REVISTA PRESEI 15.06.2017

Willy Homner
Revista Presei / 15 iunie 2017

REVISTA PRESEI 15.06.2017

ADEVARUL

Criză politică

Dragnea: "Am luat act că premierul va demisiona. Toţi miniştrii au demisionat." Grindeanu: "Nu-mi dau demisia! Dragnea vrea toată puterea". Comitetul Executiv al PSD, for de conducere din care fac parte vicepreşedinţii partidului şi liderii din teritoriu, i-a retras sprijinul politic premierului pentru a-l forţa să demisioneze. Însă Grindeanu a refuzat şi a anunţat că pleacă din fruntea Guvernului numai dacă Iohannis va garanta că numeşte un nou premier tot de la PSD. Grindeanu îl acuză pe Dragnea că vrea toată puterea. Toţi miniştrii PSD şi ALDE au demisionat din Guvern.

Sorin Grindeanu, conferinţă de presă la Guvern

"Nu-mi dau demisia! Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de Romania şi faţă de partidul din care fac parte. Acest Guvern este Guvernul Romaniei, nu Guvernul CEX-ului. Toţi trebuie să ne simţim responsabil de acest lucru. Îmi voi da demisia atunci cand preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. Demisia mea va fi în momentul în care preşedintele va spune: "da, îl numesc premier pe domnul sau pe domana X de la PSD". Mi s-a reproşat că nu am dezvoltat relaţiile economice cu Rusia. Îmi asum asta. Dar eu ştiu că suntem stat membru UE şi trebuie să respectăm sancţiunile impuse Rusiei. Dar poate domnul Vâlcov nu ştie asta. I-am propus domnului Drganea să ne dăm amândoi demisia. N-am văzut să se fi întamplat", a spus el.

Incendiu într-un bloc-turn din Londra

Uriaşul incendiu care a cuprins în noaptea de marţi spre miercuri un imobil de locuinţe de 24 de etaje din vestul Londrei a făcut până în prezent cel puţin 12 morţi şi peste 70 de răniţi. Martori citaţi de presa britanică spun că au văzut oameni sărind pe geam din apartamente şi că ieşeau flăcari de la fiecare fereastră. 200 de pompieri, 45 de auto speciale şi peste 20 de ambulanţe au fost mobilizate imediat la locul incendiului. Martorii spun că pompierii au reuşit să evacueze doar etajele inferioare ale clădirii, în timp ce flăcarile cuprinseseră deja întregul turn. În imobilul de locuinţe sociale locuiau 600 de locatari şi majoritatea dormeau în momentul declanşării incendiului. Cei aflaţi în apropiere povestesc că au vazut oameni sărind de la ferestre sau făcând semne disperate după ajutor.

Declinul demografic ne împinge inexorabil spre o situaţie periculoasă: românii, minoritari în România

Populaţia României se află într-o continuă scădere, avertizează cele mai recente statistici ale Institutului Naţional de Statistică. Doar în luna aprilie 2017 s-au pierdut 8.376 de locuitori, adică echivalentul a trei comune medii din ţară. Cifrele îi alarmează pe specialişti, care spun că la baza declinului demografic stă scăderea natalităţii, descurajarea familiilor cu venituri medii în a deveni părinţi şi lipsa unor politici de redresare a natalităţii. Concret, în primele patru luni din acest an s-au născut peste 55.000 de copii la nivel naţional, în scădere cu 12,3% faţă de primele patru luni din 2016. La rândul său, sociologul Alfred Bulai susţine că este foarte posibil ca în România să nu mai fie 18 milioane de cetăţeni, aşa cum se arată în statisticile oficiale.

Telemunca va fi reglementată. Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă prevederile

Telemunca, prin care un salariat va putea lucra de la distanţă pentru angajator folosind internetul, în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă, va fi reglementată de Guvern. Proiectul redactat de Ministerul Muncii a fost pus în dezbatere publică, pentru 10 zile. În prezent, Codul Muncii reglementează munca la domiciliu, fiind un contract destinat celor care lucrează de acasă. Telemunca, însă, presupune că munca se va desfăşura în afara oricărui loc de muncă organizat de angajator. Teleworkingul va fi atât un mijloc pentru companii de a-şi moderniza organizarea muncii, precum şi un mijloc pentru salariaţi de a-şi reconcilia munca şi viaţa socială.

BANCHERUL

Autorul legii privind darea in plată loveşte iar

Senatorul PNL Daniel Zamfir, coautor, alături de avocatul Gheorghe Piperea, al legilor privind darea in plată si conversia in lei la cursul istoric a creditelor in franci elveţieni (CHF), prima amendată iar a doua declarată ilegală de Curtea Constituţionala, a dat băncilor o noua lovitură in Parlament. Zamfir a propus, iar colegii senatori din comisia de specialitate au aprobat in majoritate, eliminarea comisioanelor percepute de bănci de la clienţii lor, de fiecare dată când aceştia vor să verifice la bancomate câţi bani mai au pe carduri. Este vorba de amendament adoptat de Senat la proiectul de lege privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi si accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază, o transpunere in legislaţia naţională a Directivei 2014/92/UE care ar fi trebuit implementata pana in 18 septembrie 2016.

COTIDIANUL

Dragnea - Grindeanu sau tragedia mediocrilor - Cornel Nistorescu

Oricum am lua-o, Liviu Dragnea este principalul responsabil de situaţia de acum. Dacă a dat România pe mîna unui nechemat, poate fi socotit mai vinovat decît acesta. Dacă Sorin Grindeanu, fără să ne dăm seama, o fi vreo luminăţie politică, iar preşedintele PSD vrea să-l răstoarne, tot el este de vină. Şi cu Grindeanu vinovat, şi cu el strălucitor şi contracarat de PSD, tot la Liviu Dragnea se decontează. Liviu Dragnea riscă să dea foc la scena politică şi să destabilizeze PSD-ul. Căci de la cariera politică, nu mai avem ce aştepta. S-a dus dracului pentru totdeauna. De ce? Dintr-un spirit critic pronunţat? De frică de puşcărie? Din dorinţa de a-i face un cadou preşedintelui Iohannis? Sau dintr-o cumplită nepricepere? Un ce care nu merge şi nu rezistă la nici o explicaţie se ascunde în toată nebunia stîrnită de comportamentul acestui baron de Alexandria devenit preşedintele PSD.

PSD, raport cu bâlbe pentru Guvern

PSD a făcut publică evaluarea pe care a făcut-o Guvernului Grindeanu. Conform evaluării făcute de liderul PSD Liviu Dragnea şi de apropiaţii săi, din totalul de 393 de măsuri ce trebuiau implementate, doar 50 dintre acestea au fost îndeplinite (reprezentând 13%), 107 măsuri au fost realizate parţial (27%) şi 236 de măsuri sunt neîndeplinite (reprezentând 60%). Ce nu spune însă PSD este că unele dintre măsurile bifate ca neîndeplinite, care îi sunt reproşate Guvernului Grindeanu, au ca termen de implementare anul 2018 (foto mai jos). Totodată, Executivului îi sunt reproşate neîndeplinirea unor măsuri precum introducerea TVA zero pentru vânzarea de locuinţe şi pentru publicitate, la care PSD însuşi a dorit să renunţe, aşa cum anunţa Dragnea recent.

CURENTUL

Deşi garanta că Turcia este dispusă să schimbe proiectul mega-moscheii cu unul mai mic, muftiul refuză să mai discute cu presa

După ce presa românească a prezentat imaginile postate de autoritatea religioasă din Turcia cu viitoarea mega-moschee din Bucureşti, Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Murat a anunţat că ei nu au fost consultaţi. Proiectul va fi finanţat, în întregime, de guvernul turc, cu 3 milioane de Euro, pentru că minoritatea turcă din România nu are banii necesari. Muftiul credea în 22 mai 2017 că proiectul Turciei este prea grandios. Încercând să afle mai multe detalii despre cum evoluează proiectul mega-moscheii, ziarul Adevărul i-a solicitat muftiului explicaţii. Muftiul a refuzat să răspundă. Peste 8000 de oameni s-au alăturat în calitate de reclamanţi în procesul deschis de Cătălin Ioan Berenghi la Curtea de Apel. Berenghi susţine că şi alţi români se alătură şi se vor alătura procesului până la termenul de pe 8 septembrie 2017.

CURIERUL NATIONAL

Se interzice cumularea pensiei cu alte venituri?

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene consideră că, prin această interdicţie, România respectă Memorandumul de înţelegere încheiat între UE în 2009 şi Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Interdicţia priveşte însă doar depăşirea nivelului salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Curtea consideră că legea din 2010 urmărea să raţionalizeze cheltuielile publice într-un context excepţional de criză globală. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pare să fie de acord cu interzicerea cumulului pensiilor din sectorul public cu veniturile realizate din activităţi exercitate în cadrul unor instituţii publice, atunci când cuantumul pensiei depăşeşte un anumit prag.

Ce avantaje au angajatorii care recrutează ucenici şi stagiari

Angajatorii vor avea beneficii majore în cazul în care recrutează ucenici sau stagiari, potrivit unui proiect legislativ votat azi de deputaţi. Conform acestuia, pentru fiecare ucenic sau stagiar, angajatorul ar putea să primească sume mult mai mari decât cele acordate la acest moment, adică o sumă lunară aproximativ egală sau chiar mai mare decât valoarea salariului minim net pe economie. Practic, Guvernul a decis să deconteze valoarea salariului minim net pe economie pentru fiecare dintre aceştia.

CEO a produs 160 de tone de iarba elefantului, o plantă energetică

Complexul Energetic Oltenia (CEO) produce, în premieră, pe lângă energie electrică şi lignit, iarba elefantului. Planta este una extrem de rezistentă şi nu are nevoie de condiţii speciale pentru a creşte. Iarba elefantului a fost plantată pe o suprafaţă de 10 hectare în zona depozitului de zgură şi cenuşă Cicani - Beterega, al Termocentralei de la Rovinari. Recolta de iarba elefantului din acest an este de 160 de tone, productivitatea fiind extrem de ridicată. Este vorba de aproximativ 16 tone pe hectar. Iarba elefantului este o plantă energetică, fiind o sursă de combustibil neconvenţional cu valoarea calorică de 4,40 kwh pe kilogram. Aproximativ 2,3 kilograme de iarba elefantului cu umiditatea de 14% este echivalentul unui litru de combustibil diesel.

EVENIMENTUL ZILEI

CUTREMUR guvernamental de proporţii

Preşedinţii organizaţilor judeţene ale PSD şi conducerea centrală a partidului au votat să nu-l mai susţină în funcţie pe premierul Sorin Grindeanu. Prim-ministrul NU vrea să demisioneze decât dacă primeşte garanţia că Preşedintele Klaus Iohannis va numi un premier tot de la PSD. Grindeanu a mai cerut, la pachet, şi demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD

Un lider PNL DEZVĂLUIE de ce vrea Dragnea să îl dea jos pe Grindeanu

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat că liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să-l dea jos pe premierul Sorin Grindeanu, deoarece "nu este suficient de docil". "Situaţia în care PSD pune România este jenantă. Nu este o criză politică, pentru că asta ar însemna că cineva poate să ia în serios ce se întâmplă. Este doar un circ politic! Domnul Dragnea, liderul condamnat al PSD, din cauză că nu poate fi premier - pentru că este condamnat - a numit un premier pe care îl dă jos, deoarece nu este suficient de docil faţă de domnul Dragnea", a scris Buşoi, pe pagina sa de Facebook. El a adăugat că "PSD nu merită să guverneze! Au câştigat printr-o fraudă uriaşă, minţind cu creşterea salariilor - pe care nu au făcut-o - şi au transformat guvernarea într-un haos. Este un circ politic! PSD ar trebui schimbat de la guvernare pentru că nu este capabil de responsabilitate".

Războiul din PSD ar putea declanşa dizolvarea Parlamentului

Conflictul dintre PSD şi propriul guvern s-a transformat într-o criză politică gravă, în urma căreia nu este exclusă scindarea partidului condus de Liviu Dragnea, şi chiar alegeri anticipate. Klaus Iohannis va trebui să nominalizeze un nou premier. Dacă două propuneri de prim-ministru sunt respinse în Parlament, Preşedintele poate dizolva Parlamentul, toţi senatorii şi deputaţii aleşi îşi pierd mandatele şi se organizează alegeri anticipate, adică noi alegeri parlamentare. Din nou PSD va fi pus într-o situaţie dificilă pentru că o parte dintre parlamentarii partidului ar putea să nu fie de acord să îşi piardă mandatul şi să voteze candidatul de prim-ministru propus de Klaus Iohannis.

JURNALUL NATIONAL

Dragnea: Joi vom convoca un nou CExN al PSD; Grindeanu nu mai are sprijin politic

Social-democraţii se reunesc din nou joi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, pentru a discuta despre o nouă propunere de premier, în condiţiile în care Sorin Grindeanu a rămas fără sprijin politic, a anunţat liderul partidului, Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, alegerile au fost câştigate de PSD şi ALDE şi în continuare majoritatea este aici. "Un prim-ministru este legitim cât timp are sprijinul politic al formaţiunilor care l-au votat. În acest moment, PSD şi ALDE, care l-au propus prim-ministru, au acordat sprijin politic şi l-au votat în Parlament, au retras acest sprijin", a precizat Dragnea, într-o conferinţă de presă la finalul CExN al PSD. El a subliniat că nu se mai poate vorbi despre un guvern atât timp cât miniştrii acestuia şi-au prezentat demisia.

Cum şi-a pregătit George Maior plecarea în SUA

Cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din anul 2014, când şi-a dat seama că finul său, Victor Ponta, va pierde fotoliul de la Cotroceni, ex-directorul Serviciului Român de Informaţii, George Cristian Maior, şi-a aranjat "cărţile" pentru plecarea din România. Este vorba despre nişte tranzacţii imobiliare din care a câştigat 175.000 de euro, chiar în perioada în care, în România, avea loc tranziţia la Preşedinţie dintre Traian Băsescu, cel care l-a "uns" pe Maior la conducerea SRI, şi Klaus Iohannis, cel care i-a oferit acestuia postul de ambasador la Washington. Imobilele înstrăinate constau într-un apartament în Bucureşti, care a aparţinut soţiei lui Maior, Anamaria, dar şi un teren din localitatea prahoveană Potigrafu, vânzările având loc în luna noiembrie a anului 2014, respectiv în mai 2015.

Dăianu: România ar putea adera la euro în următorii opt ani

România ar putea fi în măsură să adere la zona euro în următorii opt ani, dar la rândul său zona euro are nevoie să îşi îmbunătăţească modul în care funcţionează, a declarat miercuri Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, transmite Reuters. "În contextul unei îmbunătăţiri a modului de funcţionare a zonei euro, credem că am putea adera la euro în prima parte a următorului deceniu", a declarat Dăianu la un eveniment găzduit de BERD. Potrivit studiului "România şi aderarea la zona euro", prezentat marţi, la Bucureşti, de Daniel Dăianu, dacă România ar păstra ritmul mediu de creştere de 5% pe an în mod sustenabil, ar putea atinge nivelul de 75% din media zonei euro abia în 2024.

Studiu. Milionarii deţin un procent record de 45% din avuţia mondială

Milionarii din întreaga lume, care reprezintă doar 1% din populaţia globului, deţin în prezent un procent record de 45% din avuţia mondială iar ponderea lor este în creştere, potrivit unui studiu realizat de Boston Consulting Group (BCG), transmite CNBC. Conform documentului, în prezent, la nivel global există 17,9 milioane de gospodării cu o avuţie netă de un milion de dolari, în creştere cu 8% faţă de 16,6 milioane gospodării anul trecut. SUA are cea mai mulţi milionari, peste şapte milioane de gospodării, urmată de China cu 2,1 milioane de gospodării. Avuţia combinată a milionarilor din întreaga lume se ridică la peste 75.000 de miliarde de dolari, echivalentul a 45% din avuţia personală totală a lumii evaluată la 167.000 de miliarde de dolari.

Ambasadorul Malaysiei: România are toate motivele de a intra pe pieţele din Asia de Sud-Est

România are toate motivele de a intra pe pieţele din Asia de Sud-Est, iar noi suntem aici pentru a vă susţine, a declarat miercuri Dato' Tajul Aman Mohammad, Ambasadorul Malaysiei şi preşedintele Comitetului ASEAN Bucureşti, în cadrul unui seminar organizat de CCIR Business Center. La rândul său, Mihai Daraban, preşedintele CCIR, a precizat că 70% din exportul României merge către ţările UE. El a vorbit şi despre importanţa portului Constanţa, al patrulea ca mărime din Europa, precizând că astfel se poate ajunge la ţările fără ieşire la mare.

NATIONAL

Grindeanu, făcut sorosist de Sandra Pralong!

"Defectarea" premierului Sorin Grindeanu de la linia programului de guvernare al Partidului Social Democrat s-a produs in luna martie, atunci când consilierul prezidenţial Sandra Pralong i-a acordat credit nelimitat. Însă, după cum susţin sursele National, nu neapărat din partea şefului statului, ci a controversatului miliardar George Soros! Cel a cărui reţea globala, după ce si-a revenit din degringolada de care fusese cuprinsă odată cu victoria zdrobitoare a stângii la alegerile parlamentare din 11 decembrie a trecut in forţă la "resetarea" aşa-numitelor forte democratice.

PUTEREA

Asul din mâneca lui GRINDEANU! Ce le transmite el miniştrilor care şi-au dat deja DEMISIA

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că demisiile miniştrilor intră în vigoare abia după ce Administraţia Prezidenţială ia act de acestea şi i-a îndemnat la responsabilitate pe cei care vor rămâne în funcţii în Cabinet, potrivit Agerpres. "Joi o să vă dau detalii. Eu vreau să lucrăm procedural. Procedural trebuie să-mi parvină aceste demisii. O să vedem mâine despre ce e vorba, dar vreau să vă spun ceva şi să-i îndemn la responsabilitate pe cei care sunt în continuare miniştri. Aceste demisii intră în vigoare în momentul în care, ca procedură, sunt trimise de primul ministru către Administraţia Prezidenţială şi Administraţia Prezidenţială ia act de ele. Asta este procedura şi legea la Guvernul României", a spus Grindeanu. El a precizat că va transmite joi eventualul program al Guvernului.

Emil Boc, mesaj SURPRINZĂTOR pentru Grindeanu

Tot mai multi sustinatori ai lui Sorin Grindeanu ies la iveala de unde nu te-ai astepta vreodata. Dupa ce "rezistentii" din Piata Victoriei au lasat de inteles ca sunt de partea premierului in razboiul sau cu PSD, fostul premier PDL, Emil Boc a declarat, miercuri, că nu ar vrea să fie în locul actualului premier Sorin Grindeanu, care are de gestionat o situaţie grea, el arătând că este convins că PSD are resurse politice pentru a identifica o soluţie pentru "stabilitatea României". "Ce credeţi, că nu am trecut şi noi prin momente de criză? Noi le-am dezbătut mai mult în familie decât în faţa presei şi a opiniei publice. Ce credeţi, că mie nu mi s-a cerut demisia? Numai cele 10-11 moţiuni de cenzură", a afirmat Boc, la Parlament", a declarat Boc, la Parlament.

ROMANIA LIBERA

Dragnea #insistă, Grindeanu #rezistă: Liderul PSD aruncă ţara în aer, acuzând de incompetenţă propriul Guvern

Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze din postul de premier, în ciuda presiunilor liderului PSD Liviu Dragnea şi a demisiilor membrilor Guvernului. Pentru a pleca din fruntea Guvernului, Grindeanu a pus condiţii imposibil de îndeplinit. În şedinţa Comitetului Executiv al PSD s-a decis retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu. Acest gest politic este o invitaţie din partea conducerii PSD pentru ca Sorin Grindeanu să îşi dea demisia din funcţia de premier. Votul în Comitetul Executiv a fost în unanimitate, cu 68 de voturi pentru. De remarcat că în şedinţa Comitetului Executiv se află şi miniştrii Cabinetului, iar votul acestora dat împotriva lui Grindeanu reprezintă un semnal foarte clar că sunt dispuşi să-şi dea demisiile.

Grindeanu: Mi se reproşează că nu am consolidat relaţiile economice cu Rusia

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la Palatul Victoria, că una dintre măsurile nerealizate de Guvernul său se referă la dezvoltarea relaţiilor economice cu Rusia. Ironic, premierul a răspuns criticilor: "Îmi asum". Grindeanu atrage atenţia că această măsură se află sub incidenţa sancţiunilor UE, iar "România este încă o ţară membră UE" şi trebuie să respecte prevederile de la Bruxelles.

ZIARUL FINANCIAR

Lovitură de şoc în istoria politicii româneşti: Premierul Grindeanu sfidează CEX-ul PSD-ului şi anunţă că nu îşi dă demisia

Sorin Grindeanu a anunţat că nu va demisiona, după decizia PSD de a-i retrage sprijinul politic, premierul spunând că singura variantă în care va pleca este dacă preşedintele va numi un alt premier social democrat. "L-am auzit pe Liviu Dragnea spunând că nu era sigur că CEX se va solda cu retragerea sprijinului politic şi cererea demisiei mele. Nu zic că nu era aşa. Dar de ce în toată această perioadă, inclusiv în această seară, mi s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului doar ca să îmi dau demisia? Sau chiar să fac parte din viitorul guvern, ministru sau vice-premier." "I-am propus domnului Dragnea să ne asumam împreuna acest presupus eşec şi să ne dăm amândoi demisia", a spus premierul.

Uniunea Europeană a început să joace dur în meciul Brexitului

Într-o Mare Britanie cu o guvernare slăbită politic, axa Berlin-Paris însămânţează o idee sfidătoare pentru Londra: UE a lăsat uşa deschisă pentru britanici dacă aceştia renunţă la Brexit. Pe premierul britanic pro-Brexit Theresa May pun presiuni şi foştii şefi de guvern John Major şi David Cameron. La fel face şi Financial Times, care, prin opinia editorialis­tului Gideon Rachman, avertizează că Emmanuel Macron, preşedintele Franţei şi liderul unui partid care va domina parlamentul, "monsieur Europa cel de neoprit", după cum îl descrie France24, nu-i va arăta Theresei May niciun pic de milă. Între timp, Comisia Europeană a tras prima rafală spre City-ul londonez de după votul pentru Brexit, propunând măsuri care pot forţa centrele de clearing care-şi desfăşoară acolo o mare parte din operaţiuni în euro să se mute în UE.

Adrian Diţă, noul preşedinte al ANCOM, îl va numi director de cabinet pe Ionuţ Enache

Adrian Diţă, numit preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în data de 11 mai la propunerea Guvernului PSD Sorin Grindeanu, îl va numi în funcţia de director de cabinet - poziţie înfiinţată odată cu reorganizarea din temelii a instituţiei, pe Ionuţ Enache, care urmează să părăsească grupul Telekom România, unde ocupă poziţia de Public Affairs Expert, au declarat pentru ZF mai multe surse din piaţa de telecom. Ionuţ Enache a început să lucreze pentru fostul operator Cosmote în anul 2010, ca şef al biroului de comunicare internă şi CSR, după care a mai urcat câteva poziţii în organigrama companiei parte a grupului Telekom România.

Zece giganţi din modă, printre care Louis Vuitton şi Moncler, produc haine şi pantofi de 1 mld. lei în România

Zece jucători gigant din industria modei, printre care Louis Vuitton, Moncler sau Calzedonia, au investit direct în producţie pe piaţa din România, ajungând la finalul lui 2016 la afaceri de 1,35 mld. lei şi la aproape 6.300 de salariaţi. Numărul companiilor care au venit pe piaţa locală cu investiţii directe este relativ mic, prin comparaţie cu numărul brandurilor gigant care produc pe piaţa locală prin parteneri. Producţia proprie înseamnă costuri mai mari pentru producători - investiţii, costuri cu angajaţii şi cu administrarea businessului -, însă înseamnă şi un control mai bun al businessului şi al producţiei, un segment-cheie pentru un brand de modă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb