REPUBLICA MOLDOVA  Programul de guvernare şi lista miniştrilor din executivul Ion Sturza au fost înregistrate la Parlament

Adina Lateş
Internaţional / 3 ianuarie 2016

Actualizare 13:38 Ion Sturza: "Viitorul guvern va fi unul tehnocrat, cu oameni integri şi patrioţi"

Candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, a prezentat duminică lista cu candidaţii pentru fotoliile de miniştri şi a spus că viitorul cabinet va fi unul tehnocrat, format din oameni integri şi patrioţi, anunţă Moldpres.

"Chiar dacă mulţi consideră acest proces ca fiind unul fără finalitate, eu îl cred o schimbare la faţă a ţării. Mi-am dorit un guvern care ar fi expresia dorinţei poporului şi a reprezentării acestuia în Parlament, numai că Moldova nu se află acum într-un moment de înflorire a a democraţiei, ci într-o profunda criză, în primul rând morală. Din acest motiv prezint un guvern tehnocrat care este o mare responsabilitate a mea", a declarat Sturza.

-----------------

Programul de guvernare propus de Ion Sturza pentru perioada 2016-2018 şi lista miniştrilor propuşi spre desemnare au fost înregistrate la Parlament, potrivit Moldpres.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului a anunţat că luni, 4 ianuarie, candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, va prezenta programul de guvernare şi lista cabinetului de miniştri în cadrul unei şedinţe plenare speciale a Parlamentului.

Potrivit programului de guvernare, executivul Ion Sturza îşi propune ca obiectiv principal pentru anii 2016-2018 creşterea bunăstării, siguranţei şi calităţii vieţii cetăţenilor prin dezvoltarea economiei şi facilitarea creării de locuri de muncă bine plătite, eradicarea corupţiei şi garantarea supremaţiei legii, asigurarea securităţii personale, întărirea capacităţii de apărare a ţării, servicii publice accesibile şi eficiente, precum şi asigurarea protecţiei sociale pentru grupurile vulnerabile ale populaţiei.

Totodată, noul cabinet doreşte să creeze premisele necesare pentru asigurarea eligibilităţii Republicii Moldova privind obţinerea statutului de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, notează Moldpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb