Retailerii din Rusia anunţă epuizarea stocurilor de iPhone

Andrei Stan
Companii / 22 ianuarie 2016

Retailerii din Rusia au anunţat că au rămas fără telefoane iPhone după ce consumatorii s-au grăbit să le achiziţioneze înainte ca preţurile să fie ajustate pentru a reflecta deprecierea record a rublei în raport cu dolarul, informează Bloomberg.

"Ne confruntăm cu lipsa celor mai simple modele iPhone 6 deoarece nu am putut face faţă cererii luna aceasta, în special în ultimele două zile, când declinul rublei a stimulat vânzările", a declarat Maria Zaikina, purtător de cuvânt al retailerului Svyaznoy, care deţine peste 2.800 de magazine în Rusia.

Rubla s-a depreciat în ultimele zile până la un nivel minim record faţă de dolar, din cauza declinului preţului ţiţeiului, principalul produs de export al ţării, şi a sancţiunilor impuse Moscovei de statele occidentale. Miercuri, moneda Rusiei a scăzut cu 1,8%, la 80,156 ruble pentru un dolar - depăşind precedentul nivel minim record înregistrat în 16 decembrie 2014, de 80,10 ruble pentru un dolar, care a forţat Banca Centrală a Rusiei să majoreze de urgenţă rata dobânzii. Joi, moneda s-a tranzacţionat la 86 ruble pentru un dolar, faţă de 61 ruble pentru un dolar, în octombrie 2015.

Grupul american Apple permite retailerilor din Rusia să vândă cu discount modele mai vechi iPhone pentru a stimula cererea, afectată de recesiune.

Declinul rublei în 2014 a determinat clienţii să achiziţioneze masiv produse electronice şi alte dispozitive, în timp ce retailerii au încercat să menţină stabile preţurile în ruble.

"Unele magazine nu mai au modele iPhone 6 cu 64 gigabiţi deoarece cererea a depăşit aşteptările noastre. Cererea pentru iPhone şi MacBooks a fost în creştere în ultimele două zile din cauza declinului rublei", a declarat Lyudmila Semushina, purtător de cuvânt al retailerului re:Store.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb