RE/MAX:  O treime dintre ieşeni apelează la agenţii imobiliare când fac o tranzacţie

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 6 aprilie 2015

O treime dintre ieşeni apelează la agenţii imobiliare când fac o tranzacţie

Ieşenii au realizat peste 103.400 de tranzacţii imobiliare în ultimii cinci ani

Peste 30% dintre intermedierile imobiliare din judeţul Iaşi sunt realizate de către o agenţie specializată, potrivit RE/MAX, care consideră că ieşenii sunt mult mai educaţi în ceea ce priveşte tranzacţiile imobiliare, comparativ cu media ţării.

"Dacă la nivel naţional doar un sfert din tranzacţiile imobiliare sunt intermediate de către agenţi, Iaşi se evidenţiază ca fiind singurul oraş din România în care numărul de colaborări cu agenţiile specializate depăşeşte media ţării. Astfel, peste 30% dintre cei care au în plan tranzacţii imobiliare în judeţul Iaşi apelează la agenţii imobiliare", a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Acesta a subliniat, de asemenea, că tranzacţiile imobiliare din judeţul Iaşi se află într-o continuă creştere, acest lucru atrăgând un interes tot mai mare al investitorilor în real-estate.

Potrivit unei analize realizate de RE/MAX România în urma datelor publicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în ultimii 5 ani, pe piaţa din judeţul Iaşi, au fost realizate peste 103.400 de tranzacţii imobiliare. De asemenea, şi evoluţia acestora este într-o continuă creştere. Astfel, dacă în 2010, numărul de tranzacţii a fost de 18.664 / an, până în 2014 s-a observat un avans cu cca. 25%, la 22.915 / an.

Astfel, conform RE/MAX România, piaţa imobiliară din Iaşi se caracterizează printr-un dinamism puternic atât în zona rezidenţială, cât şi în cea comercială, şi se aliniază marilor poli de dezvoltare ai ţării precum Cluj, Timişoara şi Bucureşti, atât din punct de vedere al volumului de tranzacţii, cât şi datorită asemănării în ceea ce priveşte preţurile.

Potrivit reprezentantului companiei, doi dintre cei mai importanţi factori care fac din Iaşi o ţintă atractivă pentru investitori sunt dezvoltarea centrului universitar şi expansiunea companiilor din domeniul IT. Nu în ultimul rând, RE/MAX remarcă şi un import de investiţii din Republica Moldova, favorizat de proximitatea celor două zone.

"Este important de menţionat faptul că dincolo de tranzacţiile rezidenţiale, ofertele din segmentul office ocupă o pondere semnificativă în Iaşi, evervescenţa pieţei datorându-se, în mare parte, dezvoltării industriei de IT, fenomen care s-a putut observa şi în Cluj-Napoca", a completat Răzvan Cuc.

Totodată, dezvoltarea oraşului a determinat şi creşterea numărului de agenţii specializate, astfel încât, la momentul actual, în Iaşi activează aproape 500 de birouri imobiliare, în timp ce, în 2008, numărul acestora era de trei ori mai mic.

Datorită acestor aspecte, Iaşi se află pe lista planurilor de dezvoltare ale companiei RE/MAX, reprezentanţii acesteia aflându-se deja în discuţii cu posibili parteneri pentru deschiderea primei francize până la finalul acestui an. Pe termen lung, Răzvan Cuc mizează pe înfiinţarea a cinci birouri, cu minim 50 de agenţi.

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 6.300 de birouri şi peste 100.000 de agenţi afiliaţi în 95 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 31 de ţări, cu 1.500 birouri şi 14.000 de agenţi, continuând să se extindă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb