Reguli mai stricte privind monitorizarea emisiilor de gaze cu efect de seră

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 noiembrie 2011

Comisia Europeană a prezentat ieri, la Bruxelles, o propunere legislativă destinată ameliorării semnificative a monitorizării şi raportării privind emisiile de gaze cu efect de seră, în special pentru a răspunde noilor cerinţe ce decurg din pachetul legislativ al UE privind clima şi energia pentru perioada 2014-2020, informează Agerpres. UE şi statele sale membre cooperează deja pentru monitorizarea şi raportarea referitoare la emisiile de gază cu efect de seră, pe baza dispoziţiilor unei decizii adoptate în anul 2004. Normele actuale se bazează în cea mai mare parte pe cerinţele aferente Protocolului de la Kyoto. Noul regulament propus de executivul UE îmbunătăţeşte acest mecanism de monitorizare şi de raportare, în concordanţă cu cerinţele pachetului energie-climă prezentat în 2009, mergând chiar mai departe decât Protocolul de la Kyoto prin faptul că prevede o mai mare transparenţă a datelor şi a informaţiilor furnizate şi că asigură respectarea angajamentelor UE în domeniul schimbărilor climatice. Principalele obiective ale propunerii revizuite a CE sunt facilitarea dezvoltării politicilor climatice inovatoare ale UE prin abordarea emisiilor generate de sectoare cum sunt exploatarea terenurilor, schimbarea destinaţiei terenurilor, aviaţia şi transportul maritim, precum şi prin sprijinirea adaptării la schimbările climatice; ajutarea UE şi a statelor sale membre să ţină evidenţa progreselor realizate în vederea atingerii obiectivelor în materie de emisii pe care le-au stabilit pentru perioada 2014-2020; ameliorarea datelor raportate; garantarea că UE şi statele membre respectă obligaţiile şi angajamentele internaţionale actuale şi viitoare în materie de monitorizare şi raportare şi punerea în aplicare a unor norme operaţionale care să prevadă obligaţia statelor membre de a prezenta rapoarte privind utilizarea veniturilor obţinute din licitarea certificatelor în schema UE de comercializare a certificatelor de emisii de CO2 (EU-ETS).

Statele membre s-au angajat să aloce cel puţin jumătate din veniturile obţinute din aceste licitaţii pentru măsuri de combatere a schimbărilor climatice în Uniunea Europeană şi în statele terţe.

Revizuirea mecanismului de monitorizare va include monitorizarea şi raportarea emisiilor de către autorităţile naţionale. Pentru a deveni act legislativ, această revizuire prezentată de CE trebuie să fie aprobată de Consiliul UE şi de Parlamentul European. Dispoziţiile specifice, aplicabile societăţilor, cu privire la monitorizarea şi raportarea emisiilor generate de instalaţiile care fac obiectul EU-ETS vor fi introduse prin acte de punere în aplicare separate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb