REVISTA PRESEI 17.09.2018

Teona Tomoiagă
Revista Presei / 17 septembrie 2018

REVISTA PRESEI 17.09.2018

Adevărul

Harta răzvrătiţilor anti-Dragnea

Publicaţia "Adevărul" este de părere că în PSD există nemulţumiţi, astfel încât aceştia au cerut convocarea unui Comitet Executiv al partidului pentru discutarea scandalului intern. Apelurile lor au fost ignorate de preşedintele Liviu Dragnea, cu toate că solicitările au venit de la lideri din aproape toate regiunile ţării.

Prima persoană care a sărit la "gâtul" lui Liviu Dragnea a fost Gabriela Firea, primar general al Capitalei, deci om de partid care are în spate cel mai mare număr de voturi din PSD la ultimul rând de alegeri. Firea a vorbit despre cum Liviu Dragnea a urmărit sabotarea proiectelor sale de la Capitală, a încercat să o învinovăţească pe aceasta pentru violenţele de la protestul diasporei din 10 august şi cum deciziile sunt luate de un singur om: preşedintele partidului.

Iniţiatorul revoltei din grup este Paul Stănescu, cel care conduce Ministerul Dezvoltării şi care are putere de decizie asupra banilor ce se dau către administraţiile locale. Stănescu i-a transmis un mesaj direct lui Dragnea şi prin presă: "Sigur că sunt discuţii, păreri diferite, am spus mai înainte lucrul ăsta, dar vă spun ce cred eu, dacă ar fi să aleg, eu ştiu, între un om, o persoană, un coleg, un prieten şi România aş alege România. Aşa şi la partid. Dacă ar fi să aleg între un coleg, o persoană, un prieten şi PSD, aş alege PSD".

Bancherul

BNR: Avem o problemă cu datoria publică şi deficitul bugetar structural

Publicaţia "Bancherul" susţine că ţara noastră este în prezent, la 10 ani de la criză din 2008, mai dezvoltată şi mai bine pregătită pentru a face faţă unor noi şocuri externe, dar avertizează că avem o problema internă cu datoria publică, care ar putea creşte peste pragul de alarmă, din cauza deficitului bugetar structural prea ridicat, după cum declară Liviu Voinea, viceguvernatorul BNR şi fost ministru al Bugetului.

"Principalele două vulnerabilităţi ale României pe termen mediu sunt reprezentate de creşterea deficitelor gemene când economia avansează peste potenţial, sustenabilitatea datoriei publice într-un scenariu advers precum şi progresul redus privind reformele structurale, toate fiind afectate de cea mai mare pierdere din ultimii 10 ani, şi anume pierderea forţei de muncă din cauza emigrării", se arată într-o prezentare susţinută de Liviu Voinea.

Cotidianul

Tudorel Toader: "Procurorul general se află într-o gravă eroare..."

Publicaţia "Cotidianul" informează că Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că procurorul general "se află într-o gravă eroare, plasând justiţia, una dintre cele trei puteri, în afara puterilor statului, deasupra acestora". El spune că, dacă una dintre cele trei puteri îşi încalcă limitele constituţionale, CCR soluţionează conflictele de natură constituţională. "În condiţiile în care puterea judecătorească a fost parte a unor astfel de conflicte, este lesne de înţeles că nu îşi poate judeca propria cauză", adaugă Toader.

Acesta adaugă că, în ipoteza în care una dintre cele trei puteri îşi încalcă limitele constituţionale, echilibrul se restabileşte de către CCR, prin soluţionarea conflictelor juridice de natură constituţională.

National

Dragnea a luat RTV de la Ghiţă

Publicaţia "Naţional" este de părere că există un joc operativ de imagine că pe maidanurile din Teleorman odată cu detonarea "bombei" privind fotografia realizată de fotograful oficial al Serviciului Român de Informaţii şi în care "ţinta" Liviu Dragnea era alături, fie şi printr-o "fotosopare" grosolană, astfel încât să fie văzută cu ochiul liber, nu că "pixelii" lui Băsescu, de George Maior. Şi tocmai când ambasadorul României în Statele Unite ale Americii era în corzi, tot mai mulţi lideri politici ai actualei coaliţii de guvernământ cerând intempestiv rechemarea în ţară a "părintelui protocoalelor" şi cel care totodată a condus SRI-ul timp de peste un deceniu, exact la apogeul statului paralel.

De asemenea, publicaţia este de părere că toată lumea trebuia să se arunce pe această pistă a unei vendetta personale. Numai că, în niciun caz nu Liviu Dragnea era vizat de această dezvăluire "explozivă" a fotografiei pe care Sebastian Ghiţă i-a înmânat-o lui Victor Ponta, după ce-l chemase de urgenţă pe acesta la Belgrad. Şi, culmea, nici măcar "inamicul public numărul unu" din acest moment al PSD-ului, George Maior. Că să nu mai vorbim de "momeala" aruncată de strecurarea "discretă", într-un colţ al fotografiei, a de acum revocatei Laura Codruţa Kovesi. Şi asta pentru că această operaţiune clasică de tip "troll", dar atât de jalnic pusă în scenă avea singură misiune, de a acoperi o mişcare cu adevărat spectaculoasă care avusese loc tocmai în acele zile şi prin care Liviu Dragnea pur şi simplu a preluat controlul postului de televiziune România TV de la "fugarul" Sebastian Ghiţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb