Remanierea guvernamentală - negată de toată lumea

ROMANA PUIULEŢ
Ziarul BURSA #Politică / 5 mai 2005

Declaraţiile premierului Călin Popescu Tăriceanu conform cărora după semnarea Tratatului de aderare se va face o remaniere guvernamentală, înfierbîntă partidele din coaliţie. Preşedintele PUR, Dan Voiculescu, a declarat ieri că Partidul Umanist Român nu se va retrage de la guvernare chiar dacă premierul va hotărî să renunţe la unele ministere deţinute de partidul său. "Dacă se vor restructura posturile PUR, acesta nu este un motiv să declanşam o criză guvernamentală. Nu vom fi noi cauza unei crize politice. Dacă va apărea, atunci ne vom manifesta", susţine Dan Voiculescu.

Aerul remanierii bate dinspre Executiv cu toate că guvernanţii susţin că teama care domină scena politică astăzi nu este decît consecinţa unui zvon. Preşedintele PD, Emil Boc, susţine că nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, ci numai a unei reorganizări, dînd exemplu eliminarea portofoliului Autorităţii Năţionale de Control.

Cu toate acestea, zvonurile privind remanierea au venit tocmai din zona coaliţiei, iar o eventuală modificarea a componenţei actualului Executiv ar putea genera organizarea de alegeri anticipate, care ar scăpa coaliţia de "soluţia imorală PUR", cu care preşedintele Traian Băsescu nu s-a împăcat deloc pînă acum.

Dan Voiculescu susţine că, încă de la formarea Executivului, PUR a fost dispus să sprijine un Guvern minoritar PNL-PD, însă "partenerii au insistat" să coopteze PUR la guvernare.

Pe de altă parte, Emil Boc spune că, în interiorul coaliţiei, nu s-a pus niciodată problema remanierii cu toate că PD este în continuare susţinătorul alegerilor anticipate. În ultima perioadă, PUR a avut mai multe puncte divergente cu coaliţia de la guvernare, în special în privinţa retragerii trupelor din Irak sau cea a declaraţiilor de avere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb