Renault şi Volvo înfiinţează o companie care va fabrica furgonete electrice

F.D.
Companii / 6 octombrie 2023

Renault şi Volvo înfiinţează o companie care va fabrica furgonete electrice

Renault Group şi Volvo Group îşi unesc forţele pentru a răspunde nevoilor tot mai mari de logistică necarbonizată şi eficientă prin crearea unei noi firme care gestionează dezvoltarea unei noi generaţii de furgonete electrice, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, noua firmă va introduce o familie complet nouă de vehicule 100% electrice şi definite de software. Producţia este planificată să înceapă în 2026.

Modularitate şi siguranţă

Vehiculele vor fi produse pe o nouă platformă pentru vehicule utilitare uşoare, complet electrice, de tip "skateboard", permiţând adaptarea diferitelor module de caroserie la costuri reduse. Această platformă face posibilă, de asemenea, realizarea unui progres major în materie de securitate.

Adoptând noua arhitectură Software Defined Vehicle, vehiculul va integra capacităţi fără precedent de a monitoriza activitatea de livrare şi performanţa afacerii utilizatorilor, reducând cu 30% costul global de utilizare pentru jucătorii logistici. Serviciile conectate activate de tehnologia vehiculelor definite prin software vor oferi clienţilor vehicule actualizate pe tot parcursul vieţii. Furgoneta în sine va fi compactă, excelentă pentru mobilitatea urbană, va avea o polivalenţă ridicată pentru soluţii personalizate, diferite capacităţi ale bateriei, inclusiv versiunea de 800V, fără precedent pentru un vehicul utilitar uşor.

"Suntem încântaţi să facem încă un pas în călătoria noastră către soluţii de transport durabil prin intenţia înfiinţării unei noi companii. Volvo Group este dornic să ofere în continuare clienţilor săi soluţii complete de transport care îi ajută la decarbonizarea lanţurile valorice. Vedem o cerere în creştere pentru transport urban curat, eficient şi sigur, iar parteneriatul şi colaborarea sunt cheia pentru a realiza acest lucru," a declarat Martin Lundstedt, President and CEO of Volvo Group.

"Electrificarea şi digitalizarea deschid calea pentru o revoluţie pe piaţa vehiculelor utilitare. Renault Group intenţionează să conducă această transformare, asigurând în acelaşi timp crearea de valoare robustă şi eficientă. Astăzi, suntem foarte mândri să pornim în această călătorie cu Volvo Group pentru a aduce cele mai bune soluţii clienţilor noştri profesionişti. De asemenea, aşteptăm cu nerăbdare ca CMA CGM să se alăture companiei. Noua companie este o combinaţie de neegalat, orientată spre start-up, a activelor complementare a 3 campioni: un producător de camioane de top, expert în servicii personalizate, un campion al lanţurilor globale de aprovizionare şi un pionier european al vehiculelor electrice şi lider de vehicule utilitare. Toate ingredientele sunt acolo pentru a obţine ceva cu adevărat unic," a spus Luca de Meo, CEO of Renault Group.

În comunicatul companiei se mai menţionează că: "Acest joint venture este programat să înceapă operaţiunile la începutul anului 2024, în funcţie de finalizarea tuturor proceselor de aprobare a reglementărilor. Intrarea ulterioară a CMA CGM în companie este în egală măsură supusă finalizării procesului de aprobare a reglementărilor.

Viitoarea companie este planificată să opereze sub propria identitate corporativă şi va avea sediul în Franţa. Volvo Group, prin zona sa de afaceri Renault Trucks, şi Renault Group lucrează împreună pe vehiculele utilitare uşoare de mai bine de 35 de ani, concretizat prin distribuţia în ambele reţele a vehiculelor comerciale Renault Master şi Trafic."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb