Reprezentanţii MADR au participat la Salonul Internaţional al Agriculturii de la Paris

D.I.
Miscellanea / 28 februarie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Dumitru Botănoiu, a participat la cea de-a 55-a ediţie a Salonului Internaţional pentru Agricultură (SIA), ca urmare a invitaţiei ministrului Agriculturii şi Alimentaţiei Publice din Franţa, Stephane Travert, se arată într-un comunicat al ministerului de resort.

Potrivit documentului, la SIA 2018, pe 24 şi 25 februarie 2018, Secretarul de Stat Botănoiu a avut mai multe întâlniri de lucru cu preşedinţi ai diverselor asociaţii de profil pe teme de interes comun. Astfel, Daniel Dumitru Botănoiu s-a întâlnit cu: preşedintele Organizaţiei Producătorilor de Seminţe din Franţa, preşedintele Organizaţiei Producătorilor de Cereale şi Oleaginoase şi cu directorul general al Organizaţiei Producătorilor Independenţi de Vin, dar şi cu preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Ovine din ţara cocoşului galic.

În cadrul discuţiilor purtate cu aceştia, temele abordate au vizat problemele cu care se confruntă aceste sectoare de activitate: producerea de sămânţă, creşterea ovinelor, piaţa funciară, piaţa şi preţul produselor vegetale etc, dar şi necesitatea colaborării între cele două state astfel încât producătorii agricoli din ambele ţări să poată asigura hrană de calitate consumatorilor, simplificarea Politicii Agricole Comune, împărţirea corectă a valorii adăugate în sector.

S-a reiterat poziţia României referitoare la Politica Agricolă Comună (PAC): neadoptarea măsurilor privind plafonarea plăţilor directe, menţinerea sprijinului cuplat, susţinerea tinerilor, a cercetării şi a inovării.

Conform reprezentanţilor MADR, cu ocazia acestei deplasări, Secretarul de Stat Botănoiu a luat parte la seminarul la nivel înalt cu tema "Crearea şi distribuirea valorii în sectorul agricol", la sediul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei din Paris, Franţa, în cadrul căruia s-au dezbătut teme legate de starea generală a agriculturii şi a alimentaţiei.

MADR precizează că la eveniment au participat peste 70 de miniştri ai agriculturii, secretari de stat, ambasadori din statele europene, dar şi din Africa, Asia şi America Latină. Obiectivul seminarului a fost acela de a găsi soluţii şi răspunsuri la întrebările legate de repartizarea echitabilă a valorii adăugate în acest domeniu, cu scopul îmbunătăţirii statutului fermierilor.

Potrivit sursei citate, în cadrul dezbaterilor prilejuite de această reuniune, s-au căutat formule noi pentru a răspunde aşteptărilor consumatorilor, cât şi pentru promovarea unei alimentaţii sănătoase, sigure şi durabile. Totodată, în cadrul celei de-a doua întâlniri, Secretarul de Stat Daniel Botănoiu a prezentat "Programul tomate româneşti", care a fost extrem de apreciat de către participanţi.

În comunicat se mai arată că cea de-a 55-a ediţie a Salonului Internaţional pentru Agricultură (SIA), eveniment organizat anual la Paris, şi-a deschis porţile sâmbătă, 24 februarie 2018 şi va rămâne deschis până pe 04 martie 2018. Evenimentul atrage anual circa 30.000 de specialişti din domeniul agricol şi agroalimentar care au oportunitatea de a consolida şi dezvolta noi relaţii comerciale. Tema SIA de anul acesta este: "Agricultura: o aventură colectivă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb