Republicanii nu au transmis nicio declaraţie în legătură cu victoria lui Biden

A.P.
Internaţional / 8 noiembrie 2020

Republicanii nu au transmis nicio declaraţie în legătură cu victoria lui Biden

Republicanii din Senat nu au transmis nicio declaraţie de felicitare a preşedintelui-ales Joe Biden, în timp ce un lider din Camera Reprezentanţilor a preluat mesajul lui Donald Trump precum că există şanse de revenire, scrie New York Times, citat de g4media.

Donald Trump a refuzat să îşi recunoască înfrângerea sâmbătă, iar liderii Republicani din Congres i-au urmat modelul şi s-au abţinut de la a transmite un mesaj câştigătorului alegerilor. Acest tip de mesaj era standard pentru practica senatorilor americani.

Liderul majorităţii, Mitch McConnell, a refuzat sâmbătă să recunoască victoria lui Biden, iar un consilier parlamentar le-a transmis jurnaliştilor un mesaj generic despre cum "toate voturile trebuie numărate".

McConnell, un important susţinător al lui Trump, a dat de înţeles că susţine retorica privind posibilitatea fraudării alegerilor. "Orice vot legal trebuie numărat. Orice voturi trimise ilegal trebuie ignorate. Ambele părţi trebuie să observe procesul (de numărare - n.r.). Iar instanţele sunt aici pentru a aplica legea şi pentru a rezolva disputele", a spus liderul majorităţii Republicane din Senat.

Un membru al Camerei Reprezentanţilor din Louisiana, Steve Scalise, a transmis un mesaj pe linia lui Donald Trump: "Alegerile nu s-au încheiat până când toate voturile legal exprimate au fost numărate. Încă există mari provocări legale care au fost lansate şi, până ce acel proces nu se va încheia, alegerile nu s-au terminat", a spus el, pe Twitter.

Jurnaliştii de la New York Times notează că liderii Republicani din Congres îşi menţin astfel linia ultimilor 4 ani, de a-l susţine pe Donald Trump sau măcar de a evita să îl critice făţiş.

Au existat însă şi mesaje care au divagat de la linia preşedintelui. Republicanii nu au văzut cu ochi buni refuzul lui Donald Trump de a promite că va permite o tranziţie paşnică spre noua administraţie dacă va pierde. Mitch McConnell a precizat că "va exista o tranziţie ordonată, aşa cum s-a întâmplat la fiecare patru ani din 1792 şi până acum".

Republicanii care l-au felicitat pe Biden sunt din eşalonul doi sau lideri care nu vor candida din nou, precum reprezentantul Will Hurd, din Texas, care se va retrage.

Un alt mare aliat al lui Donald Trump, senatorul Lindsey Graham, a refuzat că comenteze asupra rezultatului actual al alegerilor, dar a spus că, în cazul în care Joe Biden câştigă, acesta va trebui să-şi formeze un Cabinet, iar el este dispus să îl sprijine cu sfaturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb