiile imobiliare

Banca Naţională a României (BNR) va introduce noi reglementări creditare. Conform acestora, vor putea obţine un credit numai persoanele care vor pune la dispoziţia băncilor fişa fiscală pe un an întreg.

Călin Clinciu, directorul de dezvoltare al companiei imobiliare "Euroest", ne-a declarat că, dacă vor fi aprobate noile norme BNR, tranzacţiile pe piaţa imobiliară vor fi doar încetinite. Domnia sa argumentează că potenţialii cumpărători de apartamente vechi, cu venituri medii, vor întâlni impedimente la creditare numai dacă aceste locuinţele vechi nu se vor mai ieftini. Totuşi, a adăugat domnul Clinciu, apartamentele din blocurile vechi s-au ieftinit în ultimul timp. Astfel, dacă preţul acestora va scădea cu încă 10-20%, potenţialii cum­părători cu venituri medii vor avea acces la creditare.

Pe de altă parte, unităţile locative noi sunt achiziţionate de cumpărători cu venituri mari şi cu locuri de muncă stabile, ne-a explicat domnul Clenciu. Aceştia vor putea, astfel, să obţină creditul de care au nevoie chiar dacă legislaţia va fi schimbată. Directorul "Euroest" conchide că pe piaţa imobiliară va fi doar o încetinire a ritmului de tranzacţionare, în cazul persoanelor care au obţinut recent un loc de muncă cu un salariu mare. Domnia sa estimează că noile reglementări nu vor emite o influenţă majoră pe piaţa imobiliară din ţara noastră.

Nicoleta Pais, directorul de comunicare al companiei imobiliare "Edil" Bucureşti susţine că au fost deja înăsprite condiţiile de creditare. Cu toate acestea, se efectuează încă tranzacţii pe piaţa imobiliară din Capitală, ne-a mai spus domnia sa. Dacă vor fi puse în vigoare noile reglementări BNR, tranzacţiile imobiliare se vor micşora. Doamna Pais ia în calcul şi posibilitatea ca dezvoltatorii, ca să sporească numărul de tranzacţii, să ofere anumite bonusuri sau discounturi în momentul vânzării locuinţelor noi. Domnia sa susţine că există potenţiali cumpărători care îndeplinesc toate condiţiile pentru obţinerea unui credit, dar acesta nu le este aprobat de către bănci.

Ion Radu Zilişteanu, purtătorul de cuvânt al "Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare", ne-a declarat că schimbarea legislaţiei BNR va micşora cererea sovalibă a împrumuturilor şi vom asista la nişte scăderi de preţuri pe piaţa imobiliară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb