Ţara noastră ar putea să accepte un acord, care să permite armatei americane să folosească una dintre bazele sale aeriene, situate în apropierea Mării Negre, pentru ca să îşi retragă trupele din Afganistan, potrivit unor oficiali americani, citaţi de AFP.
În prezent, soldaţii americani folosesc baza Manas, din Kîrgîzstan, însă contractul pentru utilizarea acestor instalaţii va urma să se încheie în iulie anul viitor, a precizat un resposabil american, care a adăugat că se doreşte transferarea activităţilor acestei baze în România, informează AFP, potrivit Mediafax.
Acordul a fost subiect de discuţiei, ieri, între secretarul Apărării Chuck Hagel şi omologul său din ţara noastră, Mircea Duşă.
Logistica retragerii americane din Afganistan este "incredibil de complexă", precum şi "o piesă cheie din puzzle", potrivit unui membru al Pentagonului, citat de presa internaţională.
Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, din estul ţării, ar putea fi cea care să reprezinte punctul de tranzit principal pentru soldaţii americani, la întoarcerea din Afganistan.
Numărul soldaţilor americani staţionaţi la baza Kogălniceanu va creşte în mod exponenţial, în cazul unui acord, în prezent, aproximativ 1.500 de persoane aflându-se la baza din Manas.
1. Ca de obicei,
(mesaj trimis de robert în data de 19.10.2013, 07:31)
vom stii sa negociem ;si pentru marea favoare ce ni se face, vom mai da ceva cadou vreunei firme americane sau de aievea (vezi Autostrada Transilvania ,gazele de sist etc) .
Mare atentie ,amercanii au in cultura lor schimburi reciproc avantajoase gen o sticla de wiski si o pusca ruginita contra unui teritoriu de marimea unui stat iar noi romanii santem mari maestrii in negocierea in genunchi si cu capul plecat chiar cand santem intr-o pozitie avantajoasa.
2. Pleaca!
(mesaj trimis de George în data de 19.10.2013, 09:57)
Robert tata, esti liber sa emigrezi in Corea de Nord cand vrei tu. Ne-ai face un serviciu, crede-ma. Deci pa!
3. George ,
(mesaj trimis de robert în data de 19.10.2013, 10:48)
afirmatiile mele se bazeaza pe adevaruri istorice ,consemnate de altfel. Istorie care
nu prea iti este cunoscuta.
Nu am nimic cu americanii ci cu modul in care guvernantii nostrii au negociat de-a lungul timpului.Nu ai inteles nimic dar se pare ca iti place pozitia guvernantilor nostri. Ingenunchere placuta!