Reuters: Apple pierde locul în topul producătorului de telefoane în faţa Samsung

T.B.
Companii / 15 aprilie

Reuters: Apple pierde locul în topul producătorului de telefoane în faţa Samsung

Livrările de smartphone-uri au scăzut cu aproximativ 10% în primul trimestru al anului 2024, afectate de intensificarea concurenţei din partea producătorilor de smartphone-uri cu Android, care vizează primul loc, au arătat duminică datele firmei de cercetare IDC, informează Reuters.

Livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 7,8% la 289,4 milioane de unităţi în perioada ianuarie-martie, cu Samsung (005930.KS), deschide o filă nouă, cu o cotă de piaţă de 20,8%, ocupând primul loc în producţia de telefonie de la Apple, transmite sursa.

Scăderea abruptă a vânzărilor producătorului de iPhone vine după performanţa sa puternică din trimestrul decembrie, când a depăşit Samsung ca producătorul de telefoane numărul 1 din lume. A revenit pe locul doi, cu o cotă de piaţă de 17,3%, pe măsură ce mărci chineze precum Huawei câştigă cotă de piaţă, precizează agenţia de presă.

Xiaomi, unul dintre cei mai importanţi producători de smartphone-uri din China, a ocupat a treia poziţie, cu o cotă de piaţă de 14,1% în primul trimestru.

Samsung din Coreea de Sud, care a lansat cea mai recentă linie de smartphone-uri emblematică - seria Galaxy S24 - la începutul anului, a livrat peste 60 de milioane de telefoane în această perioadă, precizează sursa citată.

Vânzările globale de smartphone-uri Galaxy S24 au crescut cu 8% , comparativ cu seria Galaxy S23 de anul trecut în primele trei săptămâni de disponibilitate, a declarat anterior furnizorul de date Counterpoint, notează sursa.

În primul trimestru, Apple a livrat 50,1 milioane de iPhone-uri, în scădere faţă de 55,4 milioane de unităţi livrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit IDC.

Livrările de smartphone-uri Apple în China au scăzut cu 2,1% în ultimul trimestru al anului 2023 faţă de un an mai devreme, adaugă sursa menţionată.

Scăderea subliniază provocările cu care se confruntă firma americană pe a treia cea mai mare piaţă a sa, deoarece unele companii şi agenţii guvernamentale chineze limitează utilizarea de către angajaţi a dispozitivelor Apple, o măsură care reflectă restricţiile guvernului SUA asupra aplicaţiilor chineze din motive de securitate, potrivit sursei indicate.

Compania din Cupertino, California, va organiza în iunie Conferinţa Mondială a Dezvoltatorilor (WWDC), unde va evidenţia actualizări ale software-ului care alimentează iPhone-urile, iPad-urile şi alte dispozitive Apple, precizează Reuters.

Investitorii urmăresc cu atenţie actualizările privind dezvoltarea inteligenţei artificiale la Apple, care până acum a vorbit puţin despre încorporarea tehnologiei AI în dispozitivele sale. La începutul acestui an, compania a pierdut coroana drept cea mai valoroasă companie din lume în faţa Microsoft (MSFT.O), informează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb