REVISTA PRESEI 11.02.2019

M.I.
Revista Presei / 11 februarie 2019

REVISTA PRESEI 11.02.2019

Adevărul

Lupta Guvernului cu primarii. Cum s-a ajuns de la promisiuni la umilirea edililor

Publicaţia "Adevărul" scrie că Liderii PSD nu au cedat niciun pas în faţa primarilor de oraşe veniţi să ceară mai mulţi bani pentru buget. Mai mult, edilii au povestit că au fost luaţi peste picior şi certaţi pentru pretenţiile lor.

Primarii de mari oraşe au relatat pe larg modul cum au decurs discuţiile purtate cu liderii PSD, pe tema bugetului pe 2019, ultimii social-democraţi veniţi în faţa edililor fiind preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici. Între cele două părţi nu s-a ajuns la o înţelegere, cu toate că Dragnea şi Teodorovici au susţinut că problema banilor pentru bugetele locale e rezolvată, dar primarii susţin contrariul. De altfel, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri nu fugurează proiectul privind bugetul de stat pentru 2019.

Bancherul

Apel catre Guvern de la cel mai mare grup financiar al tarii, Banca Transilvania: Romania merge foarte bine, haideti sa nu stricam aceasta poveste frumoasa!

Publicaţia "Bancherul" informează că Omer Tetik, seful Bancii Transilvania, face un apel catre Guvern sa revizuiasca taxa bancara, considerata "catastrofic" de mare, astfel ca ar putea afecta semnificativ evolutia buna de pana acum a economiei si a sectorului bancar, dand ca exemplu chiar banca sa, care a ajuns cel mai mare grup financiar din Romania, dupa ce a fost construita de la 0 de un grup de oameni de afaceri din Cluj, in frunte cu Horia Ciorcila.

"Facem un apel la atentie, adresam o rugaminte: Romania merge foarte bine, are resurse potrivite, deci haideti sa nu facem eforturi excesive ca sa stricam aceasta poveste frumoasa de dezvoltare. Pentru ca directia pe care a luat-o acum este foarte gresita", a spus Omer Tetik, directorul general al Bancii Transilvania, in cadrul unei conferinte de presa organizata de Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

Cotidianul

SEMNAL clar: Isărescu e pe făraş

Publicaţia "Cotidianul" informează că semnal clar din tabăra coaliţiei de guvernare că Mugur Isărescu nu va mai primi un mandat de guvernator al BNR. Consilierul premierului, Darius Vâlcov, unul dintre oamenii de bază ai coaliţiei, a declarat duminică, la Antena 3, întrebat dacă ţinteşte postul de guvernator BNR, că în opinia sa nici actualul guvernator Mugur Isărescu nici el nu pot ţinti acest post.

"Eu cred că şi domnul Isărescu şi eu nu putem să ţintim acest post pentru că în momentul în care ai nişte lucruri nerezolvate din spate este bine să nu te duci să încerci la Banca Naţională", a declarat Vâlcov, întrebat dacă ţinteşte postul de guvernator al BNR, având în vedere că mandatul lui Mugur Isărescu la conducerea Băncii Naţionale se încheie anul acesta.

Naţional

Codrin - Truica, noul "BINOM" al PSD!

Publicaţia "Naţional" comentează că Soc si groaza printre marile companii multinationale care, asemenea bancilor se trezesc si ele cu o neverosimila "taxa pe lacomie" pusa pe afacerile marilor generatori de deseuri de sticla, metalice sau de PET-uri. Si care, mai nou suspecteaza ca noile masuri de "omorare" din fasa a partenerilor traditionali care ii scapau pe marii jucatori de pe piata imbutelierilor de bauturi si a retelelor de comercializare a acestora ar putea avea la baza un atac "raider" de preluare a controlului din acest segment de activitate. Mai mult decat atat, dupa cum rezulta din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra exista chiar structuri contrainformative ale statului roman care monitorizeaza atent "miscarile tectonice" din acest domeniu de activitate atat de profitabil, in cadrul unei asa-numite "Operatiuni OTR". Iar itele cercetarilor prealabile duc la un nou cuplu format de curand, cel dintre secretarul general al Partidului Social Democrat, Codrin Stefanescu si Remus Truica, miliardarul care cade mereu in picioare, in ciuda tuturor dosarelor "sinucigase" prin care a trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb