REVISTA PRESEI 14.08.2018

A.B.
Revista Presei / 14 august 2018

REVISTA PRESEI 14.08.2018

Adevărul

Bărbatul care ar fi furat pistolul jandarmeriţei a fost reţinut

Publicaţia Adevărul relatează:"Bărbatul care este suspectat că a furat arma de foc a femeii jandarm, în timpul evenimentelor violente de la protestul de vineri seara, din Piaţa Victoriei, a fost prins. Arma de foc încă nu a fost găsită.

Poliţia a transmis că suspectul are 32 de ani, este din Ilfov şi a fost identificat cu ajutorul fotografiilor şi imaginilor transmise prin intermediul mass-media şi în baza unei informaţii transmisă de un cetăţean poliţiştilor din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov. Suspectul a fost audiat şi reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice".

Bancherul

BNR explica de ce a decis in unanimitate ceea ce a surprins majoritatea analistilor: mentinerea dobanzii la 2,5%

Publicaţia Bancherul despre cazul BNR:"Mirarea guvernatorului BNR este justificata de minuta sedintei de politica monetara publicata astazi, din care aflam ca decizia de mentinere a dobanzii a fost luata cu majoritatea membrilor conducerii BNR.

In acelasi timp, minuta releva ca nu a fost deloc o decizie grea de luat, ba chiar una usoara, dat fiind ca majoritatea elementelor luate in calcul au indicat solutia adoptata de BNR.

Isarescu a explicat in cadrul conferintei de presa ca principalul motiv din spatele neschimbarii dobanzii este scaderea inflatiei spre 3,5% la finalul anului, pe baza unor informatii ale specialistilor BNR, ceea ce probabil ca analistii nu au anticipat.

Conform minutei BNR, "după vârful atins în mai-iunie 2018, rata anuală a inflaţiei este aşteptată să scadă şi să se menţină în trimestrul III uşor sub valoarea de 5 la sută, iar apoi să coboare mai pronunţat şi să revină în decembrie 2018 la limita de sus a intervalului ţintei, respectiv la 3,5 la sută, nivel uşor inferior celui previzionat anterior. În 2019, după o nouă corecţie descrescătoare suferită în debutul anului, rata anuală a inflaţiei va tinde probabil să se apropie treptat de punctul central al ţintei, pentru ca în ultimul trimestru să reintre pe un trend lent crescător, situat totuşi sub valorile din prognoza precedentă, ajungând la finele orizontului de prognoză - iunie 2020 - la 2,8 la sută, faţă de nivelul de 3,0 la sută anticipat anterior."

"S-a concluzionat că viitoarele ajustări descendente ale ratei anuale a inflaţiei, precum şi probabila coborâre temporară a acesteia în proximitatea punctului central al ţintei sunt atribuibile acţiunii factorilor ofertei, mai cu seamă efectelor de bază dezinflaţioniste asociate creşterilor mari înregistrate începând cu semestrul II 2017 de toate componentele exogene ale IPC, dar şi de preţurile unor produse alimentare procesate. Au fost evocate majorările simultane sau succesive consemnate în trimestrele anterioare de tarifele la energia electrică şi la gaze naturale, de preţurile combustibililor şi de cele ale produselor din tutun, precum şi de preţurile LFO. Au fost notate şi noile influenţe dezinflaţioniste ce decurg din scăderea în luna iulie 2018 a tarifelor la energia electrică, precum şi din anunţata reducere la 1 ianuarie 2019 a cotei TVA pentru subcomponenta canalizare şi pentru energia termică, doar parţial contrabalansate pe termen scurt de efectele majorării preţului gazelor naturale în luna august a anului curent. Unii membri ai Consiliului au reliefat în acest context incertitudinile asociate configuraţiei viitoare a sistemului de impozite indirecte, precum şi perspectivei preţurilor administrate şi a preţurilor produselor alimentare - volatile şi procesate -, dar şi evoluţiei probabile a cotaţiei petrolului, de natură să inducă riscuri la adresa actualei perspective a inflaţiei, inclusiv pe calea posibilei afectări a anticipaţiilor inflaţioniste pe termen mediu, în ipoteza prelungirii deviaţiei ratei anuale a inflaţiei de la limita superioară a intervalului de variaţie", se mai arata în minuta BNR."

Cotidianul

Atac la un sediu al PSD

Cotidianul despre atac:"Un bărbat a încercat să incendieze sediul PSD din Focşani în noaptea de luni spre marţi, cu ajutorul unei sticle plină cu benzină, apoi a fugit de la locul faptei.

Atacatorul a fost prins la scurt timp de doi cetăţeni şi, ulterior, a fost predat poliţiştilor, transmite Mediafax.

Sediul partidului de guvernământ nu a fost avariat, iar bărbatul este anchetat la sediul Poliţiei.

Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, bărbatul a aruncat cocktailul molotov în curtea sediului PSD şi apoi a fugit. El a fost văzut de câteva persoane aflate la o terasă din apropiere care au fugit după el şi l-au imobilizat.

Se pare că atacatorul era în stare avansată de ebrietate şi că nu a putut justifica gestul său. Martorii susţin că bărbatul a spus că nu este membru de partid şi că lucrează la o societate edilitară din Focşani. Atacatorul a fost predat poliţiştilor vrânceni care l-au reţinut pentru audieri.

El a fost identificat de poliţişti, are 47 de ani şi este din comuna Goleşti, judeţul Vrancea.

Potrivit unor surse citate de presa locală, bărbatul ar fi angajat al unei societăţi din subordinea Primăriei Focşani."

Curierul National

Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

Curierul Naţional informează că:"Pesta porcină africană nu afectează omul şi nu se transmite la oameni. Vremurile în care România era un mare producător de carne de porc au apus demult.

În ultimii 15 ani, România a ajuns să importe aproximativ 50% din consumul de carne de porc, volumul acestora fiind anul trecut de aproximativ 210.000 de tone, în principal din Germania, Ungaria, Olanda, Spania şi Polonia. Asta în condiţiile în care cumpărătorii preferă marfa autohtonă.

Conform Ministerului Agriculturii, s-a ajuns în această situaţie şi din cauza faptului că fermierii români nu s-au asociat astfel încât să reuşească să se impună în hipermarketurile care cumpără doar cantităţi mari.

Potrivit asociaţiilor din domeniu, în România consumul anual de carne este de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor, structurat astfel:

Carne de porc 30-32 de kilograme, sub media europeană de 40-45 de kilograme;

Carne de pasăre 15-20 de kilograme pe an, de asemenea sub media europeană de 23-24 kilograme.

Carnea de vită reprezintă doar 10% din consumul total de carne la români, faţă de 40% în Uniunea Europeană.

Jurnalul National

Klaus Iohannis:" Cei vinovaţi trebuie identificaţi rapid şi pedepsiţi, pentru violenţele din timpul protestelor"

Publicaţia relatează că:"Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că violenţa şi reprimarea brutală a manifestaţiilor nu sunt acceptabile sub nicio formă, punctând că cei vinovaţi trebuie identificaţi rapid şi pedepsiţi.

"Violenţa şi reprimarea brutală a manifestaţiilor nu sunt acceptabile sub nicio formă. (...) Cei vinovaţi trebuie identificaţi trebuie rapid şi pedepsiţi", a spus Iohannis.

"Atitudinea civică a fost asupru pedepsită cu gaze lacrimogene, tunuri de apă şi lovituri aplicate cu exces de zel. E impresionantă mobilizarea românilor din ţară şi de pretutindeni. Mulţi oameni reveniţi acasă au partificipat la aceste manifestări. Au venit din proprie iniţiativă, arătând un puternic simţ civic, revoltaţi de felul în care PSD guvernează. Aceste demonstraţii au fost paşnice, cu excepţia unor instigatori, care nu pot fi asociaţi cu marea majoritate a manifestanţilor, aşa cum s-a încercat".

"Românii ştiu să fie civilizaţi şi corecţi. Toţi cei care ies în stradă au o voce legitimă care trebuie ascultată. Atacarea oamenilor nevinovaţi, atacarea jurnaliştilor e de neconceput pentru un stat european. Cei vinovaţi trebuie identificaţi rapid şi pedepsiţi, indiferent de cine sunt şi de unde sunt. Soluţia aleasă, de a dispersa manifestaţia, în loc de neutralizarea huliganilor violenţi.. Condamn la fel de ferm acţiunile violente a celor care au instigat jandarmii în încercarea de a opri un protest paşnic. Explicaţiile ministrului de Interne nu au convins, cum nu au convins nici explicaţiile Jandarmeriei".

National

Legea-i lege, gazu-i gaz pentru politia americana

Conform publicaţiei National:"Incidente violente au avut loc duminica, in fata Casei Albe, in timpul unor confruntari intre un grup de neonazisti si sute de contramanifestanti. Politia a recurs la forta, chiar acasa la mama democratiei, si nu a mai sarit nimeni in sus.

Nazistii au primit autorizatie pentru un grup de 400 de manifestanti dar abia 20 de persoane s-au strans in piata Lafayette, dupa un mars prin centrul Washington-ului. Printre ei, Jason Kessler, organizatorul evenimentului si cel aflat la originea manifestatiei similare de anul trecut din Charlottesville. Manifestantii au fost primiti de 300 de militanti antirasisti cu "Rusine sa va fie" si "Plecati din orasul nostru". Pentru a se impiedica orice contact intre nazisti si contramanifestanti un important dispozitiv politienesc a fost desfasurat la fata locului si pe mai multe artere circulatia a fost inchisa. Politistii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa o parte din militantii "Antifa", care apartin miscarii "Black Lives Matter" (miscare de lupta impotriva violentei indreptate impotriva negrilor). Acestia agitau pancarte pe care se putea citi "Nu nazistilor, nu Ku Klux Klanului", "Nu unei Americi fasciste". Unii contramanifestanti estimau ca "suprematistii albi" trebuie ignorati in timp ce altii spuneau ca ar fi o "enorma greseala" ca "fascistii sa fie lasati sa marsaluiasca in capitala tarii fara opozitie". Dar multi denuntau faptul ca Statele Unite au "devenit mai rasiste odata cu alegerea lui Donald Trump", "la fel ca Germania nazista".

Armele de foc au fost interzise la locul manifestatiei, chiar si in cazul persoanelor care aveau permis. Jason Kessler ceruse aprobare si pentru o manifestatie la Charlottesville, dar municipalitatea l-a refuzat, dupa evenimentele din 12 august 2017 din acest oras din Virginia. Atunci, dupa o manifestatie de protest contra proiectului municipalitatii de inlaturare a stastuii generalului confederat Robert E. Lee, violente au izbucnit intre "suprematistii" albi si contramanifestanti. Un simpatizant neonazist a intrat cu masina intr-un grup de manifestanti antirasisti omorand o femeie si ranind alte 19 persoane. Fiica lui Donald Trump, Ivanka, a scris pe contul sau Twitter ca "nu exista loc pentru suprematia alba, rasism si neonazism in tara noastra". Dar numerosi observatori ii reproseaza presedintelui SUA ca a favorizat, in timpul campaniei dar si dupa victoria sa electorala, emergenta unui discurs extremist alb".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ,,Porcu' - de Cräciun - l - 0 tăiat de pe LISTĂ pe DAEA ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb