REVISTA PRESEI 1.08.2018

V.D.
Revista Presei / 1 august 2018

REVISTA PRESEI 1.08.2018

Adevărul

Poliţia şi-a dat doctoratul în necunoaşterea legilor ca să "aresteze" plăcuţele anti-PSD

Publicaţia Adevărul despre scandalul plăcuţelor ani-PSD: "Bâlbe în cascadă ale Poliţiei pentru a justifica "arestarea" numerelor de înmatriculare anti-PSD. După ce au invocat o prevedere abrogată a unei convenţii internaţionale, şefii Poliţiei au pretins că "aceste aspecte se vor stabili cu exactitate şi certitudine în cursul anchetei".

Conform publicaţiei Adevărul: "Poliţia Română nu a reuşit nici marţi să dea o explicaţie plauzibilă pentru suspendarea permisului de conducere al lui Răzvan Ştefănescu - care şi-a înmatriculat maşina în Suedia cu numere anti-PSD - în condiţiile în care potrivit legii nu avea niciun motiv să recurgă la asemenea măsuri. În schimb, proprietarul maşinii, care şi-a personalizat maşina Audi cu numărul "M..EPSD", a anunţat că va depune o plângere împotriva poliţiştilor, pentru că l-au audiat în prezenţa copilului său în vârstă de 8 ani. "Pentru copil voi face plângere penală, pentru că nu mi se pare corect. N-am omorât pe nimeni, mă putea lăsa o oră să merg să las copilul undeva. N-au fost de acord, mi-au spus că trebuie să mergem la poliţie şi voi face plângere penală", a anunţat Răzvan Ştefănescu care ieri a fost audiat din nou de poliţiştii rutieri".

Bancherul

Cea mai mare banca din Romania a intrat intr-o zona imprudenta, nesanatoasa si nesustenabila, de creditare excesiva a populatiei, in detrimentul firmelor

Conform Bancherul: "BCR, cea mai mare banca din Romania, s-a lasat angrenata in euforia consumului si a acordat in acest an de sapte ori mai multe credite populatiei decat firmelor, ceea ce reprezinta o strategie imprudenta, nesanatoasa si nesustanabila, in opinia guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, el recomandand bancilor sa se concentreze pe finantarea sectorului real al economiei, si anume finantarea afacerilor, intrucat creditarea populatiei a ajuns la saturatie".

De asemenea, publicaţia relatează că: "BCR a acordat populatiei credite noi de consum si imobiliare in valoare de 4,1 miliarde lei in prima jumatate din acest an, de peste sapte ori mai multe decat finantarile acordate firmelor, care s-au ridicat la doar 568 milioane lei. Cota de piata la credite noi acordate firmelor de catre BCR a fost de doar 4,5%, in conditiile in care volumul total de credite noi acordate firmelor de bancile romanesti s-au ridicat la 12,4 miliarde lei".

Conform Bancherul: "Cota de piata a BCR la creditele noi pentru populatie a fost de aproape 24%, asadar de cinci ori mai mare. La nivelul sistemului bancar, situatia este mult mai echilibrata, valoarea creditelor noi pentru populatie a fost de 17,3 miliarde lei in primul semestru, comparativ cu credite noi pentru populatie de 12,4 miliarde lei. Cota de piata a BCR la stocul total de credite pe segmentul finantarii companiilor a scazut cu un punct in ultimul an, la doar 11,7%, in timp ce in cazul creditelor pentru persoanele fizice a urcat usor, la 16,4%, de la 16,3%".

Cotidianul

Dosarele Cozma, mutate la alt DNA

Cotidianul anunţă că: "Dosarele familiei Cosma vor fi instrumentate de procurorii anticorupţie de la altă structură DNA decât cea de la Ploieşti. De aici înainte, procurorii bucureşteni vor fi cei care se vor ocupa de cazurile în care sunt implicaţi cei trei membri ai familiei Cozma. Anunţul a fost făcut chiar de DNA Bucureşti, într-un comunicat de presă.

"Ca urmare a efectuării controlului dispus la Serviciul Teritorial Ploieşti, au fost identificate dosarele penale în care procurorii din cadrul Serviciului desfăşoară activitatea de urmărire penală în cauze care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Mircea Cosma. Cu referire la aceste dosare, în contextul punerii în mişcare a urmăririi penale şi al dispunerii măsurii controlului judiciar, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, faţă de fostul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, procurorul Onea Lucian Gabriel, şi pentru a nu exista suspiciuni cu privire la imparţialitatea procurorilor care efectuează urmărirea penală în dosarele respective, procurorul şef al DNA Anca Jurma a dispus preluarea de către Structura centrală a acestor dosare", anunţă DNA.

Cotidianul relatează că: "Secţia pentru procurori a CSM a decis, luni, suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, după ce Parchetul General i-a plasat sub control judiciar pentru infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă".

Curierul National

Ministrul Justiţiei, despre amnistie şi graţiere

Curierul Naţional relatează că: "Într-un interviu acordat marţi, 31 iulie, la DC News, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat despre OUG pentru graţiere şi amnistie. Întrebat de către Bogdan Chiriac dacă va urma o ordonanţă de urgenţă, acesta a răspuns: "Eu nu sunt Guvern, eu sunt doar membru al Guvernului. Articolul 73 litera h din Constituţie, din legea fundamentală, spune că regimul infracţiunilor şi pedepselor se reglementează prin lege organică".

Ministrul Justiţiei a mai precizat într-un interciu că: "Din 90 şi până acum au fost adoptate patru acte de clemenţă prin regimul constituţional existent (...) Ca să nu deschid un subiect sensibil, nu uitaţi că tot prin Constituţie, potrivit art. 115, guvernul este abilitat să adopte ordonanţe de urgenţă care, pentru a produce efecte juridice, sigur, în opinia mea greşit scrie în Constituţie că ordonanţa produce efecte din ziua, momentul publicării în Monitorul Oficial. O adopţi azi, o publici azi în Monitor, azi intră în vigoare, azi produce efecte juridice, s-a dus cu previzibilitatea şi celelalte. Dar trebuie alte două condiţii suplimentare, să fie depusă la secretarii celor două Camere, să fie publicată în Monitorul Oficial. Prima condiţie, la rândul ei, presupune o altă condiţie, ca Parlamentul să fie în activitate".

Jurnalul National

Cine câştigă din falimentul CFR Marfă

Jurnalul Naţional scrie că: "CFR Marfă, operatorul naţional de transport de marfă pe calea ferată, are datorii de 190 de milioane de euro. Acestea provin în mare parte din neplata taxei de utilizare a infrastructurii (TUI), iar Uniunea Europeană face presiuni ca societatea să scape de această datorie prin onorarea sa cât mai rapidă. Numai că plata acesteia ar însemna falimentul operatorului".

Publicaţia informează: "Tot dinspre Bruxelles apar semnale conform cărora orice posibil demers de remediere sau chiar iniţiativă a statului român de a scoate operatorul naţional din impas ar fi catalogată ca fiind un ajutor de stat pentru o companie de stat, fapt ce ar afecta loialitatea concurenţei de pe piaţă, spune Viorel Lucaci, specialist în transportul feroviar. Prin urmare o infuzie de capital, un împrumuturi cu garanţie guvernamentală sau ştergerea sau eşalonarea de datorii nu ar fi acceptată de Comisia Europeană, spune Lucaci".

De asemenea, Jurnalul Naţional scrie că: "CFR Marfă este prinsă între două ansambluri de interese foarte puternice, unul de sorginte comunitară, celălalt cu o valoare strategică tot mai mare în contextul geopolitic actual al României, consideră specialistul în transportul feroviar.

Primul centru, cel comunitar european, este format din instituţiile şi actorii care direct sau indirect sub egida unei 'corectitudini a pieţei europene de transport feroviar' solicită operatorului naţional din România plata datoriei respective, putând conduce în mod implicit chiar la falimentul acestuia, cu toate implicaţiile ce ar apărea de aici".

National

Tataie, du-te `napoi la nevasta!

National anunţă că: "Dupa cum dezvaluiam cu putina vreme in urma, procurorii anticoruptie au primit in ultima perioada mai multe puncte de vedere oficiale din partea unor importante structuri ale statului cu privire la ordinele date "pe persoana fizica" de catre Gabriel Oprea, pe cand acesta era vicepremier in Guvernul finului Ponta si ministru de Interne. Iar daca anchetele privind deplasarile "faraonice" ale acestuia in tara, uzand nepermis de resursele logistice si umane care in mod normal ar fi trebuit alocate altor activitati isi vad oricum de drumul lor in instanta, iata ca ies la iveala noi amanunte incendiare cu privire la comportamentul fostului vicepremier pe cand acesta se apropiase atat de mult de "Soarele Puterii", incat incepuse deja sa dea ordine cum sa-i fie mobilat viitorul birou de sef al Serviciului Roman de Informatii".

National afirmă: "Culmea este insa ca daca majoritatea depozitiilor de pana acum s-au axat pe atitudinea de-a dreptul dictatoriala a fostului vicepremier fata de subaltern sau colaboratori, din informatiile intrate in posesia naostra reiese ca, in cadrul anchetei privind moartea tragica a politistului Bogdan Gigina din luna octombrie 2015 au fost date si declaratii care au scos in relief si latura romantica, mai putin cunoscuta, a omului Gabriel Oprea".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb