REVISTA PRESEI - 06.10.2012

Willy Homner
Revista Presei / 6 octombrie 2012

ADEVARUL

Dan Diaconescu: "Ce n-aş da să ajung din nou după gratii. Aş obţine peste 50 la sută din voturi"

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a declarat, vineri seara, că o va propune pe Diana Voiculescu, directoarea postului său de televiziune, ca prim-ministru. Totodată, DD îşi mai doreşte un sejur la închisoare deoarece acesta îi va garanta că va câştiga alegerile. "O voi numi ca premier pe Diana Voiculescu. Îmi doresc să fie o femeie prim-ministru", a declarat Diaconescu, la România TV. Pe de altă parte, acesta susţine că nu îşi doreşte neapărat să ajungă preşedintele României. "Dacă până în 2013, se va găsi unul mai bun ca mine, acela va fi candidatul PPDD. Dacă voi fi ales preşedinte, voi fi unul dintre cei mai trişti oameni", a afirmat DD, referindu-se la constrângerile şi exigenţele funcţiei de şef al statului. Totuşi, Diaconescu ştie şi care este modalitatea de a asigura succesul PPDD la alegerile parlamentare. "Ce n-aş da să ajung din nou după gratii! Aş obţine peste 50 la sută din voturi", a spus Diaconescu.

Victor Ponta: "O mare parte dintre cei care comit fapte penale în România sunt protejaţi politic"

Premierul Victor Ponta a vorbit într-un interviu despre ţepele pe care le-a luat statul român şi care este motivul pentru care ţeparii nu sunt în spatele gratiilor. Statul român a avut mult de suferit de pe urma multor "băieţi deştepţi", însă pedepsele pe care ar fi trebuit să le primească aceştia sunt doar pe hârtie. Multe cazuri au fost intens mediatizate, însă totul s-a consumat ca un foc de paie. Prim-ministrul Victor Ponta vorbeşte despre aceste cazuri într-un interviu pentru Lumea Justiţiei. Multe cazuri de hoţie sunt încă nedepistate, dar noi nu am reuşit să le manageriem nici pe cele pe care le ştiam, dar premierul dă vina pe protecţia politică de care se bucură "infractorii".

Monica Iacob Ridzi are tupeu: se vrea din nou deputat şi şi-a găsit şi un alt partid!

Deputatul Monica Iacob Ridzi, care a demisionat recent din PDL, negociază o candidatură la alegerile parlamentare din partea PPDD. Ea vizează chiar un loc strategic: în acelaşi colegiu în care a candidat şi la scrutinul precedent, respectiv colegiul uninominal 5, care include şi oraşul Petroşani, unde primar este soţul său. Surse politice au declarat că deocamdată nu a fost luată o decizie finală. De asemenea, surse apropiate lui Ridzi au afirmat că aceasta ar fi avut discuţii şi cu reprezentanţi ai PSD şi ai PNL. Monica Ridzi şi-a anunţat, în 19 septembrie, demisia din PD, afirmând că PDL a devenit "un partid al dublei măsuri". În aceeaşi zi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că Monica Iacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisă în judecată şi nu mai respectă astfel criteriile etice ale formaţiunii.

Teodor Meleşcanu: România nu e la adăpost de posibilitatea unor atentate

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, cum comentează declaraţiile şeicului Omar Barkri, potrivit cărora România şi Bulgaria ar putea deveni ţinte teroriste, Teodor Meleşcanu a răspuns că România trebuie să fie pregătită să prevină atentate şi mai ales să acţioneze pentru eradicarea "cauzelor acestui fenomen al terorismului". "Bakri este mai degrabă un ideolog decât un om de acţiune, dar, evident, asemenea lucruri ne îngrijorează pe bună dreptate şi constituie şi un semnal că nici România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate. Suntem o ţară membră NATO, a UE, participăm la operaţiuni în Afganistan, avem nişte facilităţi pe teritoriul nostru pe care le foloseşte armata SUA, la Deveselu, suntem o ţară cu un număr important de turişti, inclusiv din Israel.

Săftoiu: Nu m-a sunat niciodată Traian Băsescu de când sunt la conducerea TVR

Întrebat într-o emisiune la Antena 3 dacă a fost sunat de Traian Băsescu de când este şef la TVR, Claudiu Săftoiu a răspuns: "Nu, niciodată. O spun foarte deschis în momentul acesta. Oricând preşedintele ţării, primul-ministru, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului pot veni şi solicita timp la Televiziunea Română. Legea le permite acest lucru, iar noi nu putem face decât să le spunem 'Bine aţi venit!'". Săftoiu a vorbi şi despre procesul de restructurare a Televiziunii Române, precizând totodată că, sub conducerea sa, Televiziunea Română nu se pliază după culoarea politică.

Turcia a ripostat unui nou atac cu obuze lansat din Siria

Obuze de artilerie au fost lansate din nou, vineri seara, din Siria spre Turcia, fără însă a provoca victime, armata turcă ripostând încă o dată, relatează AFP. Mai multe obuze de artilerie au fost lansate vineri seară din Siria spre provincia turcă Hatay (sud-vest), fără a se înregistra victime. Obuzele au căzut în localitatea turcă Altinozu, declanşând o ripostă imediată a armatei turce, potrivit Mediafax. Noul incident intervine în contextul atacului care a avut loc miercuri în zona de frontieră turco-siriană. Miercuri, obuze lansate din Siria au căzut în satul Akçakale, omorând cinci civili. În replică, armata turcă a atacat poziţii militare de pe teritoriul sirian.

Un oficial militar iranian ameninţă că Iranul poate distruge Israelul în 24 de ore

"Iranul are nevoie de doar 24 de ore pentru distrugerea Israelului", ameninţă Hojjat al-Eslam Ali Shirazi, reprezentantul ayatollahului Ali Khamenei în Forţa Al-Qods, o unitate de elită a Gardienilor Revoluţiei, potrivit Mediafax. "Dacă va fi un război, nu va fi un război lung şi va fi în avantajul comunităţii globale a musulmanilor. Ne-am specializat în războaie de uzură, iar Israelul nu poate câştiga un război de uzură", a spus Shirazi. "Israelul este aproape de anihilare şi doreşte să atace Iranul din disperare. Sunt inteligenţi, înţelepţi sau proşti inamicii noştri? Sunt proşti. Şi este posibil să facă prostia de a ataca Iranul", încheie Shirazi.

Preţul aurului a atins nivelul maxim din acest an

Preţul aurului se apropie de 1.800 dolari pe uncie pentru prima dată în acest an, iar deţinerile de aur ale investitorilor de pe burse au urcat la un nou record, de 2.681 tone, pe fondul temerilor privind impactul inflaţionist al măsurilor de stimulare a economiei anunţate de băncile centrale. În această vară, unii investitori puneau sub semnul întrebării sustenabilitatea aprecierii accelerate a aurului, care a crescut în ultimii 10 ani de la 250 dolari pe uncie la aproape 2.000 dolari pe uncie, notează Financial Times. Odată cu măsurile de stimulare anunţate în ultimele săptămâni de băncile centrale - de la cea de-a treia rundă de relaxare cantitativă a Rezervei Federale la achiziţiile nelimitate de obligaţiuni ale Băncii Centrale Europene - cererea pentru aur a crescut puternic, investitorii căutând să-şi protejeze fondurile de impactul inflaţionist al acestor programe.

Moody's retrogradează ratingul unor bănci spaniole

Serviciul Moody's Investors a retrogradat vineri ratingul a patru bănci spaniole deţinute de un fond guvernamental, din cauza pierderilor estimate ce ar putea fi transferate creditorilor, informează Associated Press. Guvernul spaniol şi băncile se confruntă cu o a doua recesiune în ţară în ultimii trei ani. Agenţia de rating americană a retrogradat ratingurile Catalunya Banc, NCG Banco, Banco de Valencia S.A şi Bankia SA cu societatea-mamă Banco Financiero y de Ahorros la clasa junk "C", potrivit Agerpres. Moody's a retrogradat de asemenea datoria şi evaluările de depozit ale Banco de Valencia în statutul de grad junk la "Caa1". Agenţia de rating păstrează evaluările rămase ale altor bănci până la revizuirea cu o posibilă retrogradare a ratingului de obligaţiuni ale ţării şi ratingului suveran.

EVENIMENTUL ZILEI

Ponta vrea ca Parchetele şi CSM să fie sub controlul Parlamentului

Premierul crede că modelul aplicat serviciilor secrete trebuie urmat şi în cazul acestor instituţii, pentru a nu mai fi folosite în bătăliile politice. Premierul Victor Ponta vrea ca Parchetele şi Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) să fie supuse controlului Parlamentului, aşa cum se întâmplă cu serviciile secrete. În opinia sa, astfel, va exista siguranţa că aceste instituţii nu sunt folosite în bătălii politice. Constituţia României prevede clar că cele trei puteri în stat sunt egale. Şeful Guvernului a participat ieri, la Bratislava, la reuniunea primilor miniştri din statele UE membre ale Grupului "Prietenii coeziunii", organizată pe tema fondurilor comunitare. El a subliniat că nu are nimic de reproşat actualei conduceri ale SRI şi SIE, dar că este necesar ca sistemul să fie reglementat.

EXPLOZIA DIN CENTRUL ISTORIC! O distracţie de miliarde în inima Capitalei

Un boom economic în plină criză. Centrul vechi al Capitalei a renăscut miraculos în numai trei ani. De la 15 panarame de cârciumi, la peste 200 în prezent. Acum zece ani, Centrul Istoric al Capitalei avea vreo cinsprezece cârciumi, din care două-trei mai spălate, niscaiva magazine prăfuite, câteva sute de maidanezi şi tot atâţia boschetari. Clădirile erau în paragină, adăpost pentru prostituate, infractori şi drogaţi. Pe ploaie, cizmele de cauciuc erau alegerea necesară. Reabilitarea a durat de trei ori mai mult cât se estima. Perimetrul devenise un labirint de tranşee. Cei cu fler au mirosit Eldoradoul embrionar. Au apărut puzderie de pub-uri, cluburi, restaurante şi magazine de firmă. Şmecherii de pe Beller şi Dorobanţi şi-au mutat fiţele în noul epicentru al vieţii mondene.

PE PICIOR DE RĂZBOI. Turcia a RELUAT BOMBARDAMENTELE asupra Siriei după ce-a fost atacată cu mortiere

După ore bune de acalmie la graniţa turco-siriană, ostilităţile dintre Turcia şi Siria au fost reluate aseară. Armata turcă a bombardat ţinte din teritoriile siriene situate la graniţă, după ce Siria a lansat un atac cu mortiere. De altfel, în cursul zilei de astăzi, armata turcă şi-a întărit considerabil prezenţa la frontiera cu Siria, după ce Parlamentul turc a aprobat ieri, cu 320 de voturi pentru şi 129 împotrivă, o moţiune care autorizează acţiuni militare împotriva Siriei, dacă situaţia o impune.

Băsescu: "Sunt un politician greu de omorât"

Vizita la Şantierul Naval Constanţa (SNC), care a împlinit 120 ani de existenţă, a fost pentru Traian Băsescu un prilej de a-şi vedea prietenii şi foştii colegi de marinărie. SNC este locul din care şeful statului a recepţionat, imediat după construire, petrolierul Biruinţa de 157.000 TDW. "Toată cariera mea şi formarea mea ca om, de individ al acestei societăţi, este legată de companie (Navrom) şi de SNC. Iar cariera mea şi recunoaşterea profesională au pornit categoric de la petrolierul Biruinţa care, trebuie să o spun cu bucurie, mi-a purtat noroc, mie şi echipajului şi vreau să sper că şi eu i-am purtat noroc. Este singura din cele patru nave de 157.000 TDW care încă pluteşte, nu a fost tăiată", a declarat emoţionat preşedintele.

Plata la un an a facturilor, boala grea a industriei farma autohtone

Într-una din ţările cu cea mai lungă perioadă de colectare a creanţelor în industria farmaceutică, impasul unui singur actor din mecanismul care asigură accesul la medicamente al românilor poate declanşa un efect de domino. De la an la an, pe geamurile tot mai multor farmacii apare fie anunţul că nu se mai eliberează reţete compensate, fie acela de închiriere a spaţiului în care odinioară funcţiona o farmacie. Aceste situaţii s-au acutizat şi au devenit cronice în ultimii ani pentru piaţa farmaceutică autohtonă: epuizarea plafonului de la CNAS pentru compensare pune mii de pacienţi pe drumuri, iar insolvenţa loveşte anual circa 200 de farmacii, potrivit Colegiului Farmaciştilor din România (CFR).

JURNALUL NATIONAL

N-au bani să-şi cumpere un pix sau să bea un suc, dar participă la olimpiadele şcolare

Elev bogat, elev sărac. Ajutaţi elevii de la ţară! Părinţii lor îşi vând animalele pentru a le cumpăra rechizite şi pentru a le achita cheltuielile. A început şcoala şi o tristeţe nesănătoasă a cuprins o parte dintre elevi. Există pretutindeni în ţară şcolari "speciali". Pornesc de acasă, dimineaţa, către şcoală, de la vila familiei, situată undeva într-un cartier rezidenţial. Îşi parchează maşina luxoasă, chiar şi ultimul model de Ferarri, la vedere, pentru a-i răni pe colegii mai săraci. Sunt îmbrăcaţi la patru ace, cu "uniforme" Versace, poartă la mână ceasuri Tissot şi au telefoane de ultimă generaţie. După ce ies de la cursuri, cu portofelul plin, îşi permit să ia prânzul la cel mai luxos restaurant. Din păcate, cei mai mulţi dintre elevii din România sunt la polul opus.

Becali ar negocia cu Antonescu intrarea în PNL. Rareş Mănescu: Nu ştiu nimic, este prima oară când aud aşa ceva

Potrivit România TV, europarlamentarul George Becali îşi negociază cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, intrarea în formaţiunea liberală. "Aş vrea să fiu deputat, că e mai uşor. Partidul meu, Noua Generaţie, nu face pragul şi singurul partid de dreapta pe care îl văd acum este PNL-ul. Are oameni care îmi plac. N-am discutat cu nimeni din PNL această chestiune a candidaturii, dar mă voi întâlni zilele următoare. E păcat să nu se basculeze undeva procentul asta de doi al sută al PNG-ului. Pe mine oricum nu mă mai interesează nicio funcţie de conducere", a declarat Becali, la România TV. Crin Antonescu a declarat că nu a avut nicio discuţie cu Gigi Becali pe acest subiect, dar că atunci când va avea ceva de spus va informa presa.

100.000 de români vor fi executaţi silit şi riscă să îşi piardă casele chiar dacă n-au credit ipotecar. Cum scapi de executare dacă eşti datornic

Avocatul Gheorghe Piperea, cel care a lansat în România postdecembristă "moda" proceselor colective şi care a câştigat câteva războaie mari împotriva unor bănci, spune că este inevitabil să înceapă executările silite. Vizaţi ar fi circa 100.000 de români, care ar putea să-şi piardă casele, deşi nici măcar nu au garantat vreun credit cu casa, informează Income magazine. Singura scăpare - legea falimentului personal, o lege fantomă, despre care vorbeşte tot mai multă lume , dar care nu există. Există însă şi o veste bună: cei mai mulţi dintre românii care au un credit la bancă pot beneficia de o micşorare a ratei lunare.

Bloomberg: Proiectul care ar ieftini de 3-6 ori transportul de mărfuri în Europa, întârziat de cearta politicienilor olandezi cu cei români

Planurile Uniunii Europene de creare a unui coridor de transport între Marea Neagră şi Marea Nordului, pe Dunăre şi Rin, sunt ţinute în loc de dispute legate de utilizarea fondurilor, impactul asupra mediului şi fenomenul migraţiei, informează bloomberg.com. Problema este deosebit de gravă, întrucât transportul fluvial este de şase ori mai ieftin decât cel rutier şi de trei ori mai ieftin decât cel feroviar. Astfel, dacă navele ar putea circula, permanent, între Constanţa şi Rotterdam, economiile ar fi extraordinare, ţinând cont că, în prezent, navele de mare tonaj sunt obligate să ocolească 2.100 de mile (3.380 de kilometri), pe ruta Marea Mediterană - Gibraltar - Oceanul Atlantic - Marea Nordului. Uniunea Europeană a prevăzut un buget de 32 de miliarde de euro pentru realizarea de noi coridoare de transport pan-european (sau modernizarea unor existente), până în anul 2020. Doar pentru dezvoltarea şenalului Dunării sunt alocate 700 de milioane de euro, din fondurile structurale, până la sfârşitul anului viitor.

Noi şefi la CNVM: Vezi cine o să preia frâiele unei pieţe de 30 mld. euro

1. Carmen Negoiţă: o va înlocui din 4 octombrie pe Gabriela Anghelache, aflată la conducerea CNVM din 2001. Este soţia lui Liviu Negoiţă, unul dintre liderii PDL. Carmen Negoiţă este avocat de profesie şi a devenit membru al CNVM în iunie 2005. Din 1986 până în 1992 a fost procuror. Spre deosebire de Anghelache, Negoiţă nu are studii de specialitate în ceea ce priveşte piaţa de capital. 2. Ştefania Ferencz: o va înlocui din 4 octomrbie pe Claudia Sava, comisar CNVM din 2007. Aceasta este fosta consilieră a lui Emil Boc, când acesta a deţinut funcţia de premier. Ca şi Carmen Negoiţă, Ferencz este absolventă de Drept şi nu are experienţă pe piaţa de capital. 3. Gheorghe Albu, deputat PDL: Îl va înlocui pe Bogdan Chetreanu, membru CNVM din mai 2006. Este absolvent al Facultăţii de Comerţ - A.S.E. şi deputat din 1990. Nu are experienţă în piaţa de capital.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu cat de trist va fi DD,IN CAZUL IN CARE VA FI ALES PRESEDINTE.

    CU SIGURANTA INSA,NU VA EXISTA UN POPOR MAI TRIST CA POPORUL ROMAN. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb