Reuters: Atacuri ucrainene în Rusia

F.D.
Internaţional / 30 decembrie 2023

Reuters: Atacuri ucrainene în Rusia

Patru persoane, între care trei copii, şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite în mai multe atacuri ale armatei ucrainene în două regiuni ruseşti de la graniţa cu Ucraina, au declarat sâmbătă autorităţile locale, la o zi după un val de atacuri masive ruseşti pe teritoriul ucrainean, relatează Reuters.

"Doi copii", ale căror vârste nu au fost precizate, au fost ucişi în centrul oraşului Belgorod, a declarat guvernatorul local Viacheslav Gladkov pe Telegram, adăugând că atacul s-a soldat, de asemenea, cu răniţi.

Anterior, el a anunţat că într-un atac lansat în cursul nopţii asupra unei clădiri rezidenţiale a fost ucis un bărbat şi alte patru persoane au fost rănite.

Sistemul de alimentare cu apă al oraşului a fost, de asemenea, deteriorat, a spus Viacheslav Gladkov.

În regiunea Briansk, care se învecinează şi cu Ucraina, satele Kister şi Borchevo au fost bombardate, ceea ce a cauzat moartea "unui copil născut în 2014", potrivit guvernatorului Aleksandr Bogomaz.

Ucraina lansează în mod constant lovituri în Rusia, în special în regiuni foarte apropiate de teritoriul său.

Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele de apărare antiaeriană au distrus 13 rachete deasupra regiunii Briansk.

El a anunţat, de asemenea, că 32 de drone ucrainene au fost neutralizate în total în regiunile Briansk, Kursk şi Orel, la nord de graniţa cu Ucraina, precum şi în Moscova.

Belgorod se află la 80 km nord de oraşul ucrainean Harkov, care a fost puternic lovit de forţele ruse vineri dimineaţa, potrivit autorităţilor ucrainene.

Bilanţul victimelor acestor lovituri ruse, care au vizat întreaga ţară, este de cel puţin 39 de morţi, a anunţat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe reţelele de socializare.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Daca se incepe cu ceea ce putem numi lovituri in oglinda civili vor suferi si de o parte si de alta .Ucraina a dovedit ca poate para o multime de astfel de lovituri pe masura ce primeste sisteme mai sofisticate de aparare dar Rusia este mult prea mare ca sa poata opri peste tot aceste lovituri .Daca Ucraina incepe razboiul urban in Rusia tragediile vor creste peste tot dar nici Ucraina nu poate lasa rusia sa omoare la nesfirsit civilii .Exemplul Israel poate fi urmat la o scara cu mult mai mica .

    1. Exemplul de crime de razboi si genocid al Israelului?

      Africa de Sud a depus o plangere la Curtea Penala Internationala impotriva Israelului pentru genocid. Bravo... Iar tu invata sa ai repere corecte. 

       

      BBC:

      1 day ago - South Africa has filed a case at the International Court of Justice (ICJ) alleging that Israel is engaging in "genocidal acts" in Gaza. The UN court confirmed the proceedings concerning alleged violations of Israel's obligations under the Genocide Convention. 

      depune si tu una

      Dar trebuie sa o depuna repede ca trece anul si pierde trenul!

      Pentru ca ambele tari in conflict au adaposturi adinci ,masive din beton si au sisteme de alerta antiaeriana ,deocamdata numarul de victime civile e mic ! Desi puterea armamentului contemporan si a noilor tehnologii militare ,mai ales rachetele ,este considerabil mai mare decat in WWII ...sistemele antiaeriene au reusit sa atenueze impactul asupra civililor ,insa infrastructura e distrusa . Liderii romani trebuie sa nu se angajeze in aranjamente care risca sa traga tara in razboi pt ca Romania nu are sistemele antiaeriene ,nu are buncare nici macar in capitala ,sistemul de urgenta -salvatori este subdimensionat (cel putin asta zic sindicatele ) si armata romana e mica si minim echipata . Deci daca stim de la inceput ca nu facem fata ,mai bine sa evitam sa ne implicam in conflict ,nu ?! Am fost norocosi ca Ceausescu a decuplat armata romana de la standardele sovietice ,macar asa Romania nu a putut livra armament si munitie ,ca nu se potriveau ,deci suntem cumva pat la acest moment . Dar vedem ca suntem impinsi in fata dezastrului de ...aliati ,macar politicienii romani sa respinga ideile proaste ale altora ,care se simt in siguranta ca sunt la distanta .

    Din pacate rusnacia nu intelege decat de bocancul in gura.

    Au omorat la civili in Ucraina fara numar pana acum. Si Ucraina ar trebui sa poarte manusi? 

    Nu ca aprob ce a facut Ucraina dar e singura cale ca opinia publica din Rusia sa se trezeasca odata. ca multi tac si spun, nu ma priveste. majoritatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb